Save Pond Hockey -turnaukset käynnistyvät – Liiga jälleen mukana pelastamassa pipolätkää

2.12.2021
Save Pond Hockey -turnaukset käynnistyvät – Liiga jälleen mukana pelastamassa pipolätkää

Kuva: Marko Seuranen Photography

Pipolätkäkausi on saapunut Suomeen! Samalla käynnistyvät myös Save Pond Hockey -hyväntekeväisyysturnaukset ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi. Kauden ensimmäinen turnaus pelataan Lahdessa tulevana viikonloppuna.

Save Pond Hockey (SPH) on helsinkiläisten pipolätkäilijoiden Suomessa perustama, voittoa tavoittelematon yhteisö, joka järjestää kaikille avoimia pipolätkäturnauksia, joiden tuotot lahjoitetaan ilmastomuutoksen vastaiseen työhön. Ensimmäinen Save Pond Hockey -turnaus järjestettiin Helsingissä 2015. SPH organisaatio haluaa ilon kautta muistuttaa sekä jääkiekkoa että Suomen vuodenaikoja rakastavia ihmisiä ilmastonmuutoksen uhasta. Organisaation tukijoihin onkin liittynyt useita lajin legendoja ja lajille omistautuneita edelläkävijäyrityksiä.

Tämän kauden ensimmäinen Save Pond Hockey -turnaus järjestetään Lahdessa sunnuntaina 5.12. Turnaus pelataan Lahden torilla ja se on osa Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden päätöstapahtumaa.

–Saadaan hieno startti tämän kauden turnauksille. Lahdessa toteutetaan upea tapahtuma, jonka osana saamme nauttia myös pipolätkästä. Turnaus onkin loppuun myyty, kertoo yksi Save Pond Hockey -liikkeen perustajista Svante Suominen.

Lahden Pelicans ja Pelicans Alumni ovat mukana turnauksen järjestelyissä. Turnauksen päätösottelussa klo 15.30 viilettävät yhdessä Pelicans Juniorien kanssa muun muassa Jonni Vauhkonen, Jan Latvala, Henri Laurila, Erik Kakko, Kimmo Peltonen, Emma Terho, Pasi Nurminen ja Tommi Niemelä.

>> Lisätietoja Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden päätöstapahtumasta

Save Pond Hockey -turnauksia tullaan toteuttamaan tänä talvena aiempien vuosien tapaan myös Turussa, Tampereella, Lappeenrannassa ja Oulussa. Lisäksi SPH laajenee myös Saksaan ja Kanadaan. Helsingissä turnaus järjestetään jo seitsemännen kerran 12.2.2022.

–Joukkueiden rekisteröinti Helsingin turnaukseen on juuri avattu. Tapahtumalla on pitkät perinteet, ja meillä on joukkueita, jotka ovat olleet mukana alusta asti. Mikäli tähän turnaukseen haluaa mukaan, pitää toimia nopeasti, jatkaa Suominen.

Liiga ja Liiga-seurat ovat olleet mukana tukemassa turnausjärjestelyjä jo useamman vuoden ajan. Tälläkin kaudella Liiga on mukana omalla joukkueellaan Helsingin turnauksessa ja muilla paikkakunnilla nähdään jäällä runsain mitoin entisiä ja nykyisiä Liiga-tähtiä paikallisten seurojen riveistä.

–Save Pond Hockey -yhteistyössä yhdistyvät kaksi meille tärkeää asiaa: pipolätkä ja ympäristöstä huolehtiminen. SPH-yhteisö on tehnyt upeaa työtä tärkeän asian nostamiseksi kaikkien jääkiekon ystävien tietoisuuteen. On hienoa nähdä, että koko Liiga-yhteisö on vahvasti tämän asian takana, kommentoi yhteistyötä Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi.

Save Pond Hockey -turnauksiin osallistutaan noin kahdeksan pelaajan joukkueilla. Mukaan voivat ilmoittautua kaveriporukka- ja yrityssponsorijoukkueet kaiken tasoisine pelaajineen, niin miehet, naiset kuin junioritkin.

>> Lisätiedot tämän talvikauden Save Pond Hockey -turnauksista


---
Julkaisija: Aija Saha