Vierasjoukkueet vahvoja keskiviikkona − ainoa kotivoitto nähtiin Tampereella, missä Tappara jatkoi SaiPan tuskaa

8.12.2021
Vierasjoukkueet vahvoja keskiviikkona − ainoa kotivoitto nähtiin Tampereella, missä Tappara jatkoi SaiPan tuskaa

Tappara-pelaajat juhlivat SaiPaa vastaan. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Keskiviikon Liiga-kierroksella liuta tiukkoja pelejä. Vierasvoittojen sävyttämällä kierroksella Tappara ja Jukurit tummensivat Ässien ja SaiPan tunnelmia.

JYP−Pelicans

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans jatkoi hyvää virettään JYPin kustannuksella. Pelicans haki kliinisen 0−3-vierasvoiton Jyväskylästä ja aiheutti hurrikaanipaidoille jo neljännen perättäisen tappion. Lahtelaisvierailijoiden parhaimmistoon kuuluivat peräti 37 kertaa torjunut ja nollapelin pelannut maalivahti Emil Larmi sekä kaksi syöttöpistettä kerännyt Iikka Kangasniemi. Ottelun avauserä oli erittäin rikkonainen, sillä siinä nähtiin peräti seitsemän kahden minuutin rangaistusta. Ottelun voittomaaliksi jäänyt vierasjoukkueen 0−1-osuma syntyi noin ottelun puolessa välissä. Ottelun voittomaalin iski nuori Niklas Nordgren. JYP oli ottelussa aktiivinen ja laukoi lähes kymmenen kertaa enemmän, mutta jyväskyläläisten maalinteko-ongelmat eivät ole ottaneet helpottaakseen.

Kärpät−Ilves

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät ja Ilves etenivät ottelussa tasaisella tahdilla: Ilves aloitti maalinteon, ja Kärpät seurasi. Kun Ilves siirtyi uudelleen johtoon, Kärpät tasoitti. Sama kaava jatkui aina jatkoajalle saakka, jolloin Ilves lopulta iski ottelun päättäneen johto-osuman. Ilves oli erittäin vahva ja laukaisuherkkä läpi ottelun. Kärppien maalilla Stanislav Galimov sai tehdä täyden päivätyön hankkiakseen kotijoukkueelle pisteen mukaan ottelusta. Ilveksen sankariksi nousi 20-vuotias Matias Mäntykivi, joka vastasi jatkoajalla syntyneestä voittomaalista. Mäntykivi keräsi ottelussa pisteet 1+1. Kärppien tehokkain pelaaja oli kolmosketjussa uurastanut ja kasvaneesta vastuusta kiittänyt Aku Räty. Räty nakutti Kärppien kaksi jälkimmäistä tasoitusmaalia.

Tappara−SaiPa

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara ja SaiPa tarjosivat Nokia Arenan yleisölle viime viikonlopusta poiketen rauhallisemman ja tiukemman taistelun. Tappara otti SaiPasta tiukan 4−2-voiton. Viimeinen maali syntyi tyhjään maaliin. Vierailijat aloittivat maalinteon toisen erän alussa, kun Valtteri Ojantakanen vei vierailijat 1−0-edelle. Tappara tasoitti muutamaa minuuttia myöhemmin ja karkasi johtoon erän lopussa. Tappara ratkaisi ottelun, kun peliaikaa oli jäljellä alle neljä minuuttia. Ensin Patrik Virta vei kirvesrinnat 3−2-edelle, ja kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Waltteri Merelä viimeisteli 4−2-lukemat tyhjiin. Maali oli Merelälle kauden 11. Tapparan tehokkaimmat olivat kaksi maalia nakuttanut Virta, kaksi syöttöpistettä keränneet Kristian Kuusela ja Mikael Seppälä sekä pisteet 1+1 rohmunnut Merelä.

KooKoo−HPK

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kuumavireinen HPK palasi takaisin voittojen tielle yhden harha-askeleen jälkeen. Tällä kertaa hämeenlinnalaisten vireen sai tuntea KooKoo. HPK:n vahva avauserä oli isäntäjoukkueelle liikaa, ja vierailijat ottivat niukan 1−2-vierasvoiton Kouvolasta. HPK iski kamppailun molemmat maalinsa avauserässä. Voittomaaliksi jääneen 2−0-osuman iski ylivoimalla Kerhon kultakypärä Michael Joly. Loppuajan ottelusta niskanpäällä oli kotijoukkue KooKoo sen metsästäessä tasoitusta, mutta HPK-puolustus maalivahti Eetu Laurikainen viimeisenä lukkonaan kesti hurjan rynnistyksen. KooKoo laukoi ottelussa peräti 38 kertaa, mutta tällä kertaa kouvolalaisten ruuti oli märkää. Kotijoukkueen ainokaisen iski kolmannen erän puolessa välissä ylivoimalla Petteri Nikkilä.

Ässät−Jukurit

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät ei onnistunut katkaisemaan tappioputkeen Jukurien vierailtua Porissa. Karri Kivi jatkaa yhtä voitottomana päävalmentajana tällä kaudella. Ässät laukoi ottelussa paljon ja käytti maalipaikkoja hyvin hyväkseen, mutta vierasjoukkue Jukurit oli piirun verran etevämpi. Jukurit oli todella tehokas ja mikkeliläisten laukaisuprosentiksi ottelusta jäi peräti 18,18. Jukurien voiton avain oli hurjan ottelun pelannut ykkösketju. Jokainen ykkösketjun jäsen sai maalin tililleen. Kakkoskentällisessä hyvää tulitukea antoi kuumaan vireeseen ennen nuorten MM-kisoja äitynyt Aatu Räty kahdella syötöllään. Oskari Salminen rehki voiton eteen 28 kertaa. Tappio oli porilaisjoukkueelle seitsemäs perättäinen. Ässät pääsevät yrittämään tappiotuubin katkaisua seuraavan kerran perjantaina, kun Lukko isännöi Satakunnan derbyä.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen