Lukolle ja Tapparalle tasapelit CHL:n neljännesfinaalien avausotteluissa

8.12.2021
Lukolle ja Tapparalle tasapelit CHL:n neljännesfinaalien avausotteluissa

Kuva: CHL / Elmeri Elo

CHL:n neljännesfinaalien ensimmäiset osaottelut tiistaina tuottivat Lukolle ja Tapparalle jännittävät lähtökohdat viikon päästä pelattaviin ratkaisupeleihin.

Lukko päätyi Red Bull Müncheniä vastaan 2–2-tasatulokseen. Lukko johti ottelua kahden erän jälkeen 2–0, mutta vieraat tulivat tasoihin päätöserän maaleillaan.

– Vastus oli todella kova ja lähtökohdat haastavat. Meillä oli pelaajia, jotka pelasivat ensimmäistä kertaa miesten pelejä ja jokainen uskalsi pelata. Ei tulosta voi pitää kovinkaan vääränä, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen pohti ottelun jälkeen.

– Tämä näytti, että kaikki on mahdollista. Varsinkin, jos saamme sairastuvalta pelaajia mukaan.

>> Katso Lukon ottelun tilastot

Tappara hallitsi kotiotteluaan Rouen Dragonsia vastaan mielin määrin, mutta joutui tyytymään 3–3-tasapeliin. Tappara voitti ottelun laukaukset 82–24, ja maalivahtien torjunnat menivät 9–39.

– Meillä oli kiekonhallinta varmaan 90-prosenttisesti ja tiesimme mitä vastustaja haki. He pelasivat ylivoimansa 100-prosenttisella tehokkuudella, emmekä päässeet siihen alivoimaprosenttiin mihin olemme tottuneet. Tällä kertaa tehokkuus ei riittänyt enempään, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kertoi.

Toisesta osaottelusta Tapola odottaa hyvin toisenlaista kuin ensimmäisestä.

– Sen on CHL:ssä oppinut, että vieras- ja kotipeleillä on merkittävä ero, ja joukkueet pelaavat ihan eri tavalla. Siinä mielessä tällä pelillä ei ole hirveästi merkitystä sitä ajatellen. Nyt tiedämme vähän paremmin millainen vastustaja on, mutta muuten on varmasti erilainen peli tulossa.

>> Katso Tapparan ottelun tilastot

Neljännesfinaalien toiset osaottelut pelataan tiistaina 14. joulukuuta. Otteluiden yhteistulokset ratkaisevat semifinaaleihin jatkajan.

>> Lue lisää: championshockeyleague.com

Neljännesfinaalien avausottelut 7.12.

Sparta Praha, CZE – Rögle, SWE 2–5
Leksands IF, SWE – Frölunda, SWE 2–5
Lukko – Red Bull München, GER 2–2
Tappara – Rouen Dragons, FRA 3–3


---
Julkaisija: Antti Seppänen