Liiga-viikko päättyy seitsemän pelin kierrokseen − Tappara ja Ilves Nokia Arenan toisessa kohtaamisessa, kuumat HPK ja TPS iskevät yhteen

4.12.2021
Liiga-viikko päättyy seitsemän pelin kierrokseen − Tappara ja Ilves Nokia Arenan toisessa kohtaamisessa, kuumat HPK ja TPS iskevät yhteen

Tappara ja Ilves vääntävät lauantaina uudelleen. Kumpi vetää pidemmän korren? (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Joulukuun ensimmäinen Liiga-viikko huipentuu täyteen kierrokseen. Ilves isännöi Tapparaa Nokia Arenan toisessa kohtaamisessa. Tulikuuma HPK haastaa sarjakärki TPS:n ja SaiPa hakee tappioputkelleen katkoa.

Ilves−Tappara

>> Kokoonpanot
>> Liput

Ilves vei nimiinsä Nokia Arenan ensimmäisen kohtaamisen perjantaina. Ottelusta muodostui todellinen maalijuhla, kun 60 peliminuutin aikana kamppailussa nähtiin peräti yhdeksän osumaa. Ilves johti ottelua avauserän jälkeen jo 4–1, eikä Tappara tästä enää täysin toipunut. Ilves on hallinnut tamperelaisjoukkueiden kohtaamisia viime kausien ajan: 11 edellisestä Liiga-kohtaamisesta Ilves on vienyt nimiinsä yhdeksän. Tappara ei varmasti ole tyytyväinen kyseiseen tilastolukemaan ja haluaa varmasti korjata asian. Lauantain ottelusta voi odottaa tasaisempaa ja vähämaalisempaa peliä.

HPK−TPS

>> Kokoonpanot
>> Liput

HPK ja TPS olivat perjantaina huilivuorossa. Molemmat pelasivat edellisen kerran torstaina. HPK pidensi torstain kierroksella hurjan voittoputkensa jo kymmeneen, TPS peittosi kärkiottelussa Kärpät. HPK ja TPS ovat kohdanneet kerran aikaisemmin tällä kaudella. Lokakuun lopussa pelattu ottelu päättyi kotijoukkue TPS:n 1−0-voittoon. HPK ja TPS ovat vääntäneet viime vuosina tiukkoja otteluita: 10 edellisestä ottelusta HPK on voittanut seitsemän, mutta viidesti paremmuus on selvitetty vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Kymmenen edelliskohtaamisen aikana kumpikaan joukkue ei ole onnistunut voittamaan enempää kuin kahdella maalilla. Ei ole syytä, miksi huippuvireinen HPK ja sarjakärki TPS eivät pelaisi tiukkaa ottelua myös lauantaina.

JYP−Sport

>> Kokoonpanot
>> Liput

Lauantain ottelu on JYPin ja Sportin kauden kolmas välienselvittely. Kaksikko kohtasi marraskuun lopulla viikonlopun tuplapeleissä, josta pisteet jakautuivat 3−3. Sekä JYPin että Sportin viime viikot ovat olleet haastavia. JYP on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan kaksi, Sport yhden enemmän. Sport on valahtanut kärkikahinoista taistelemaan pudotuspelipaikasta. JYP junnaa sarjan häntäpäässä. JYP sai perjantain otteluunsa tähtihyökkääjänsä Joakim Kemellin takaisin kokoonpanoon, mutta nuori maalitykki ei vielä onnistunut palauttamaan JYPiä takaisin voittokantaan. Sportin suurin murheenkryyni viime viikkoina on ollut maalinteko. Joukkue pelaa hyvin, mutta maalinteko on tökkinyt. Kun kotkapaitoja vastaan asettuu Liigassa eniten maaleja päästänyt joukkue on mielenkiintoista nähdä, yltyykö Sport iskemään maaleja.

Kärpät−Ässät

>> Kokoonpanot
>> Liput

Kärpät kohtaa kotonaan sarjajumbo Ässät. Kärpät on ollut tällä kaudella toistaiseksi sarjan paras kotijoukkue ja Ässät toiseksi heikoin vierasjoukkue. Kaksikko on kohdannut kertaalleen tällä kaudella: Kärpät voitti Porissa pelatun ottelun lukemin 7−1. Ässät ei ole vielä onnistunut avaamaan voittotiliään Karri Kiven alaisuudessa. Lauantaina sillä onkin oiva mahdollisuus shokeerata oululaisyleisöä voittamalla pikkupedot. Kärppien viime pelit ovat olleet mollivoittoisia. Kärpät on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan kaksi. Ässät puolestaan kyntää viiden ottelun tappioputkessa.

LukkoHIFK

>> Kokoonpanot
>> Liput

Lukko vei kaksikon kauden ensimmäisen välienselvittelyn Helsingissä. Lukko vei ottelun jatkoajalla 3−2-lukemin. Raumalaisten jatkoaikasankariksi syyskuun taistossa nousi viime peleissä takaisin kokoonpanoon palannut Kristian Pospisil. Lukko on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan varsinaisen peliajan jälkeen ja tavoittelee pääsyä takaisin voittokantaan. HIFK raapi keskiviikkona voiton Sportista. HIFK on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä ja kohentanut sijoitustaan sarjataulukossa. HIFK on kivunnut jo sijalle 3. Lukko ja HIFK ovat molemmat sarjan kärkipäätä mitä tulee kiekonhallintaan ja laukomiseen. HIFK:lla on sarjan paras laukaisuerotus (+326) ja Lukolla kolmanneksi paras (+209).

Jukurit−SaiPa

>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurit ryösti kolme pistettä Lappeenrannasta eilen perjantaina Aatu Rädyn(2+1) tehoillan avulla. Jukurit sysäsi SaiPan entistä syvemmälle suohon, sillä eilinen tappio oli lappeenrantalaisille jo seitsemäs putkeen. Jukureille voitto oli puolestaan kolmas putkeen. Mikäli runkosarjasijoitukset määräytyisivät pistekeskiarvon mukaan, SaiPa olisi valahtanut jo Liigan jumbosijalle. SaiPa aloitti perjantain ottelun Jukureita vastaan hyvin ja otti johtoaseman nopeasti itselleen. SaiPa tarvitsee ehjää alkua myös lauantaina, mikäli se haluaa kammeta Jukurit tieltään ja katkaista korpeavan tappioputkensa.

Pelicans−KooKoo

>> Kokoonpanot
>> Liput

KooKoo katkaisi perjantaina Pelicansin liidon tiukan taiston päätteeksi. Kouvolalaiset olivat kotonaan parempia voittomaalikilpailun pääteeksi. Kaksikko kohtaa uudelleen lauantaina, jolloin Pelicansilla on mahdollisuus tasoittaa puntit. Molemmat joukkueet ovat hyvissä asetelmissa sarjataulukossa, ja lauantainkin ottelusta voi odottaa tiukkaa ja laadukasta peliä. KooKoo on kolme pistettä Pelicansia edellä, mutta lahtelaiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän. Lauantain ottelun voittaja parantelee asemiaan kaksikon keskinäisessä kamppailussa.

---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen