Perjantain kierroksella vierasjoukkueet vetivät pidemmät korret − HIFK peittosi Kärpät, Karri Kiven uusi aika Ässissä alkoi vaikeasti

26.11.2021
Perjantain kierroksella vierasjoukkueet vetivät pidemmät korret − HIFK peittosi Kärpät, Karri Kiven uusi aika Ässissä alkoi vaikeasti

HIFK kamppaili Kärpät nurin. (Kuva: Juuso Pellava)

Perjantaina pelattiin Liigassa kuuden ottelun kierros. KalPa, Sport, SaiPa ja Kärpät pääsevät hakemaan revanssia perjantain vastustajistaan heti lauantaina, kun parit iskevät yhteen uudelleen. Tapparan ylivoimapeli murskasi Karri Kiven Ässät ja TPS:n ykkösketju Ilveksen.

HIFK−Kärpät 4−2 (2−0, 1−1, 1−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK ja Kärpät aloittivat viikonlopun taistonsa lopulta tasaisella väännöllä. HIFK:n johti ottelua avauserän jälkeen jo 2−0 ja näytti menevän menojaan. Peli kuitenkin tasoittui ja toinen sekä kolmas erä olivatkin tasaisempaa vääntöä. HIFK otti hieman ennen ottelun puolta väliä 3−0-johtoaseman, mikä oli Kärpille lopulta liikaa. Kärpät kavensi ottelun lopulta 2−3:een ja haki tasoitusta kuudella viittä vastaan kolmannen erän lopulla, mutta HIFK viimeisteli 4−2-loppulukemat tyhjään maaliin. Ottelun ratkaisuksi nousi HIFK:n jämäkkä avauserä. HIFK:n Olli Palola viimeisteli ottelussa kaksi maalia ja Jordan Schmaltz syötti kotijoukkueen molemmat avauserän maalit. Kärpiltä hyvässä iskussa oli ykkösketjun keskelle nostettu Jesse Koskenkorva. Koskenkorva syötti molemmat oululaismaalit. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran jo huomenna lauantaina Oulussa.

JYP−Sport 2−1 (1−0, 1−1, 0−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP otti pitkän suvantovaiheen jälkeen toisen voittonsa putkeen, kun se onnistui kaatamaan heikkovireisen Sportin lukemin 2−1. Tappio oli Sportille kuudes perättäinen. Ottelussa nähtiin paljon laukauksia, sillä JYP ja Sport laukoivat yhteensä 65 kertaa kiekon kohti maalia. Sport katkaisi kolmen ottelun maalittoman kautensa toisen erän osumalla, mutta kyseinen maali jäi lopulta laihaksi lohduksi. Sport on kuuteen viime otteluun iskenyt nyt vain kaksi maalia. Vähämaalinen ottelu oli luonnollisesti maalivahtien juhlaa: Jypin Markus Ruusu torjui 32 laukauksesta yhtä vaille kaikki ja Sportin Niko Hovinen torjui 31 laukausta 32:sta. Joukkueet kohtaavat lauantaina uudelleen. Lauantain kamppailu mitellään Sportin kotikonnuilla Vaasassa.

Ässät−Tappara 0−5 (0−0, 0−2, 0−3)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Karri Kiven uusi aika Ässien peräsimessä ei alkanut ruusuisesti. Tappara oli tyly vieras ja ryösti kolme sarjapistettä kliinisen esityksen päätteeksi. Ottelun ratkaisuksi ilmeni Tapparan teräksinen ylivoimapeli. Kirvesrinnat takoivat viidestä maalistaan peräti neljä ylivoimalla. Tasakentällisin pelaaminen oli tasaisempaa, mutta erikoistilannepelaamisessa joukkueet olivat perjantaina kuin eri planeetoilta. Tapparan rosterista löytyi monta onnistujaa, sillä useamman tehopisteen iltaa vietti peräti viisi pelaajaa. Tappara-pakki Santtu Kinnunen hurjasteli pisteet 2+2 ja Liigan pistepörssin kärkinimi Anton Levtchi 2+1. Kristian Tanus, Waltteri Merelä ja Tyler Morley keräsivät kaksi pistettä mieheen. Kari Piiroinen torjui Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin. Nuori veskari venyi ottelussa 17 kertaa kiekon eteen. Tappara kohtaa lauantaina HPK:n kotikentällään. Ässät pääsee viikonlopun viettoon.

Ilves−TPS 2−5 (1−2, 1−1, 0−2)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves ei saanut ajalleen Hakametsässä varmasti sellaista päätöstä kuin olisi halunnut. TPS tuli otteluun kovalla intensiteetillä ja otti ohjakset käsiinsä avauserän alusta alkaen. TPS johtikin ottelua 2−0 kun ensimmäinen erä oli ehtinyt vanheta vain reilut kuusi minuuttia. Ilves repi itsensä toisen erän puoleen väliin mennessä jo rinnalle, mutta tämän jälkeen tupsukorvilta loppui bensa. Noin minuutti Ilveksen tasoituksesta TPS karkasi jälleen johtoon, eikä kotijoukkue kyennyt enää vastaamaan vieraidensa menoon. Ottelu jatkui tasaisena, mutta maaleja takoivat vain TPS-pelaajat. TPS:n ykkösketju otti joukkueensa reppuselkään ja nousi ottelussa ratkaisurooliin. Juuso Pärssinen ja Mikael Pyyhtiä paukuttivat pisteet 1+2 ja Markus Nurmi nakutti kaksi maalia. Ilves kohtaa lauantaina KooKoon vieraissa. TPS saa odottaa seuraavaa otteluaan joulukuun puolelle, ensi viikon keskiviikolle.

KalPa−Jukurit 1−3 (0−1, 1−1, 0−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Savolaisjoukkueiden kauden neljäs kohtaaminen oli jälleen jännitystä täynnä. Ottelun lopullinen ratkaisi nähtiin vasta minuutti ja viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Joukkueet kamppailivat tasapäin kaksi erää, mutta kolmannessa KalPa otti pelin hallinnan hakiessaan tasoitusosumaa. Lopulta KalPan oli tunnustettava Jukurit paremmakseen jo neljättä kertaa tällä kaudella. Mikkeliläisryhmän suurimmaksi sankariksi nousi jälleen huippupelin maalilla torjunut Oskari Salminen. Salminen torjui 30 laukauksesta yhtä vaille kaikki ja siivitti joukkueensa kolmeen pisteeseen. Jukureilta kahden pisteen iltaa vietti Simon Stransky pistein 1+1. KalPan ainokaisen viimeisteli ylivoimalla puolustaja Lasse Lappalainen. Jukurit ja KalPa kohtaavat lauantaina jo viidennen kerran tällä kaudella. Lauantain ottelua isännöivät Jukurit.

SaiPa−Pelicans 0−3 (0−1, 0−0, 0−2)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Maalinteon kanssa tuskaileva SaiPa jäi jo kolmannen kerran nollille edellisen viiden ottelun aikana. SaiPa jäi Pelicansia vastaan toisessa ottelussa perättäin ilman maalia. Ottelun voittomaali nähtiin avauserän puolessa välissä Jiri Smejkalin lavasta. Jokainen pussinokkien ykkösketjun jäsen kirjasi ottelussa kaksi pistettä. Smejkal kirjasi pisteet 1+1 ja Otto Kivenmäki sekä Lukas Jasek tehot 0+2. Vaikka Smejkalin avauserän osuma merkataan ottelun voittomaaliksi, peli ratkesi lopullisesti Henri Nikkasen kolmannen erän lopun 2−0-osumaan. SaiPa haki vielä kavennusosumaa ilman maalivahtia, mutta Pelicans naulasi 3−0-loppulukemat tyhjään SaiPa-maaliin. Pelicansin maalilla Emil Larmi torjui kauden neljännen nollapelinsä. Nollan eteen Larmi uhki 32 kertaa. SaiPa ja Pelicans kohtaavat lauantaina uudelleen Lahdessa pelattavassa ottelussa.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen