Kahdeksan parasta jäljellä – Lukko ja Tappara CHL:n neljännesfinaaleissa tiistaina

7.12.2021
Kahdeksan parasta jäljellä – Lukko ja Tappara CHL:n neljännesfinaaleissa tiistaina

Vili Saarijärvi (vas.) ja Veli-Matti Vittasmäki ovat valmiina tiistain playoffs-peleihin. (Kuva: CHL)

CHL:n playoffs-peleissä jatkavat Lukko ja Tappara pelaavat tiistaina neljännesfinaalien ensimmäiset osaottelunsa. Lukko kohtaa kotonaan Red Bull Münchenin, Tappara isännöi Rouen Dragonsia. Ottelut Raumalla ja Tampereella käynnistyvät klo 19.

Hallitseva Suomen mestari Lukko eteni neljännesfinaaleihin voittamalla italialaisen Bolzanon. Jatkopaikkaan riitti yksi voitto, kun toinen ottelu jouduttiin peruuttamaan. Sairastelut vaivaavat edelleen Lukkoa.

– Ne pelaajat ovat poissa, jotka olivat aikaisemminkin. Ainoastaan karanteenista vapautuneet ovat päässeet mukaan. Kokoonpanon suhteen meillä on erittäin haastava tilanne, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen kertoo.

Lukko ja Red Bull München ovat kohdanneet CHL:n playoffs-vaiheessa kerran aikaisemmin, kaudella 2015-16. Tuolloin Lukko eteni otteluparista jatkoon.

– Meidän pitää luottaa yhteisöllisyyteen. Kokoonpanomme tulee olemaan erittäin nuori. Kollektiivinen voima, autetaan toisiamme ja tehdään yhdessä hommia, ovat aseitamme. Yksilövertailussa emme tule pärjäämään heitä vastaan.

* * *

Tappara pelaa Rouen Dragonsia vastaan viikonloppuna käyttöön otetulla Nokia Arenalla. Tappara pelaa ensimmäisen kerran CHL:n neljännesfinaaleissa.

1. playoffs-kierroksella Tappara voitti hallitsevan Ruotsin mestarin Växjö Lakersin. Rouen Dragons eteni neljännesfinaaleihin voitolla itävaltalaisjoukkue Red Bull Salzburgista.

– Tässä vaiheessa tärkeäksi nousee oma luonteemme ja asenteemme. Meidän pitää löytää lataus, nopeus ja kamppailupelaaminen tähän peliin. Vastustaja on kaikille vieras, joten oman pelin löytyminen on tärkeää. Tämä on kuuden erän peli, jossa jokainen erä, vaihto ja tilanne ovat sitä myöten tärkeitä, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola tiivistää.

Viikonlopun ottelut Ilvestä vastaan antoivat Tapparalle paljon eväitä jatkoon. Rökälevoitto avauspelin kotitappion jälkeen toi joukkueeseen itseluottamusta.

– Sitä (lauantain ottelua) voidaan pitää yhtenä kulminaatiopisteenä kautta ajatellen. Nopea muodonmuutos toi meille itseluottamusta, että mitä pystymme parhaimmillamme tekemään. Toisessa CHL-pelissä Växjötä vastaan olimme kaksi ensimmäistä erää hieman alakynnessä, mutta päätöserässä pystyimme nostamaan tasoamme ja pääsemään jatkoon. Ne olivat kokemuksena tärkeitä, että yksilöiden oppimisen ja sitä kautta kehittymisen kannalta, Jussi Tapola muistuttaa.

Rouen on Ranskan hallitseva mestari ja juhlinut maansa mestaruutta 16 kertaa. Se on myös ensimmäinen ranskalaisseura, joka on edennyt CHL:ssä neljännesfinaaleihin.

– Se on valtavan hyvin organisoitu joukkue. He puolustavat maaliaan erittäin hyvin ja ovat nopea vastaiskujoukkue, joka pelaa erittäin hyvin sellaista altavastaajakiekkoa, Tapola kuvailee vastustajaa.

Neljännesfinaaliottelut tiistaina 7.12.

19.00 Tappara – Rouen Dragons, FRA
19.00 Sparta Praha, CZE – Rögle, SWE
19.00 Lukko – Red Bull München, GER
20.00 Leksands IF, SWE – Frölunda, SWE

>> Lue lisää: championshockeyleague.com


---
Julkaisija: Antti Seppänen