Tappara-kapteeni Otto Rauhala odottaa innolla viikonlopun paikallisotteluita

2.12.2021
Tappara-kapteeni Otto Rauhala odottaa innolla viikonlopun paikallisotteluita

Otto Rauhala johdattaa Tapparan kohti uutta aikakautta. (Kuva: Saana Hakala)

Tappara ja Ilves ottavat viikonloppuna yhteen upouudessa Nokia Arenassa, kun joukkueet kohtaavat toisensa perjantaina ja lauantaina. Tapparan kapteeni Otto Rauhala jakoi tuntemuksiaan tulevasta ja analysoi samalla joukkueensa alkukautta.

Tamperelaisseurat Tappara ja Ilves siirtyvät tällä viikolla uuteen aikakauteen, kun joukkueet siirtävät majansa upouuden Nokia Arenan tiloihin. Uusi areena korkataan viikonlopun tuplapeleillä, kun Tappara ja Ilves kohtaavat toisensa niin perjantaina kuin lauantainakin.

Tapparan kapteeni Otto Rauhala on varsin innoissaan tulevasta.

– Innostunut fiilis, sillä olemme aivan uuden edessä. Olemme harjoitelleet toistaiseksi harjoitushallin puolella ja perjantain aamujäillä pääsemme sitten ensimmäistä kertaa luistelemaan pääareenan puolelle. Kävimme maanantaina ensimmäistä kertaa katsomassa paikkoja ja täytyy sanoa, että puitteet ovat kunnossa. Siellä on hyvä viettää jääkiekkoilijan elämää. Pitää vielä hetken miettiä, että miten sinne omaan pukukoppiin pääseekään, kun reitti ei tule vielä ihan selkärangasta.

– Viikonlopun ottelut ovat loppuunmyytyjä, joten tässä on sellainen kutkuttava tunnelma, Rauhala tunnelmoi.


Otto Rauhala kohtaa Ilveksen uudessa areenassa perjantaina ja lauantaina. Kuva: Mika Kylmäniemi


26-vuotias Rauhala on pelannut lähestulkoon koko uransa Tapparassa muutamaa LeKissä tehtyä piipahdusta lukuun ottamatta. Hakametsän halli tuli hänelle erityisen tutuksi, ja siitä muodostui tärkeä ja rakas paikka.

– Sillä hallilla oli todella suuri merkitys urallani. Pikkupoikana sinne halusi päästä pelaamaan, mikä lopulta myös toteutui. Vuosien varrelle ehti mahtua monia hienoja muistoja, joten olihan sieltä myös haikea lähteä. Toisaalta, ei tässä harmita, kun uusi kotihalli on niin hieno.

"Tulos on jäänyt vielä vähän vajaaksi"

Tapparan kuluva kausi on ollut varsin tasapaksu. Pisin voittoputki on kolmen ottelun mittainen, samoin pisin tappioputki. Sijoitus runkosarjassa on juuri puolen välin paikkeilla sijalla seitsemän. Vahvuudet joukkueesta ovat toistaiseksi löytyneet puolustuspäästä ja alivoimalla.

Tappara ei ole päästänyt viimeiseen seitsemään otteluun ainuttakaan maalia pelatessaan alivoimalla. Eikä maaleja ole omiin uponnut muutenkaan kovin paljoa, vain 15 viimeisen kymmenen ottelun aikana.

– Maalivahtimme ovat todella kovia, ja heihin voi luottaa aina sataprosenttisesti. Se luo hyvän perustan. Meillä on hyvät systeemit alivoimapeliin, joita toteutimme viime kaudellakin. Vaikka pelaajia, varsinkin puolustajia, vaihtui viime kaudesta, niin saimme asiat loksahtamaan nopeasti kohdilleen, Rauhala kehuu.

– Yleisilme on ollut hyvällä tasolla koko kauden, kuten myös moraali tehdä töitä joukkueen eteen. Tulos on jäänyt vielä vähän vajaaksi, vaikka olisimme pelanneetkin hyvin. Maalintekopeli tämä lopulta on ja maalien tekemiseen tarvitsisimme vielä hieman lisää röyhkeyttä, mutta samalla sopivasti rentoutta. Pystymme varmasti kipuamaan vielä ylemmäs sarjataulukossa.

Rauhalan oma pistetahti on ollut varsin hyvällä tasolla. 19 peliin on kasassa pisteet 5+6, mikä on kiitettävä tahti enemmänkin alivoimaspesialistina tunnetulle hyökkääjälle.

– Pisteitä tulee kun on tullakseen, mutta kivahan niitäkin on tehdä. Pelaaminen on loksahtanut hyvin kohdilleen ketjukavereiden kanssa.


---
Julkaisija: Markus Viljanen