TPS ja Kärpät kärkitaistossa Turussa − tulikuuma HPK ja Lukko kohtaavat toisena päivänä peräkkäin

2.12.2021
TPS ja Kärpät kärkitaistossa Turussa − tulikuuma HPK ja Lukko kohtaavat toisena päivänä peräkkäin

Kärpät ja TPS väänsivät lokakuussa pelatussa ottelussa Oulussa. Kärpät voitti kyseisen ottelun jatkoajalla. (Kuva: Jussi Määttä)

Torstain Liiga-kierroksella pelataan kahdella paikkakunnalla. Tulikuuma HPK isännöi Lukkoa ja kärkijoukkueet TPS ja Kärpät iskevät yhteen Turussa.

TPS−Kärpät

>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS ja Kärpät kohtaavat torstai-iltana toisen kerran tällä kaudella. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin lokakuun 10. päivä Oulussa. Tuolloin isäntäjoukkue Kärpät voitti ottelun jatkoajan jälkeen 2−1-lukemin. Kärpät ja TPS ovat molemmat tiukasti taistelemassa runkosarjan piikkipaikasta, joten ottelusta voi odottaa vauhdikasta ja laadukasta taistoa. Kärpät on ollut TPS:lle vaikea voitettava viime otteluissa: oululaiset ovat voittaneet joukkueiden neljä edellistä kohtaamista.

TPS peittosi keskiviikkona Ässät vieraissa lukemin 2−1. Turkulaiset nousivat voiton myötä sarjakärkeen ohi KooKoon. TPS on Kärppiä kaksi pistettä edellä, mutta samaan aikaan he ovat pelanneet ottelun vähemmän. Voitolla TPS vankistaisi sarjajohtoaan. Tällä kaudella selvästi vähiten maaleja päästänyt(45) turkulaisjoukkue on voittanut edellisestä viidestä pelistään neljä. Noissa viidessä ottelussa TPS:n ykkössentteri Juuso Pärssinen on nakuttanut seitsemän tehopistettä.

Kärpät pelasi edellisen kerran viime viikon lauantaina, kun oululaiset isännöivät HIFK:ta. Kärpät ja HIFK pelasivat sekä perjantaina että lauantaina, ja molemmat voittivat omat kotiottelunsa. Kärpät on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja(82), joten pikkupedot voivat luottaa vahvaan hyökkäys- ja ylivoimapelaamiseensa myös torstai-iltana. Kärpät on myös päästänyt melko vähän maaleja, kun kautta on pelattu lähes puolet. Oululaisia vähemmän maaleja ovat päästäneet Tappara, HPK ja juurikin TPS.

Ottelusta voi ennustaa tasaista vääntöä, ja molempien joukkueiden pelaajamateriaalit huomioon ottaen, kamppailu voi olla 0−0-nyhjäämistä tai hyökkäyspelin ilomarssia.

HPK−Lukko

>> Kokoonpanot
>> Liput

HPK ja Lukko kohtaavat toistamiseen noin vuorokauden sisään joukkueiden kohdattua myös eilen keskiviikkona. Keskiviikon kamppailu päättyi HPK:n 4−3-voittomaalikilpailuvoittoon. Voitto oli hämeenlinnalaisille jo yhdeksäs putkeen. HPK onkin äitynyt tulikuumaan vireeseen ennen joulua. Lukko puolestaan on viimeisestä kymmenestä pelistä hävinnyt kuusi. Raumalaisten vire on ollut hukassa, mutta sitä selittänevät myös tärkeiden slovakkipelaajien loukkaantumiset.

HPK on päästänyt edelliseen kymmeneen otteluun vain 14 osumaa. Jarno Pikkarainen on saanut alkukaudella pelinsä kanssa tuskailleen joukkueen hyville raiteille otettuaan vetovastuun. HPK on ollut uuden päävalmentajansa alaisuudessa Liigan kuumimpia joukkueita. HPK:n pelaajista ei ole noussut esiin yksittäistä hurjaan vireeseen äitynyttä pistelinkoa, sillä joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa kanadalainen Michael Joly 15 pisteellään. Oranssipaitojen toiseksi paras pistemies Joel Janatuinen on nakuttanut tällä kaudella kymmenen pistettä.

Lukko on edennyt muutaman viime kierroksen ajan tasaisesti voitosta tappioon ja tappiosta voittoon. Lukko voitti edellisen kerran kaksi tai useamman ottelun putkeen lokakuun loppupuolella. Hallitsevien mestareiden koneet eivät ole vielä kunnolla käynnistyneet, mutta raumalaiset ovat väläytelleet. Lukko haki esimerkiksi 20. marraskuuta Oulusta komean 2−5-vierasvoiton. Lukko onkin vajonnut kuuden pisteen päähän pudotuspelipaikasta, mutta se on pelannut useamman ottelun vähemmän kuin kilpailijansa. Lukon pelejä jouduttiin siirtämään joukkueessa ilmenneiden koronatartuntojen vuoksi, mikä näkyy väistämättä hetkellisesti sarjataulukossa. Lukon paras pistemies alkukaudella on ollut puolustaja Vili Saarijärvi. Puolustaja kantaa joukkueensa kultaista kypärää pistein 4+12.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen