Jesse Koskenkorvalle jatkosopimus Kärppiin

29.11.2021
Jesse Koskenkorvalle jatkosopimus Kärppiin

22-vuotias Jesse Koskenkorva on tällä kaudella vakiinnuttanut paikkansa Kärppien pelaavasta kokoonpanosta. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät on solminut jatkosopimuksen Jesse Koskenkorvan kanssa. Uusi 2+1-vuotinen sopimus pitää 22-vuotiaan hyökkääjän seurassa ainakin kevääseen 2024 saakka.

Jesse Koskenkorva on tällä kaudella vakiinnuttanut paikkansa Kärpissä luotettavana keskushyökkääjänä. Koskenkorva on pelannut tällä kaudella yhtä vaille kaikki joukkueensa ottelut tehopistein 4+8=12. Kyseinen lukema on nuorukaisen yhden kauden piste-ennätys Liigassa.

- "Kossu" on noussut tällä kaudella sille tasolle, jota on odotetukin, ja hän on tärkeä palanen joukkuetta. Kehityspotentiaalia löytyy myös tulevaisuutta silmällä pitäen. Lisäksi hänellä on johtajan ominaisuuksia, joita joukkueessa aina tarvitaan. Tästä esimerkkinä kapteenin rooli Kärppien A-nuorissa, taustoittaa Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho jatkosopimuksen syntyä.

22-vuotias Koskenkorva on Oulun oma kasvatti, jonka junioripolku kuljetti Kärppiin D-juniori-ikäisenä. Jääkiekko on aina ollut isosti läsnä Koskenkorvan perheessä ja kiekkoilijan esikuva löytyykin aivan miehen lähipiiristä. Jessen setä Kimmo Koskenkorva teki mittavan uran jääkiekkoilijana edustaen Kärppien lisäksi muun muassa SaiPaa ja Skellefteå AIK:ta.

Liiga-debyyttinsä Koskenkorva teki kaudella 2016-2017 ollessaan vasta 17-vuotias. Vieraissa Pelicansia vastaan pelatussa ottelussa Koskenkorva pistettiin heti kovan paikan eteen, kun hänet merkittiin Kärppien ykkösketjun sentteriksi Mika Pyörälän rinnalle. Kausien 2016-19 välissä hyökkääjä pelasi Liigassa harvoja yksittäisiä otteluita, mutta kaudella 2019-20 vyölle kertyi jo yhteensä 36 runkosarjaottelua. Viime kaudella Koskenkorva teki 27 otteluun tehopisteet 1+3=4.

- Tuleville vuosille tavoitteena on, että pystyn kasvattamaan vastuutani ja olemaan oikeasti tärkeä ja johtava pelaaja Kärpissä, Koskenkorva sanoo.


---
Julkaisija: Henri Niemelä