HPK:n voittoputki venyi jo yhdeksän ottelun pituiseksi - TPS nousi illan voitolla sarjakärkeen

1.12.2021
HPK:n voittoputki venyi jo yhdeksän ottelun pituiseksi - TPS nousi illan voitolla sarjakärkeen

HPK venytti illan voiton myötä voittoputkensa jo yhdeksän ottelun pituiseksi. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Uusi Liiga-viikko avattiin keskiviikkona tasaisella kolmen vierasvoiton kierroksella. HPK otti Raumalta jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa kun taas TPS nousi omalla voitollaan uudestaan sarjakärkeen.

Lukko-HPK 3-4 VL (2-0, 0-2, 1-1, 0-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko ja HPK iskivät tänään vastakkain tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Raumalaiset ovat olleet HPK:lle viime vuosina erittäin vaikea vastustaja, sillä Lukko voitti viime kaudella joukkueiden kaikki neljä kohtaamista. Lukko oli uusien lainapelaajiensa ansiosta kykeneväinen paluuseen lukuisien koronatartuntojen jälkeen kun taas HPK saapui Raumalle peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa.

Lukon 11 päivän pituiseksi venynyt tauko otteluista näkyi kotijoukkueen otteissa tänään ainoastaan positiivisella tavalla. Raumalaiset olivat ensimmäisessä erässä erittäin energisiä ja HPK silminnähden yllättyi paineesta, joka vyöryi jatkuvasti kohti omaa päätä. Lukon paine palkittiin ensimmäisessä erässä kahdella maalilla. Scott Pooley teki maaleista itse jälkimmäisen iskien kahteen maaliin tehopisteet 1+1.

Toisessa erässä ottelu tasoittui selvästi ja HPK iski illan ensimmäisen maalinsa ottelun puolenvälin tienoilla. HPK-hyökkääjä Michael Joly epäonnistui erän lopulla rangaistuslaukauksesta, mutta hänen onnekseen Artturi Toivola vei ylivoimamaalilla HPK:n tasatuloksessa 2-2 toiselle erätauolle. Kolmannessa erässä HPK oli jo kerennyt nousta kahden maalin takaa-ajoasemasta johtoon, mutta Julius Mattilan maalilla illan ottelu venyi lopulta jatkoajan kautta aina voittolaukauskilpailuun asti tilanteessa 3-3.

Voittolaukauskilpailussa maalit olivat tiukilla ja ainoasta maalista vastasi lopulta viimeisestä kuudennesta yrityksestä HPK:n kanadalaispuolustaja Ryan Johnston. Johnston iski varsinaisella peliajalla tehopisteet 0+2, jonka lisäksi illan sankari nosti kiekon ratkaisevassa yrityksessä maaliin mailan rystypuolelta. HPK:lle illan voitto oli jo yhdeksäs peräkkäinen. Voitto Lukosta oli myös seuralle ensimmäinen sitten tammikuun 2019.


Sport-HIFK 2-3 (1-2, 0-1, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport ja HIFK kohtasivat illan kierroksella toisensa kolmatta kertaa tällä kaudella, mutta ensimmäistä kertaa Vaasassa. Kahdesta Helsingissä pelatusta kohtaamisesta HIFK keräsi neljä pistettä ja Sport kaksi.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi tänään Sport. Liigan historiankirjoihin saatiin kyseistä maalista uusi maalintekijä kun kauden neljättä otteluaan pelannut Sport-puolustaja Tyler Nanne pääsi nostamaan läpiajosta uransa ensimmäisen Liiga-maalinsa. HIFK iski itsensä ottelussa tasoihin maalia seuranneessa ylivoimasta. Eetu Koivistoisen iskemä ylivoimamaali tarkoitti HIFK:lle seitsemättä peräkkäistä ottelua, jossa se iskee joukkueena vähintään yhden ylivoimamaalin. Vierailijat pääsivät ensimmäiselle erätauolle lopulta yhden maalin johtoasemassa kun Olli Palola iski alivoimalla rangaistuslaukauksesta kauden kahdeksannen maalinsa.

Ensimmäinen erä mentiin ottelussa HIFK:n hallinnassa, mutta Sport löi hyvin kampoihin ottelun kahdessa jälkimmäisessä erässä. Sport jäi kuitenkin ajassa 33.15 kahden maalin takaa-ajoasemaan kun HIFK-puolustaja Sam Jardine iski Liiga-uransa neljännessä ottelussa uransa ensimmäinen Liiga-maalinsa. Kolmannessa erässä Sportin ykköskentällinen toi joukkueensa yhden maalin päähän, mutta HIFK haki Vaasasta lopulta kolme pistettä loppulukemin 2-3. Helsinkiläiset nousivat voitollaan sarjataulukossa jo sijalle kolme yhden pisteen päähän kärjestä.


Ässät-TPS 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät ja TPS pelasivat tänään vastakkain kolmatta kertaa tällä kaudella. TPS oli ollut kahdessa aiemmassa kohtaamisessa suvereeni voittaen molemmat maalierolla 8-4. Edellinen joukkueiden kohtaaminen maajoukkuetauon jälkeen muistetaan Markus Nurmen tehopisteistä 3+1. Illan ottelu oli Karri Kivelle toinen tällä kaudella Ässien päävalmentajana. Hänen johdollaan porilaiset pyrkivät tänään katkaisemaan neljän ottelun mittaisen tappioputkensa.

Ässät on kärsinyt viime aikoina paljon kurittomuudesta. Viitteitä tästä nähtiin avauserässä, jossa kotijoukkue otti kaksi kahden minuutin rangaistusta. TPS ei kuitenkaan onnistunut tekemään näistä maalia vaan erätauolle mentiin hieman yllättäen kotijoukkueen 1-0 johdossa. Maalista vastasi viime aikoina tuskaisesti ilman onnistumisia pelannut Jarno Kärki.

Kotijoukkueen positiivinen avauserä kantoi myös toiseen erään, mutta siinä maaleista vastasi puolestaan TPS. Jonne Tammela oli ensin tuonut joukkueensa tasoihin, jonka jälkeen turkulaiset menivät ensimmäistä kertaa johtoon kolmannesta ylivoimamahdollisuudestaan erän lopussa. Maalista vastasivat tutut ratkaisijat kun kultakypärä Juuso Pärssisen johtomaaliin syöttöpisteen saivat Markus Nurmi ja Mikael Pyyhtiä.

TPS on ollut tällä kaudella todella vahva joukkue johtoasemassa ja tämän illan kolmas erä oli jälleen oiva osoitus tästä. Vierasjoukkueen vahva kolmas erä riitti tänään lopulta maalittoman lopun jälkeen 1-2 vierasvoittoon. TPS:lle voitto oli jo neljäs peräkkäinen vieraissa ja kaiken kaikkiaan neljäs viimeiseen viiteen otteluun. Tämän illan jälkeen kolme pistettä rikkaampana TPS nousi sarjataulukossa kärkipaikalle ohi Kärppien ja KooKoon.


---
Julkaisija: Henri Niemelä