Eetu Koivistoisen kausi on edennyt nousujohteisesti

8.12.2021
Eetu Koivistoisen kausi on edennyt nousujohteisesti

Eetu Koivistoinen on HIFK:n sisäisen pistepörssin kärkinimi. (Kuva: Juuso Pellava)

Kauden hieman tehottomasti aloittanut HIFK on parantanut tekemistään kauden edetessä ja viimeisestä kymmenestä ottelusta on kertynyt mukavat seitsemän voittoa. Nousujohteisesti on pelannut myös HIFK:n sisäisen pistepörssin kärkinimi Eetu Koivistoinen. Alkusyksyn loukkaantuminen hidasti Koivistoisen tahtia, mutta nyt tulosta syntyy taas totutun tehokkaasti.

HIFK on esiintynyt jo pitemmän aikaa tehokkaasti ja hyvä vire on nostanut joukkueen sarjataulukossa viidenneksi. Yksi helsinkiläisjoukkueen avainpelaajista on Lukosta täksi kaudeksi pääkaupunkiseudulle siirtynyt Eetu Koivistoinen.

Vuosina 2015–21 Lukon organisaatiossa viihtynyt Koivistoinen on tehnyt hienon matkan nykypisteeseen. 19-vuotiaana vielä II-divisioonassa tahkonut Koivistoinen oli viime kaudella Lukon mestaruusjoukkueen tärkeimpiä pelaajia ja myös A-maajoukkuedebyytti tuli tehtyä. Aika Raumalla tuli kuitenkin täyteen ja oli aika etsiä täksi kaudeksi uusia seikkailuja.

– Pitkä pätkä tuli Raumalla oltua ja oli hyvissä ajoin tiedossa, että viime kausi oli päävalmentaja Pekka Virran pitkän projektin viimeinen vuosi. Siinä kypsyi ajatus, että olisi hyvä hetki vaihtaa itsekin maisemaa ja lähteä tutusta ja turvallisesta ympäristöstä muualle kokeilemaan, Koivistoinen sanoo.

– Olen viihtynyt HIFK:ssa hyvin ja nauttinut olostani heti alusta alkaen. Seurayhteisö puhaltaa hyvin yhteen hiileen ja yhteisen tavoitteen eteen. Olen myös nauttinut Ville Peltosen valmennuksesta. Hän ei jätä kiveäkään kääntämättä joukkueen eteen.

Loukkaantuminen hidasti alkukautta

Koivistoinen on pelannut alkusyksyn loukkaantumisen takia muutaman ottelun vähemmän kuin joukkuetoverinsa keskimäärin, mutta 26-vuotias hyökkääjä on silti HIFK:n sisäisen pistepörssin kärkisijalla tehtyään 23 ottelussa pisteet 8+12. Huilia tuli lopulta kuukauden verran, josta kolme viikkoa meni täysin pois jäältä. Syksyn tiivis pelitahti sai hänet kuitenkin nopeasti takaisin pelirytmiin ja kehityskäyrä on osoittanut kauden aikana vahvasti ylöspäin.

– Kauden alku oli toki vaikeampaa, mutta näkisin, että tekeminen on mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Alkuun lähdin enemmän pienten perusjuttujen kautta, mutta sittemmin olen saanut myös enemmän tulosta aikaan, hän kuvailee.


Koivistoinen on iskenyt tällä kaudella kahdeksan maalia. Kuva: Juuso Pellava


HIFK:n kauden rakenne on ollut samankaltainen kuin Koivistoisellakin. Alkukaudesta maalihanat eivät auenneet aivan toivotulla tavalla, mutta viimeisen 15 ottelun aikana HIFK on jäänyt pisteittä vain kahdesti. Viimeisestä viidestä ottelusta on kasassa neljä voittoa. Yksi tehokkaan pistetahdin avaimista on ollut lähes murskaavan kova ylivoimapeli. Viimeisen viiden ottelun otannalla joukkueen ylivoimaprosentti on peräti 42,86%.

– Alkukaudesta tuntui, että hallitsimme otteluita, mutta emme oikein saaneet kiekkoa reppuun. Samaan aikaan maalin hinta oli omaan päähän välillä vähän turhan halpa, kun päästimme sellaisia "ohhoh"-maaleja. Tehokkuutta on kuitenkin tullut lisää ja ylivoimapelikin toimii nyt hienosti. Se auttaa huomattavasti voittojen saamisessa. Meidän pitäisi pysyä silti yhä paremmin kiekossa hyökkäysalueella, jotta saisimme hankittua vastustajille enemmän jäähyjä, Koivistoinen analysoi.

– Huomenna on vastassa sarjakärki TPS, jolla on puolustuspelaaminen todella vahvassa kunnossa. Odotan sitä kohtaamista innolla, jotta näemme, missä tasomme menee heitä vastaan.


---
Julkaisija: Markus Viljanen