Viimeisen kerran Hakametsässä – Näin Liiga-joukkueet ovat Ilvestä vastaan vuosien varrella pelanneet

26.11.2021
Viimeisen kerran Hakametsässä – Näin Liiga-joukkueet ovat Ilvestä vastaan vuosien varrella pelanneet

Kuva: Aarno Vuorinen

Ilves pelaa perjantaina viimeisen Liiga-ottelunsa Hakametsän jäähallissa, kun vastassa on TPS. Ilveksellä on pitkä yhteinen historia TPS:ää vastaan, mutta mitä joukkueita vastaan tamperelaiset ovat pärjänneet parhaiten?

Ilves on esiintynyt Hakametsässä kaikkiaan 1455 runkosarjaottelussa, kun myös Tappara ja KOOVEEn isännöimät paikallisottelut lasketaan mukaan. Ilves on pystynyt kolmea tällä kaudella pelaavaa Liiga-joukkuetta lukuunottamatta yli 50 %:n pisteprosenttiin Hakametsässä. Hankalimmiksi vastustajiksi vuosikymmenten aikana ovat osoittautuneet Tappara, Kärpät ja HPK.

Hakametsässä pelatuista 279:sta Ilveksen ja Tapparan kohtaamisista Ilves on voittanut 108 varsinaisilla peliajoilla ja napannut kuusi voittoa jatkoaikapeleistä. Paikallispelien maaliero on Ilvekselle 90 maalia miinuksella. Pisteet Tapparaa vastaan ovat jakautuneet prosentein 47–53. Kärppiä vastaan Ilveksen maaliero keskinäisistä otteluista on plussalla, mutta Kärpät on hallinnut kohtaamisia varsinaisen peliajan voitoin 31–27. Pisteprosentilla mitaten Kärpät on ollut Ilveksen pahin vastustaja Hakametsässä. Myös HPK on ollut Ilvekselle hankala vastus Tampereella ja on kerännyt hieman Ilvestä enemmän pisteitä Hakametsän kohtaamisista.

Parhaiten Ilves on esiintynyt nykyjoukkueista KooKoota ja Sportia vastaan. Ilves on voittanut 19:stä KooKoo-pelistään 13 varsinaisilla peliajoilla ja kaksi jatkoajoilla. Myös Sportia vastaan pisteprosentti nousee lähelle 70:ää, kun vaasalaiset ovat hakeneet 24:stä kohtaamisesta vain kuusi varsinaisen peliajan voittoa.

Pelicansia ja sen edeltäjiä vastaan Ilves on menestynyt kotijäällään myös mainiosti. 82 ottelusta lahtelaisjoukkueita vastaan Ilves on voittanut 50 varsinaisilla peliajoilla ja neljä jatkoaikapeleissä.

Ilves vs muut Hakametsässä 1965–2021


---
Julkaisija: Antti Seppänen