Aatu Räty nauttii ajastaan Jukureissa ja tulostakin syntyy vakuuttavasti

30.11.2021
Aatu Räty nauttii ajastaan Jukureissa ja tulostakin syntyy vakuuttavasti

Aatu Räty on aloittanut Jukureissa erittäin tehokkaasti. (Kuva: Mikko Kankainen)

Kärpistä Jukureihin marraskuun alussa siirtynyt Aatu Räty on aloittanut uudessa seurassaan vakuuttavasti. Piste per peli -tahdilla operoiva hyökkääjä on löytänyt ketjukavereidensa kanssa hyvän kemian ja tulosta syntyy. Päävalmentaja Olli Jokiselta Räty saa arvokkaita neuvoja sentteripelaamisen hienouksiin.

Liigassa nähtiin marraskuun alussa mielenkiintoinen siirto, kun huippulupaus Aatu Räty siirtyi Kärpistä lainasopimuksella Jukureihin. Kärpissä pienelle peliajalle jääneelle hyökkääjälle siirto oli harppaus uuteen, sillä hän oli pelannut siihen asti koko uransa Kärppien organisaatiossa.

Marraskuun puolivälissä 19 vuotta täyttänyt Räty vaikuttaa erittäin tyytyväiseltä uusiin kuvioihinsa. Äänestä kuuluu rentous ja sopeutuminen Mikkeliin on hoitunut hienosti.

– Olen sopeutunut hyvin ja arki rullaa. Kesällä kävin New York Islandersin harjoitusleirillä, ja siellä piti mennä aivan erilaiseen ympäristöön ja toimia englanniksi. Siihen verrattuna Jukureihin oli varsin helppoa tulla. Minut on otettu hyvin vastaan, Räty sanoo.

Vakuuttava sisääntulo

Räty on pelannut Jukureissa toistaiseksi seitsemän ottelua ja jälki on ollut hurjaa. Heti ensimmäiseen otteluun keskushyökkääjä nakutti pisteet 1+2 ja maaliputkikin kesti ensimmäiset neljä ottelua. Seitsemän ottelun jälkeen kasassa on muikeat pisteet 4+3.

– Tiesin, että taidot ja vire ovat olleet siellä taustalla koko ajan. Kemiat ovat toimineet hyvin ketjukavereiden kanssa ja olen saanut runsaasti peliaikaa. Pisteputkeni oli suoraa jatkumoa sille, että olen saanut paljon vastuuta.

Räty on pelannut jo pitkään laidoillaan kokenut ruotsalaishyökkääjä Joachim Rohdin sekä joukkueen kultakypärä ja kapteeni Petrus Palmu.

– He voittavat paljon pelitilanteita yhdellä yhtä vastaan. Paljoa emme ole päästäneet osumia omiin ja vastavuoroisesti olemme saaneet tehtyä maaleja vastustajan päähän. Pelaamme jokainen myös alivoimaa ja olemme usein puolustamassa lopussa johtoasemaa. Olen ollut joukkueen voitoista todella iloinen ja tuntuu, että siirto oli ehdottomasti hyvä asia.


Räty on tehnyt Jukureissa seitsemään otteluun pisteet 4+3. Kuva: Mikko Kankainen


Jukurit ajautui lokakuun alussa kuuden tappion putkeen, mutta sittemmin tahti on muuttunut. Viimeiset kymmenen ottelua ovat tuottaneet peräti seitsemän varsinaisen peliajan voittoa, mikä on nostanut joukkueen sarjataulukossa yhdeksänneksi.

– Uudella valmentajalla ja pelaajistolla menee aina se oma aikansa sopeutua. Tuntuu, että nyt kaikki ovat mukautuneet yhteiseen tekemiseen ja asioita tehdään kuten on sovittukin. Ylivoimapeli on ollut toimivaa ja joukkueessa on myös kova kilpailu pelipaikoista sillä osa-alueella. Joukkuehenki on todella hyvä, eivätkä tappiot hetkauttaneet sitä kuulemma isosti edes aiemman tappioputken aikana, Räty kuvailee.

Jukurien päävalmentajana toimiva Olli Jokinen pelasi urallaan yli 1200 ottelua NHL:ssä. Jokinenkin luuti keskushyökkääjän tontilla kuten Räty, joten nuori hyökkääjä saa päävalmentajaltaan myös pelipaikkakohtaisia vinkkejä.

– Häneltä saa paljon apua ja pieniä yksityiskohtia sentteripelaamiseen. Tässä kohtaa uraa on hienoa saada oppia uusia asioita kokeneelta pelaajalta. Hän on intensiivinen valmentaja, joka välittää paljon ja on täysillä mukana. Hän osaa myös sytyttää joukkueen hyvin otteluihin, Räty kehuu.


---
Julkaisija: Markus Viljanen