Liiga-viikko huipentui täyteen kierrokseen − Tappara murskasi Ilveksen, Kärpät ja Jukurit nollasivat vastustajansa

4.12.2021
Liiga-viikko huipentui täyteen kierrokseen − Tappara murskasi Ilveksen, Kärpät ja Jukurit nollasivat vastustajansa

Kuva: Aarno Vuorinen

Liiga-viikko päättyi täyteen kierrokseen, josta ei draamaa puuttunut. Kaksi ottelua eteni jatkoajalle, yksi ottelu ratkesi viimeisellä minuutilla ja Tampereella nähtiin murskajaiset.

Ilves−Tappara 0−7 (0−0, 0−3, 0−4)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Nokia Arenan avausviikonlopun toisestakin ottelusta muodostui selkäsauna. Perjantaina Ilves kylvetti Tapparaa 6−3-lukemin, mutta kirvesrinnat laittoivat lauantaina pykälän paremmaksi: Tappara murskasi paikallisvastustajansa peräti 7−0. Christian Heljanko torjui Tappara-maalilla kauden neljännen nollapelinsä. Avauserän joukkueet tahkosivat tasapäin ja maalittomana, mutta kaksi seuraavaa erää olivat Tapparan suvereenia hallintaa. Tappara vei toisen ja kolmannen erän laukaukset yhteensä 27−13. Kirvesrintojen pistelinkona hääri kaiken kaukaloon jättänyt kapteeni Otto Rauhala. Rauhala hurjasteli ottelussa pisteet 2+2.

HPK−TPS 0−1 JA (0−0, 0−0, 0−0, 0−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS vei kuumien joukkueiden kohtaamisen ja katkaisi HPK:n hurjan voittoputken. HPK:kaan ei joutunut jättämään kaukaloa tyhjin käsin, vaan jatkoajalla ratkennut ottelu toi myös isäntäjoukkueen pistepussiin täydennystä. Joukkueiden väliset edelliset kohtaamiset ovat olleet tiukkoja, ja sama trendi jatkui myös lauantain kierroksella. Koko ottelun varsinainen peliaika tahkottiin lukemissa 0−0. Ottelun voittomaalin iski jatkoajan toisella minuutilla TPS-puolustaja Ruben Rafkin. Nollapeli oli Andrei Karejeville kauden kolmas.

JYP−Sport 1−4 (0−1, 1−1, 0−2)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport tuotti JYPille jo kolmannen perättäisen tappion. Sport pelasi hyvän pelin ja puolusti tiiviisti. Niko Hovinen päästi yhden maalin ja torjui 30 kertaa. Pohjois-Amerikasta Vaasaan saapunut Samu Tuomaala avasi maalitilinsä Sport-paidassa ottelun ensimmäisellä maalilla avauserän alussa. Erä pelattiin tasaisena loppuun. JYP tasoitti kamppailun toisen erän avauspuoliskolla Samuel Valkeejärven osumalla. Sport vastasi ottelun lopuista kolmesta maalista. Voittomaaliksi jäi Sebastian Stålbergin ylivoimamaali ajassa 34.52. JYP haki hanakasti tasoitusta kolmannessa erässä, mutta Sport ei taipunut ja teki kaksi maalia päätöserän viime hetkillä.

Kärpät−Ässät 3−0 (1−0, 1−0, 1−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät palasi takaisin voittokantaan nollaamalla Ässät kotonaan. Oululaisten sankari oli 25 laukausta ja nollapelin torjunut Joel Blomqvist. Pienpetojen tehokkain pelaaja oli pisteet 1+1 saalistanut kultakypärä Saku Mäenalanen. Ottelu oli läpikoitaisin tasainen. Ässillä oli hyviä paikkoja tehdä ottelussa osumia, mutta Blomqvist viimeisenä oululaislukkona ei antautunut. Joukkueet laukoivat ensimmäistä erää lukuun ottamatta jokaisella 20-minuuttisella saman verran. Ässät vei pelin laukaukset niukasti 25−24. Kärpät iski jokaisessa erässä maalin, mikä riitti voittoon.

LukkoHIFK 3−4 JA (1−1, 1−1, 1−1, 0−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko ja HIFK pelasivat tasaisen ottelun Raumalla, joka huipentui lopulta vasta jatkoajalla. Molemmat joukkueet tekivät maalin per erä, mikä vei kaksikon jatkoajalle 3−3-tilanteesta. Ottelun suurimmaksi sankariksi nousi kahdella maalillaan HIFK:n Otto Paajanen. Ensin Paajanen tasoitti pelin kolmannessa erässä 3−3:een, ja toimi myöhemmin pelin ratkaisijana jatkoajalla. HIFK:n paidasta peräti neljä pelaajaa keräsi kaksi tehopistettä. Myös nuori Liiga-debytantti Aleksanteri Kaskimäki avasi maalitilinsä Liigassa. Hienon ottelun pelannut Lukko hävisi lauantaina jo kolmannen ottelunsa peräjälkeen varsinaisen peliajan jälkeen.

Jukurit−SaiPa 1−0 (0−0, 0−0, 1−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit oli SaiPaa parempi myös lauantaina. Erittäin tiukan ottelun ratkaisu nähtiin vasta ajassa 59.10. Jukurit-puolustaja Linus Nässén iski joukkueensa 1−0-johtoon. Maaliin syötön saivat kultakypärä Petrus Palmu sekä Red Bull -kypärää kantava Aatu Räty. Jukurien suurin sankari oli kuitenkin loistavasti maalilla esiintynyt Oskari Salminen. Salminen rehki kauden neljännen nollapelinsä eteen 19 kertaa. Hienosti esiintyi myös SaiPan maalia vartioinut Juho Markkanen. Tappio oli lappeenrantalaisille seitsemäs perättäinen.

Pelicans−KooKoo 4−2 (1−0, 1−1, 2−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans tasoitti viikonlopun puntit voittojen suhteen KooKoota vastaan. Perjantaina KooKoo oli piirun verran etevämpi, nyt oli Pelicansin vuoro. Viikonlopun pisteet menivät Pelicansille 4−2. KooKoo antoi ottelulle jännittävän lopun, kun se tuli maalin päähän noin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Pelicans johti ottelu 3−1 kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä viisi minuuttia, mutta KooKoo ei luovuttanut ilman taistelua ja tuli maalin päähän. Ottelun lopullisen ratkaisun naulasi kahden maalin iltaa viettänyt Teemu Eronen, joka naulasi tilanteeksi 4−2 tyhjään maaliin.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen