TPS voitti Kärpät huippuottelussa − HPK:lle kymmenes perättäinen voitto

2.12.2021
TPS voitti Kärpät huippuottelussa − HPK:lle kymmenes perättäinen voitto

TPS juhli Kärppiä vastaan. (Kuva: Teemu Saarinen)

HPK jatkaa hurjaa voittokulkuaan ja otti jo kymmenennen voittonsa peräkkäin. Kärpät ei onnistunut kaatamaan TPS:aa, vaan turkulaiset tasoittivat kauden puntit 1−1:een.

HPK−Lukko 2−1 JA (0−0, 0−0, 1−1, 1−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK otti jo kymmenennen voittonsa putkeen. Tällä kertaa HPK:n voittoparaatin jalkoihin jäi hallitseva mestari Lukko.

Kaksi ensimmäistä erää tahkottiin maalittomana, mutta hyviä maalipaikkoja nähtiin molemmissa kenttäpäädyissä. Maalivahdit Daniel Lebedeff ja Artem Zagidulin olivat huippuiskussa ja ottivat lähes kaikki kiekot kiinni. Lukon ulkomaalaisvahvistus Scott Pooley aloitti maalinteon kolmannen erän alussa. Pooleylla oli jo ennen maaliin johtanutta tilannetta hyvä mahdollisuus viedä joukkueensa edelle, mutta tuolloin Lebedeff piti HPK:n tasalukemissa. Hämeenlinnalaiset osoittivat sitkeytensä ja voittoputken tuoman itseluottamuksen noustessaan muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä 1−1-tasoihin. Tasoitusmaalin iski Arttu Pelli. Kaksikon välinen ottelu eteni toisena iltana peräkkäin jatkoajalle.

Jatkoajalla HPK:n sankariksi nousi kultakypärä Michael Joly ylivoimaosumallaan. Joly oli maalivahti Lebedeffin ohella yksi HPK:n sankareista 1+1 pisteillään.

TPS−Kärpät 4−3 (1−1, 3−2, 0−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS tasoitti kaksikon voitot tältä kaudelta 1−1:een. Pisteet ovat TPS:lle 4−2. TPS ja Kärpät tarjosivat katsojille vauhdikkaan, viihdyttävän ja laadukkaan kiekkoesityksen. TPS on vähiten maaleja päästänyt joukkue ja Kärpät eniten maaleja tehnyt joukkue, ja tällä kertaa puolustus voitti.

Ottelu alkoi TPS:n komennossa ja turkulaiset tulivat ottelun alkuun isännän elkein todella aktiivisesti. Kärpät pääsi erän edetessä peliin paremmin mukaan ja erän jälkimmäinen puolisko väännettiin tasaisemmin. Kotijoukkue avasi ottelun maalihanat erän puolen välin jälkeen. Avausmaalin iski Jonne Tammela. Kärpät tasoitti muutama minuutti myöhemmin. Vierailijat saivat erän lopussa hyviä maalipaikkoja, mutta eivät onnistuneet lisäosumissa, ja erätauolle siirryttiin 1−1-lukemissa.

Toisessa erässä iskettiin maaleja peräti viisi. Mika Pyörälä aloitti maalikarkelot erän alkupuoliskolla. TPS tasoitti pelin alle minuutti oululaismaalista. Ottelun voittomaalista vastasi alivoimalla Eetu Liukas, joka hurjasteli Topi Niemelän ohi ja upotti kiekon läpiajosta ohi Stanislav Galimovin. Kärpät tuli samaisella ylivoimalla maalin päähän, mutta kolmas erä ei lopulta tarjonnut lisäosumia.

TPS vei ottelun laukaukset 38−32.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen