Tampereella siirrytään Nokia Arenan aikakauteen – Tätä kaikkea on tarjolla Ilveksen ja Tapparan uudessa kotihallissa

3.12.2021
Tampereella siirrytään Nokia Arenan aikakauteen – Tätä kaikkea on tarjolla Ilveksen ja Tapparan uudessa kotihallissa

Kuva: SRV/Libeskind/Tomorrow

Ilves ja Tappara avaavat perjantaina uuden aikakauden tamperelaisessa jääkiekossa. Joukkueet kohtaavat vastavalmistuneella Nokia Arenalla 13 000 katsojan edessä. Uusi areena tarjoaa paljon jääkiekkoareenoilla ennen kokemattomia elämyksiä.

– Areena tarjoaa puitteet tarjota ennennäkemättömiä urheiluelämyksiä. Odotamme innolla, että pääsemme esittelemään uuden ottelutapahtumakonseptimme tamperelaisille. Avausviikonlopun molemmissa otteluissa katsojilla on hieno mahdollisuus nähdä ja kokea jotain täysin uutta, kun kumpikin seura esittelee uuden ottelutapahtumansa ensi kertaa, kertoo Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro.

– On upeaa järjestää areenan ensimmäiset tapahtumat yhdessä paikallisvastustajamme kanssa. Uskomme sekä Ilveksen että Tapparan kannattajien näkyvän ja kuuluvan vahvasti kummassakin avausviikonlopun ottelussa sekä luovan areenalle ainutlaatuisen tamperelaisen kiekkotunnelman, joka kannattaa kokea paikan päällä. Seurojen, kannattajiemme, yhteistyökumppaneidemme ja areenaorganisaation välisellä yhteistyöllä pystymme jatkossa luomaan entistäkin laadukkaampia viihde-elämyksiä, sanoo Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo.

Nokia Arenan yleisökapasiteetti jääkiekko-otteluissa on yli 13 000 katsojaa ja konserteissa jopa 15 000 katsojaa.

Liiga-ottelut uniikissa LED-kaukalossa

Areenan kaukalotoimittajana on suomalainen Vepe Oy, joka lanseeraa maailmanlaajuisesti ennennäkemättömän jääkiekkokaukalon. Vepe Beta NextGen -jääkiekkokaukalo asettaa nykyaikaisen joustokaukalon standardit uudelle tasolle tuoden koko kaukalon pelipintaan digitaaliset LED-näytöt.

Näytöt tuovat mukanaan merkittävästi uusia mahdollisuuksia visuaalisen ilmeen, efektien ja viihdyttävyyden kannalta.

– Staattisiin printtimainoksiin verrattuna liikkuva kuva ja muuttuva sisältö mahdollistavat mitä moninaisempia sisältöjä niin mainostamisen kuin itse pelitapahtuman kannalta. Lisäksi kaukalon näytöt tukevat muita monitoimiareenan tapahtumia, Vepe Oy:n toimitusjohtaja Antti Terkomaa kertoo.

Jääkiekkokaukalo on kovien iskujen, taklausten ja osumien kannalta rankka ympäristö LED-näytöille. Vepe Beta NextGen -kaukalossa LED-näytöt on kuitenkin innovatiivisten ratkaisujen myötä pystytty asentamaan lähes pelipintaan kiinni. Kaukalo sisältää yli 160 metriä LED-näyttöä integroituna moderniin joustokaukaloon.

Jättimäinen mediakuutio tarjoaa visuaalisia elämyksiä

Nokia Arenan kruunu on Tammerneon Oy:n toteuttama jättimäinen mediakuutio. 13 000 kiloa painava mediakuutio on kaksikerroksisen omakotitalon kokoinen.

Kuution pinta-ala on 196 neliötä. Se koostuu 396 kabinetista ja sisältää yli kolme miljoonaa lediä. Käyttömahdollisuudet ovat hyvin monipuoliset ja tapahtumasta riippuen mediakuutiota voidaan hyödyntää areenan katonrajassa tai permannolla.

Lisäksi Tammerneon on rakentanut areenalle lähes 600 metriä katsomoja kiertäviä LED-nauha-screenejä. Erilaisia LED-näyttöjä on asennettu noin 400 kappaletta areenan sisä- ja ulkopuolelle.

Saapuminen jääkiekko-otteluun Nokia Arenalle

A- tai C-katsomoon mentäessä kuljetaan A-ovesta. B- tai D-katsomokirjaimella merkityillä lipuilla kulku on B-ovesta. Siten pääset jo sisään astuessasi oikealle puolelle areenaa.

Pääovet sijaitsevat Sorinkadun ja Sorinsillan kulmassa, korkeiden tornitalojen takana. Turvatarkastus suoritetaan tapahtumasta riippuen ennen lipuntarkastusta tai ulkotiloissa. Itsepalveluperiaatteella toimivat lipuntarkastuspisteet sijaitsevat pääkatsomokerrokseen vievien portaiden alapäässä. Lipun voi lukea sekä mobiilista että printatusta lipusta.

Lue lisää Nokia Arenasta >> nokiaarena.fi

Ottelulipulla matkaoikeus joukkoliikenteessä

Ilveksen ja Tapparan loppuvuoden Liiga-otteluiden kaikki liput ja kausikortit sisältävät ottelupäivänä matkaoikeuden Nysse-liikenteen busseissa ja ratikoissa. Lippukokeilu jatkuu ainakin joulukuun loppuun.

Ottelulipun matkustusoikeus on voimassa Nysse-liikenteen busseissa ja ratikoissa Ilveksen ja Tapparan kotiottelupäivänä: kolme tuntia ennen pelin alkua ja kaksi tuntia pelin jälkeen. Nysse liikennöi Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Ylöjärvellä ja Vesilahdessa, ja liput ovat voimassa koko alueella. Otteluliput ovat voimassa myös Valkeakosken Nysse-liikenteessä, jossa on käytössä Nyssen lippujärjestelmä.

Ottelulipulla voi matkustaa myös VR:n lähi- ja kaukojunissa koko Nysse-alueella, johon kuuluvat Nokian, Tesoman, Tampereen, Oriveden ja Lempäälän rautatieasemat.

Lippua voi hyödyntää myös osalle matkaa: oman auton voi jättää ilmaiselle liityntäpysäköintialueelle, ja jatkaa matkaa peliin Nyssen kyydissä ilman lisämaksua. Tampereella liityntäparkkeja sijaitsee Niihamassa, Ikealla, Kaukajärvellä, Koivistonkylässä, Tesomalla ja Turtolassa.

– Olemme sitoutuneet Liigan ympäristöohjelmaan, joka edistää kestävän kehityksen toteutumista talvilajiemme pelastamiseksi ja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Julkisen liikenteen integrointi osaksi ottelutapahtumaa on meille todella tärkeä askel hiilijalanjäljen pienemmäksi saattamisessa, kertoo Tapparan kehityspäällikkö Aki Hautamäki.

Lue lisää Nyssen linjoista, aikatauluista ja liityntäpysäköintialueista >> reittiopas.tampere.fi tai nysse.fi/liipy

- - -

Tappara–Ilves pelataan perjantaina 3.12.2021 klo 18.30 ja Ilves–Tappara lauantaina 4.12.2021 klo 16.00.


---
Julkaisija: Antti Seppänen