Euroopan liigojen johtajat tapasivat Suomessa

5.12.2021
Euroopan liigojen johtajat tapasivat Suomessa

Euroopan liigojen johtajat tutustuivat perjantaina Nokia Arenaan.

Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi isännöi Hockey Europe -foorumin kokousta loppuviikosta Helsingissä ja Tampereella. Uusi Nokia Arena ja suomalainen digiosaaminen tekivät vaikutuksen eurooppalaisiin kiekkojohtajiin.

Jääkiekon parhaat eurooppalaiset ammattilaissarjat muodostavat Hockey Europe -foorumin, jonka johtajat kokoustivat Liigan toimitusjohtajan, Riku Kallioniemen vieraana Helsingissä ja Tampereella 3.–4. joulukuuta. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti muutaman kerran vuodessa, ja viime aikoina yhteyttä on pidetty aktiivisesti myös Teams-yhteyden välityksellä.

– Pandemia-aika on tiivistänyt ryhmän työskentelyä, sillä moni tilanne on ollut kaikille uusi. Kaikki ammattilaisliigat ovat hyötyneet siitä, kun esimerkiksi turvallisuustoimista tai yleisömäärien kehittymisestä on voitu keskustella yhdessä ja jakaa kokemuksia toisillemme, kertoo Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Tällä kertaa kokouksen agendalla oli jälleen monia päivän polttavia aiheita sekä keskustelua isommista tulevaisuuden kehityslinjoista ja -hankkeista.

– Koronapandemiaa ja sen vaikutuksia ei luonnollisesti päästy sivuuttamaan kokouksessamme, mutta tärkeimpinä keskustelun aiheina pidän kuitenkin erialaisia Euroopan liigojen yhteisiä kehityshankkeita, kertoo foorumin puheenjohtaja Jörgen Lindgren.

Suomen vierailun kohokohta oli luonnollisesti ensimmäinen Liiga-ottelu Tampereella perjantaina avatulla Nokia Arenalla.

– Tämä on Euroopan modernein jääkiekkoareena. Upea uusi koti tamperelaisille joukkueille. Keskeinen sijainti ja erinomaiset yhteydet myös muualta Suomesta tuovat jääkiekon toisella tavalla kaupunkikulttuurin keskiöön, pohtii Sveitsin National Leaguen toimitusjohtaja Denis Vaucher.

Nokia Arenalla eurooppalaiset kiekkojohtajat pääsivät tutustumaan myös tamperelaisen Bitwise Oy:n kehittämään Wisehockey-älykiekkojärjestelmään, jota Liiga on hyödyntänyt jo kolmatta kautta niin lajiosaamisen syventämisessä valmennuksen tukena kuin digitaalisen katsojakokemuksen rikastamisessa lajin seuraajille suunnatuilla digitaalisilla alustoilla.

– Suomessa ollaan selvästi edelläkävijöitä jääkiekon digitaalisen kehityksen alueella. On ollut erittäin mielenkiintoista nähdä kuinka Wisehockeyn ja Liigan yhteistyö on kerryttänyt jo niin paljon dataa, että teknologian hyödyt ovat selvästi todennettavissa, kertoo Saksan DEL-liigan toimitusjohtaja Gernot Tripcke.


---
Julkaisija: Aija Saha