Loukkaantumiset selättänyt Joni Ikonen takoo tehoja Ilveksessä: ”On ollut hienoa pelata taas terveenä”

25.11.2021
Loukkaantumiset selättänyt Joni Ikonen takoo tehoja Ilveksessä: ”On ollut hienoa pelata taas terveenä”

Joni Ikosen alkukausi on ollut tehokas. (Kuva: Samppa Toivonen)

Ilves on viiden ottelun pisteputkessa ja tulosta syntyy vakuuttavalla tahdilla. Yksi joukkueen alkukauden onnistujista on vaikeat loukkaantumiset selättänyt Joni Ikonen. 22-vuotias hyökkääjä on nauttinut täysin siemauksin, kun on saanut pelata pitkästä aikaa terveenä.

Viiden ottelun pisteputkessa seilaava Ilves on takonut tulosta vakuuttavasti. Viimeiseen viiteen otteluun on syntynyt peräti 22 maalia ja vastustajat ovat olleet ajoittain helisemässä saadessaan vastaansa tehokkaan tamperelaisjoukkueen.

Ilveksestä ei löydy yhtä ylivoimaista sisäisen pistepörssin hallitsijaa, vaan joukkue tekee tasaista työtä. Ilveksen kolmanneksi tehokkain pelaaja on ollut Joni Ikonen, jolla on 21 otteluun kasassa pisteet 5+8. 22-vuotiaan hyökkääjän marraskuu on ollut muikea, sillä kauden viidestä maalista neljä on syntynyt kuluvan kuun aikana.

– Alkukaudesta meillä oli vaikeuksia, mutta kausi on ollut onneksi nousujohteinen. Viime aikoina on sujunut paremmin, mutta parannettavaa löytyy. Päällimmäisenä erikoistilanteet, mitkä pitäisi saada sarjan kärkitasolle. Oma pelaamiseni on parempaan päin ja olen tyytyväinen siihen kehitykseen, mitä olen tähän mennessä tehnyt, Ikonen tuumaa.


Ilveksellä ja Joni Ikosella kulkee mainiosti. Kuva: Mika Kylmäniemi


Ikosella on takanaan useita erittäin haastavia kausia, kun loukkaantumiset ovat sotkeneet taitavan hyökkääjän kehitystä oikein urakalla. Kaudella 2018–19 Ikonen pelasi vain 13 ottelua ja kaudella 2019–20 ei puolestaan kertynyt lainkaan otteluita. Viime kaudeksi osoite vaihtui KalPasta Ilvekseen, jossa Ikonen pääsi aloittamaan kauden tammikuun lopussa.

Meneillään oleva kausi on ollut pitkästä aikaa sellainen kuin kuuluisikin – kesäharjoitteluineen ja harjoituspeleineen.

– On ollut hienoa pelata taas terveenä. Sitä on oppinut arvostamaan asioita enemmän, kun on käynyt läpi haastavia aikoja. Myös kärsivällisyyttä on oppinut rutkasti lisää. En mieti nyt liikaa tulevaisuutta, vaan osaan pysyä hyvin hetkessä. Ajoittain on menty kaikesta huolimatta rennollakin asenteella eteenpäin, mutta eiväthän viime vuodet mitään ruusuilla tanssimista ole olleet, Ikonen toteaa.

Espoosta lähtöisin oleva Ikonen tahkosi nuorena Bluesin juniorijoukkueissa ja siirtyi sitten Ruotsiin Frölundan organisaatioon, kunnes tie vei takaisin Suomeen ja KalPaan kahdeksi kaudeksi. Nyt hän pelaa toista kauttaan Ilveksessä, eikä valittamista ole ollut.

– Olen viihtynyt hyvin Tampereella ja Ilveksessä. Hakametsässä on ollut mukava pelata kotiotteluita, mutta samaan aikaan on hienoa siirtyä aivan uuteen areenaan. Varmasti muutto on ollut kaikilla kauden ajan mielessä, mutta toisaalta on pitänyt pitää keskittyminen myös tässä hetkessä, kun pelitahtikin on ollut varsin tiivis. Vielä vajaa viikko täällä, ja sen jälkeen suuntaamme uuteen kotiin.


---
Julkaisija: Markus Viljanen