Tappara viimeisen kerran Hakametsän jäällä – Katso kirvesrintojen kovimmat haastajat vuosien varrelta

27.11.2021
Tappara viimeisen kerran Hakametsän jäällä – Katso kirvesrintojen kovimmat haastajat vuosien varrelta

Kuva: Saana Hakala

Tappara pelaa lauantaina viimeisen Liiga-ottelunsa 56-vuotiaassa Hakametsän hallissa, kun joukkue isännöi HPK:ta. Hämeenlinnalaiset ovat vierailleet Tapparan isännöimissä runkosarjaotteluissa reilut 80 kertaa. Tapparan kovimpia haastajia Hakametsän runkosarjapeleissä ovat olleet paikalliskilpailija Ilves ja JYP.

Lauantain päätöspelissä Hakametsän jäälle luisteleva HPK on antanut Tapparalle kovan vastuksen viime kausien aikana. Vaikka viiden edellisen kauden aikana HPK on voittanut Tapparan Hakametsässä vain kahdesti, peräti seitsemän ottelua kymmenestä on päättynyt yhden maalin erolla.

Tappara on hallinnut Tampereen paikallispelejä Ilvestä vastaan Hakametsän aikakaudella reilun 53 %:n tehokkuudella. Ilves vei nimiinsä viimeisimmät paikallisottelut kuitenkin selvästi: 12:sta viimeisestä paikallispelistä Tappara voitti vain kaksi. Lähes yhtä hankala vastustaja Tapparalle on ollut JYP, jota vastaan Tappara on vienyt Hakametsän ottelut voitoin 35-28. Kuuden viimeisen kauden ajalta voitot ovat Tapparalle kuitenkin vain 6-5.

Parhaiten Tappara on menestynyt kotikaukalossaan Pelicansia ja sen edeltäjäjoukkueita vastaan. Lahtelaiset ovat hakeneet Hakametsän 81 ottelusta vain 12 kertaa täyden pistepotin. 14:stä viimeisestä Tampereen kohtaamisesta Tappara on voittanut Pelicansin peräti 12 kertaa.

Mainio kotisaldo lähes 57 vuoden jaksolta Tapparalla on myös KooKoota, Lukkoa ja Ässiä vastaan. KooKoo katkaisi lokakuussa Tapparan kahdeksan pelin voittoputken ja Lukko vähän aikaisemmin Tapparan viiden pelin voittoputken. Ässiä vastaan Tappara voitti Hakametsässä viimeisistä 16 kohtaamisesta peräti 14.


---
Julkaisija: Antti Seppänen