Ilves julkisti ison liudan uusia jatkosopimuksia - kärkipuolustajat Les Lancaster ja Jarkko Parikka jatkavat Tampereella

10.12.2021
Ilves julkisti ison liudan uusia jatkosopimuksia - kärkipuolustajat Les Lancaster ja Jarkko Parikka jatkavat Tampereella

Ilves julkisti perjantaina pelaajistosta peräti kuusi uutta jatkosopimusta. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Ilves julkisti perjantaina yhteensä kahdeksan jatkosopimusta, joista kuusi kohdistui pelaajistoon ja kaksi valmennukseen. Muun muassa kärkipuolustajat Les Lancaster ja Jarkko Parikka jatkavat Tampereella myös ensi kaudella.

Ilves on tehnyt jatkosopimukset kuuden pelaajan ja kahden valmentajan kanssa. Joukkueessa jatkavat hyökkääjä Panu Mieho, puolustajat Jarkko Parikka, Les Lancaster, Leo Lööf ja Santeri Airola, maalivahti Vadim Zherenko sekä valmentajat Jarkko Näppilä ja Markus Korhonen.

Panu Mieho jatkaa Ilveksessä uuden jatkosopimuksen myötä kevääseen 2024 asti. 26-vuotias hyökkääjä pelaa nyt neljättä kauttaan Ilveksessä ja kuuluu kolmatta kautta peräkkäin joukkueensa kapteenistoon. Tällä kaudella Mieho on iskenyt 27 otteluun tehopisteet 4+9=13. Mieho on pelannut Liiga-urallaan yhteensä 238 ottelua, joista 160 Ilveksen paidassa. Mieho voitti HIFK:n kanssa SM-pronssia keväällä 2018.

Jarkko Parikan jatkosopimus kestää kevääseen 2025 saakka kaikkine optioineen. Parikka nähdään varmuudella Ilveksessä kaudella 2022-23, jonka jälkeen puolustajalla on mahdollisuus pelata ulkomailla jompikumpi kahdesta seuraavasta kaudesta. Ulkomaanoption lisäksi sopimuksen viimeiseen kauteen sisältyy Ilveksen oma optio. 24-vuotias puolustaja saapui Tampereelle kaudeksi 2015-16, joten hänelle alkanut kausi on jo kuudes kokonainen kausi Liigassa. Alkukauden 27 otteluun Parikka on tehnyt tehopisteet 8+6=14. Parikka on kantanut Suomen maajoukkuepaitaa EHT-turnauksissa urallaan yhteensä 12 kertaa.

Yhdysvaltalaispuolustaja Les Lancaster saapui kesällä Ilvekseen 1+1-vuotisella sopimuksella ja seura on päättänyt käyttää jälkimmäisen vuoden optionsa pitäen puolustajan joukkueessa myös kaudella 2022-23. Lancaster on sopeutunut Liigaan loistavasti ja mies on ollut ehdottomasti tällä kaudella Ilveksen parhaimmistoa. Joukkueensa kultakypärää useampaan otteseen kantanut Lancaster on tehnyt tällä kaudella 25 otteluun tehopisteet 3+13=16.

Vasta 19-vuotias ruotsalaispuolustaja Leo Lööf on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen Ilveksen kanssa. Ilves päätti käyttää seuran option Lööfin saavuttua Tampereelle viime keväänä 1+1-vuotisella sopimuksella. Ennen tätä kautta koko uransa Ruotsissa pelannut Lööf on pelannut upean alkukauden iskien 25 otteluun tehopisteet 3+3=6. Puolustajan plusmiinussaldo on näistä otteluista peräti +14, joka on Ilveksen paras ja Liigan neljänneksi paras lukema. NHL-seura St.Louis Bluesin varaama Lööf nähdään vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Ruotsin maajoukkueessa.

21-vuotiaan Santeri Airolan voimassa olleeseen sopimukseen sisältyi ensi kautta koskeva seuran optio, jonka tilalle osapuolet neuvottelivat uuden 1+1-vuotisen jatkosopimuksen. Toista kauttaan Ilvestä edustava puolustaja on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista, joiden vuoksi hänen tililleen on kertynyt tällä ja viime kaudella yhteensä vain 19 Liiga-ottelua ja neljä Mestis-ottelua. NHL-seura Pittsburgh Penguinsin varaama Airola on pelannut tällä kaudella kaksi ottelua KOOVEE:n Mestis-joukkueessa.

20-vuotias venäläismaalivahti Vadim Zherenko jatkaa Ilveksen maalivahtiosastolla myös kaudella 2022-23. Ennen tätä kautta koko uransa Venäjällä pelannut Zherenko saapui Tampereelle viime keväänä 1+1-vuotisella sopimuksella. Ensimmäistä kauttaan miesten pääsarjatasolla pelaava Zherenko on torjunut Ilvekselle 17 pelaamastaan Liiga-ottelusta kymmenen voittoa torjuntaprosentilla 90,13%. Zherenko on NHL-seura St.Louis Bluesin varaama pelaaja kesältä 2019.

Pelaajiston lisäksi Ilves teki kaksi kiinnitystä valmennusportaaseen kun Jarkko Näppilä ja Markus Korhonen jatkavat valmentamista omissa rooleissaan myös tulevalla kaudella. Näppilän vastuualue on yksilöiden kokonaisvaltaisen kehittymisen koordinointi kun taas Korhonen toimii joukkueen maalivahtivalmentajana.


---
Julkaisija: Henri Niemelä