JYP pyrkii katkaisemaan historiallisen tappioputkensa - Hämeenlinnassa pelataan illan huippuottelu HPK:n ja KooKoon välillä

24.11.2021
JYP pyrkii katkaisemaan historiallisen tappioputkensa - Hämeenlinnassa pelataan illan huippuottelu HPK:n ja KooKoon välillä

JYPin kymmenen ottelun tappioputki on jaettu seuraennätys. (Kuva: Jiri Halttunen)

Uusi Liiga-viikko käynnistetään tänään neljällä ottelulla. Jyväskylässä JYP pyrkii katkaisemaan historiallisen tappioputkensa. HPK ja KooKoo vastaavat illan huippuottelusta Hämeenlinnassa.

HIFK-SaiPa

>> Kokoonpanot
>> Liput

SaiPa hakee tänään revanssia HIFK:sta viime lauantaisen kohtaamisen jälkeen. Lappeenrannassa pelatussa ottelussa SaiPa johti ensimmäisen erän jälkeen lukemin 2-0, mutta HIFK nousi toisessa erässä tasoihin voittaen ottelun lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 2-3.

HIFK on pelasi viime viikolla SaiPa-ottelun lisäksi kotonaan KooKoota vastaan häviten sen tehottomuuden takia lukemin 2-5. Helsinkiläiset lähtevät tänään parantamaan kotivirettään, sillä heillä on keskiviikkoon tultaessa alla kaksi peräkkäistä kotitappiota.

SaiPa urakoi viime viikolla maajoukkuetauolta palattuaan kolme ottelua, joista tuloksena oli kolme tappiota ja yksi piste HIFK-ottelusta. Varsinaisella peliajalla joukkue koki viime viikolla tappion sekä KalPalle että Pelicansille. Viidessä edellisessä ottelussa

HIFK:n ylivoima on ollut Liigan parasta, kun taas SaiPan alivoima on ollut saman ajanjakson aikana sarjan heikointa. HIFK lähtee illan kierrokselle sarjataulukosta sijalta viisi viiden pisteen päästä kärjestä. SaiPa puolestaan kamppailee paikasta kymmenen parhaan joukkoon sijalla 13.

HIFK:n uusin hankinta puolustuspäähän Samuel Jardine tekee tänään debyyttinsä HIFK-paidassa Jordan Schmaltzin rinnalla. 28-vuotias kanadalainen saapui seuraan hiljattain Bratislava Capitalsista.

HPK-KooKoo

>> Kokoonpanot
>> Liput

Huippuvireiset HPK ja KooKoo kohtaavat tänään toisensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viime kaudella KooKoo voitti joukkueiden kaikki kolme kohtaamista maalierolla 9-4.

HPK on äitynyt viime aikoina loistavaan vireeseen ja se saapuu illan kierrokselle komeassa kuuden ottelun voittoputkessa. Voittoputken aikana hämeenlinnalaisten puolustus on ollut rautaa, sillä se on päästänyt näissä kuudessa ottelussa ainoastaan neljä maalia omiin. Keskiviikkoon saavuttaessa HPK on pitänyt oman maalinsa puhtaana Eetu Laurikaisen johdolla kahdessa peräkkäisessä ottelussa, sillä viime viikolla joukkue voitti ensin Sportin 3-0 ja tätä seurasi lauantaina 0-1 voitto Ässistä. Voittoputken aikana HPK on voittanut myös neljä peräkkäistä kotiotteluaan.

KooKoo oli niin ikään viime viikolla voitollinen kun se kaatoi sekä HIFK:n että Jukurit varsinaisella peliajalla maalierolla 9-4. KooKoo on viimeisestä 13 ottelustaan hävinnyt ainoastaan neljä, mikä on nostanut sen osaksi sarjan kärkitaistelua.

KooKoo lähtee illan kierrokselle sarjan kärjestä tasapistein Kärppien kanssa. HPK on voittoputkessaan noussut sarjassa jo kymmenen parhaan joukkoon sijalle kymmenen.

20-vuotias KooKoo-puolustaja Aapo Holtinkoski tekee tänään Liiga-debyyttinsä kokoonpanon seitsemäntenä puolustajana.


JYP-Jukurit

>> Kokoonpanot
>> Liput

JYPille ja Jukureille illan otatus on jo kolmas tällä kaudella. Jukurit on ollut JYPille toistaiseksi otollinen vastustaja, sillä jyväskyläläiset ovat napanneet molemmista kohtaamisista kolme pistettä tiukkojen vaiheiden jälkeen. Jukurit-hyökkääjä Jani Tuppurainen saavuttaa illan ottelussa 800 Liigan runkosarjaottelun rajan. 41-vuotias Tuppurainen voitti kaksi SM-kultaa JYPin paidassa kausina 2009 ja 2012 sekä pelasi jyväskyläläisten paidassa yhteensä 673 runkosarjaottelua.

JYP koki viime viikolla kaksi rumaa tappiota sekä Kärpille että Ilvekselle. Ensin Kärpät kävi nöyryyttämässä JYPiä Jyväskylässä lukemin 1-10, jonka perään lauantaina Ilves voitti kotonaan JYPin lukemin 6-1. Näiden tappioiden myötä joukkueen tappioputki on venynyt jo kymmenen ottelun mittaiseksi, mikä on jaettu seuraennätys. Illan tappio tarkottaisi siis uutta epäkiitollista seuraennätystä. JYP on päästänyt edelliseen viiteen otteluun 30 maalia, mikä on lähes tuplasti enemmän kuin kellään muulla.

Jukurit oli ennen maajoukkuetaukoa viiden ottelun voittoputkessa, mutta viime viikko oli joukkueelle tauon jälkeen haastava. Mikkeliläiset hävisivät kahdesta viime viikon ottelustaan molemmat Ilvestä ja KooKoota vastaan.

JYP lähtee illan otteluun sarjan pohjalta sijalta 14. Jukurit putosi viime viikon tulosten myötä sarjassa pari sijoitusta ja on tällä hetkellä sijalla 11.

JYPin valmennusryhmässä tapahtui hiljattain muutos kun Jukka Varmanen vaihtui Juha Juujärveen. Pelaajiston viimeisin lisäys Ketterä-laina Anton Stråka tekee tänään debyyttinsä tämän kauden osalta JYPin paidassa. JYPin junioripolun aikanaan läpi käynyt Stråka pelasi viimeksi JYPissä kaudella 2019-20. JYPin 21-vuotias hyökkääjä Joni Airo tekee tänään Liiga-debyyttinsä kolmosketjussa Stråkan vierellä.


Sport-Pelicans

>> Kokoonpanot
>> Liput

Vaasassa Sport ja Pelicans kohtaavat tällä kaudella toista kertaa. Lokakuun lopussa Pelicans haki Sportin vieraana kolme pistettä vaasalaisten täydestä hallinnasta huolimatta lukemin 1-3.

Sport on upean kauden aloituksen jälkeen ajautunut viime aikoina heikkoon vireeseen, josta kertoo käynnissä oleva neljän ottelun tappioputki. Tappioputki on ollut joukkueelle erittäin tuskainen, sillä Sport on onnistunut maalinteossa viimeiseen neljään otteluun ainoastaan yhden kerran. Sport on ennen keskiviikkoa pelannut reilut kuusi erää ilman maalia, sillä se nollattiin viime viikolla kahdessa jälkimmäisessä ottelussa sekä HPK:n että Tapparan toimesta. Sport on tehnyt sarjassa HPK:n jälkeen toiseksi vähiten maaleja, joten se tarvii kipeäasti onnistumisia taistellakseen vielä paikasta kuuden parhaan joukkoon.

Pelicans palasi viime viikolla maajoukkuetauon jälkeen kaukaloon täysin uudistuneena kera uuden energiapankin. Lahtelaiset olivat ennen taukoa ajautuneet kolmen ottelun tappioputkeen, mutta viime viikolla se voitti molemmat kotiottelunsa sekä SaiPaa että KalPaa vastaan tehden näissä yhteensä peräti yhdeksän maalia.

Sarjataulukossa illan joukkueet ovat vain neljän pisteen päässä toisistaan. Pelicans on joukkueista korkeammalla sijalla kuusi vaasalaisten ollessa kahden sijoituksen päässä sijalla kahdeksan.


---
Julkaisija: Henri Niemelä