HPK liitää kuuden voiton putkessa: "Puolustuspelaaminen on vahvuutemme"

23.11.2021
HPK liitää kuuden voiton putkessa: "Puolustuspelaaminen on vahvuutemme"

Eetu Laurikainen on ollut loistavassa vireessä HPK:n maalilla. (Kuva: Teemu Hannula)

HPK:n kausi on ollut ailahteleva, mutta tasaisuus alkaa hiljalleen löytyä ja tulosta syntyy. Parhaillaan hämeenlinnalaisjoukkue on kuuden ottelun voittoputkessa, jonka aikana omaan verkkoon on sujahtanut vain neljä osumaa. Maalivahti Eetu Laurikainen avaa HPK:n alkukautta ja joukkueensa vahvuuksia.

Liiga-kautta on takana noin kolmasosa, mutta HPK:n kausi on pitänyt sisällään jo tähän mennessä monenlaista turbulenssia ja ailahtelua. HPK jäi kauden ensimmäisissä kahdeksassa ottelussaan ilman varsinaisen peliajan voittoa, eikä pisteitäkään kertynyt kuin viisi. Valmennusosastolla tehtiin muutoksia, kun päävalmentaja Matti Tiilikainen sai lähteä, ja hänen tilalleen pestattiin Jarno Pikkarainen.

HPK sai uuden valmentajan alaisuudessa lentävän lähdön voittamalla kolmesti putkeen varsinaisella peliajalla. Lento katkesi kuitenkin nopeasti, kun seuraavat neljä ottelua toivat nolla pistettä, maalieron ollessa 3–11. Suunta on kuitenkin jälleen vaihtunut – nyt kuuden ottelun voittoputkeen.

– Vähän vuoristorataahan tämä kausi on ollut. Joukkue muuttui aika paljon viime kaudesta, varsinkin tärkeillä pelipaikoilla, mikä näkyi varmasti osin tuossa alkukaudella. Nyt olemme alkaneet löytää kaivattua tasaisuutta, eikä peli heittele niin paljon, HPK:n maalivahti Eetu Laurikainen toteaa.

– Mitään isoja muutoksia emme lähteneet uuden päävalmentajan kanssa tekemään, vaan kaikkea tekemistä pitkälti yksinkertaistettiin. Mitä pitemmälle kausi etenee, sitä enemmän hän varmasti tuo omia ajatuksiaan pelaamiseen. Kaikkea ei voi heti alusta heittää soppaan.

Tehokas puolustuspelaaminen kantaa pitkälle

Lokakuun neljän tappion putkessa HPK tuskaili maalinteon kanssa oikein urakalla, jääden kolmessa ottelussa perätysten ilman tehtyä maalia. Nyt trendi on toisenlainen, sillä HPK:n vastustajat eivät meinaa saada tehtyä millään osumia hämeenlinnalaisjoukkueen verkkoon.

HPK on päästänyt viimeiseen kuuteen otteluun vaivaiset neljä maalia. Alivoimapelaamisesta joukkue on tehnyt lähes taidetta. Liigan parhaan alivoimajoukkueen alivoimaprosentti on peräti 93,24. Vastaavasti ylivoimalla joukkue on koko sarjan heikoin.


Eetu Laurikainen on torjunut kaksi peräkkäistä nollapeliä. Kuva: Teemu Hannula


– Puolustuspelaaminen on vahvuutemme, jonka kautta lähdemme aina rakentamaan. Voimme voittaa minkä tahansa ottelun, mikäli se osasto toimii. Alivoimapeli on toiminut nyt ja läpi kauden, mikä helpottaa huomattavasti päästetyissä maaleissa.

– Ylivoimapelaamisen tilaston voi ajatella toisaalta positiivisena tekijänä, sillä ainakin on tiedossa osa-alue, mistä löytyy selvästi kiristettävää. Ylivoimille vielä tehoa, niin tilanteeme näyttää vielä nykyistäkin paremmalta.

Laurikaisen vire on ollut yksi vaikuttavista tekijöistä HPK:n noususuhdanteessa. 28-vuotias maalivahti palasi maajoukkuetauolta varmoin ottein, sillä alla on viime viikolta kaksi peräkkäistä nollapeliä.

– Pelaaminen on tuntunut koko ajan paremmalta. Välillä tulee nollapelejä, välillä ei, mutta nyt kun on hyvä putki päällä, niin koitetaan jatkaa sitä. Sama tilanne on joukkueenkin kanssa – pistetään parasta pöytään ja toivotaan, että tulos on meille suotuisa.


---
Julkaisija: Markus Viljanen