Lukko haki yllättävän vierasvoiton Oulusta - KooKoo nousi illan voitollaan takaisin sarjan kärkeen

20.11.2021
Lukko haki yllättävän vierasvoiton Oulusta - KooKoo nousi illan voitollaan takaisin sarjan kärkeen

Lukko aiheutti lauantain suurimman yllätyksen vierasvoitolla sarjakärki Kärppien vieraana. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Liigan paluuviikko laitettiin pakettiin tänään täyden seitsemän ottelun kierroksen voimin. Lukko aiheutti illan isoimman yllätyksen Kärppiä vastaan kun taas KooKoo otti voitollaan sarjan kärkipaikan takaisin itselleen.

Ilves-JYP 6-1 (3-0, 1-1, 2-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP lähti lauantaina hakemaan ryhtiliikettä torstain ruman 1-10 tappion sekä yhdeksän ottelun tappioputken jälkeen. Ilves puolestaan saapui kotiotteluunsa alla voittolaukauskilpailun kautta tullut voitto Jukureita vastaan.

JYP oli eilisessä ottelussa terävä avauserässä, mutta tänään ensimmäinen erä oli sille kaikkea muuta. Aivan liikaa viime aikoina omiin maaleja päästänyt vierasjoukkue ajautui tappiolle ensimmäisen kerran jo reilun kahden minuutin jälkeen ja erätauolle lähtiessä lukemat olivat kotijoukkueelle jo 3-0. Viimeiset kaksi erää noudattelivat JYPillä samaa kaavaa kuin Kärppiä vastaan, sillä usko katosi joukkuuesta jälleen takaiskujen myötä totaalisesti. Tämän johdosta Ilves otti kohtalaisen helpot pisteet tänään kotiottelustaan lukemin 6-1. Ilveksen sankari oli tänään kakkosketjun keskushyökkääjä Balázs Sebők, joka oli mukana joukkueensa viidessä maalissa tehopisteillä 2+3.

JYPin murheellinen ajanjakso ei juuri nyt ota loppuakseen. Joukkueen tappioputki kasvoi tappion myötä jo kymmenen ottelun pituiseksi ja onnistumiset ovat jyväskyläläisillä vähissä. Ilvekselle voitto oli kolmas peräkkäinen ja se säilytti paikkansa sarjan kärkitaistelussa.


KooKoo-Jukurit 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit palasi heti lauantaina kaukaloon eilisen kirvelevän kotitappion jälkeen Kouvolassa KooKoota vastaan. KooKoolle illan ottelu oli viikon toinen. Se onnistui kaatamaan HIFK:n maajoukkuetauon jälkeen lukemin 2-5.

KooKoo kiskaisi ensimmäisessä erässä itselleen turvallisen tuntuisen kaulan ajassa 13.05 kun Sam Lofquist iski KooKoo-uransa avausmaalilla joukkueensa 2-0 johtoon. Toisessa erässä Pekka Jormakka iski viikon toisella osumallaan kavennusmaalin, mutta niin ikään viikon toisen maalin iskenyt Petro Seppälä venytti myöhemmin samassa erässä johdon kotijoukkueelle takaisin kahteen maaliin. Viimeisessä erässä molemmat joukkueet iskivät vielä kertaalleen, mikä tarkoitti KooKoolle kotivoittoa lukemin 4-2. KooKoo otti täten jo toisen voittonsa tällä kaudella mikkeliläisistä. KooKoon illan maalit jakautuivat tasaisesti, sillä peräti 12 pelaajaa pääsi tehopisteille ilman, että kukaan teki kahta tehopistettä.

KooKoo päätti viikkonsa kahteen peräkkäiseen voittoon nousten takaisin Liigan kärkeen ohi Kärppien. Jukurien viikko oli puolestaan murheellinen kahden tappion myötä. Joukkue tippui illan tulosten myötä sarjataulukossa pari sijaa sijalle 11.


Kärpät-Lukko 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Liigan kuumin joukkue ja sarjakärki Kärpät saapui illan otteluun alla torstain murskaava 1-10 voitto JYPistä. Lukkoa pisteet ovat viime aikoina karttaneet, sillä vierasjoukkue saapui Ouluun niskassaan neljän ottelun tappioputki.

Lukko antoi kotijoukkueelle shokkihoitoa vain 15 sekunnin pelin jälkeen kun Anrei Hakulinen laittoi kiekon maaliin heti avausvaihdossa. Kärpät jäi tänään pahasti telineisiin takaiskun jälkeen ja ilmassa oli kotijoukkueen puolelta ohipelin tuntua. Lukko siirtyi ottelussa 1-2 johdossa ensimmäiselle erätauolle ja tuplasi johtonsa kahteen maaliin toisessa erässä Linus Nymanin illan toisella osumalla. Kotijoukkue pääsi kolmannessa erässä vielä maalin päähän, mutta Lukko teki illan kierroksen suurimman yllätyksen lopulta komealla 2-5 voitolla. Nymanin kahden maalin lisäksi Lukon joukkueesta tehopisteillä komeili Scott Pooley tehopistein 0+3.

Molempien joukkueiden putket menivät lopputuloksen myötä poikki. Lukko katkaisi voitollaan sekä oman neljän ottelun tappioputkensa että Kärppien viiden ottelun voittoputken. Lukko on onnistunut voittamaan Kärpät tällä kaudella molemmissa joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa.


Pelicans-KalPa 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Lahdessa molemmat joukkueet olivat olleet ennen lauantaita voitokkaita viikon jokaisessa ottelussa. Pelicansilla oli alla 5-3 voitto SaiPasta kun taas KalPa oli onnistunut voittamaan sekä SaiPan että Lukon pitämällä molemmissa otteluissa kanadalaismaalivahti Connor LaCouveen johdolla nollat.

Tänään KalPan maalivahdin nollat pysyivät valotaululla 10 minuuttia ja 43 sekuntia. Toni Utusen tekemän avausmaalin jälkeen vierasjoukkueen ruotsalaispuolustaja Eric Hjorth tasoitti ottelun viikon ja uransa toisella maalilla. KalPalle avautui loistava paikka lisäosumien tekoon heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla kun Aleks Haataselle annettiin 5 minuutin rangaistus polvitaklauksesta. Kuopiolaiset eivät kuitenkaan hyödyntäneet ylivoimaansa vaan kotijoukkue otti alivoiman onnistumisen kautta otteen ottelusta itselleen. Pelicans pääsi kolmanteen erään 2-1 johdossa ja maalin ottelu ratkesi tänä iltana vasta kahteen Pelicansiin tekemään maaliin tyhjiin.

Pelicans otti tauon jälkeen tällä viikolla kaksi kotivoittoa kun taas KalPa koki viikon kolmannessa ottelussa ensimmäisen tappionsa. Lahtelaiset päätivät viikon sarjataulukossa sijaan seitsemän. KalPa lähtee ensi viikkoon sijalta yhdeksän.


Sport-Tappara 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Vaasassa nähtiin lauantaina Sportin ja Tapparan kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Molemmat olivat toistaiseksi hoitaneet omat kotiottelunsa, joten tällä kaavalla Sportille oli povattu illan ottelusta kolmeen pisteen pottia.

Sport saapui tähän iltaan kolmen ottelun tappioputkessa suurien maalinteko-ongelmien kera. Tämä teema noudatteli myös tämän iltaista ottelua heidän osaltaan, sillä Tappara johti kahden erän jälkeen ottelua jo tylyin 0-3 lukemin. Viime aikoina Tapparan paidassa pisteitä tehneet Waltteri Merelä ja Anton Levtchi ratkaisivat myös tämän illan ottelun omilla teoillaan. Merelä löi kahdella maalillaan tällä kaudella kymmenen maalin rajan rikki kun taas Levtchi vankisti paikkaansa pistepörssin kärjessä tehopistein 0+2. Sport voitti illan ottelussa laukaukset maalia kohden lukemin 40-25, mutta se onnstui silti häviämään itse ottelun lukemin 0-4. Tapparan maalivahti Christian Heljanko pelasi tänään nollapelin 40 torjunnalla, jonka lisäksi tilastoihin saatiin maalivahdille myös syöttöpiste viimeiseen tyhjiin tehtyyn 0-4 maaliin.

Sportin tuska maalinteon kanssa sai täten tänä iltana jatkoa. Vaasalaiset nollattiin tänään jo kolmatta kertaa viimeiseen neljään otteluun. Viimeisessä neljässä ottelussa Sport on tehnyt ainoastaan yhden maalin. Tappara otti illan voitolla kauden toisen päänahan Sportista ja sai kuitattua täten myös eilisen tappionsa TPS:ää vastaan.


Ässät-HPK 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK saapui tänään Poriin viiden ottelun voittoputkessa. Viimeisimmässä ottelussa perjantaina joukkueen jalkoihin jäi Sport lukemin 3-0. Ässät pelasi niin ikään eilisellä kierroksella, mutta se koki tappion TPS:lle lukemin 5-2.

Näiden joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa nähtiin ainoastaan kolme maalia ja tiukassa maalit olivat myös tänään Porin illassa. Ottelussa edettiin kaksi erää todella tasaisissa merkeissä ja kaikki oli vielä täysin auki kun viimeiseen erään lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa 0-0. HPK on onnistunut voittamaan viime aikoina otteluita loistavan puolustuspelaamisen ansiosta ja niin kävi myös tänään Ässiä vastaan. HPK:n kapteeni Markus Nenonen teki illan ottelun ainoan maalin ajassa 52.32. HPK selvisi tästäkin illasta takaiskuitta ja otti 0-1 voitolla toisen peräkkäisen voiton nollapelin säestämänä. Eetu Laurikainen otti toisen peräkkäisen nollapelinsä tänään 27 torjunnalla.

HPK:lle voitto oli jo kuudes peräkkäinen, mikä tarkoitti heille nousua sarjataulukossa kymmenen parhaan joukkoon. HPK on päästänyt viimeiseen viiteen pelaamaansa otteluunsa käsittämättömästi vain neljä maalia. Ässille tappio oli kolmas peräkkäinen, mikä pitää joukkueen edellen sarjajumbona myös tämän viikon jälkeen.


SaiPa-HIFK 2-3 VL (2-0, 0-2, 0-0, 0-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Lappeenrannassa SaiPa ja HIFK kohtasivat toisensa tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Molemmille paluu maajoukkuetauolta on ollut murheellinen, sillä HIFK:lla oli alla tappio KooKoolle ja SaiPalla kaksi tappiota sekä KalPaa että Pelicansia vastaan.

SaiPa laittoi avauserässä tuulemaan kahdella maalilla ensimmäiseen reiluun 12 minuuttiin. Kotijoukkue pelasi kauden parasta peliään ensimmäiset 20 minuuttia ja eteni ansaitusti ensimmäiselle erätauolle 2-0 johdossa. SaiPan vire kuitenkin katosi toiseen erään tultaessa ja olikin HIFK:n vuoro hallita kamppailua. HIFK voitti toisessa erässä laukaukset kohti maalia lukemin 3-18, jonka lisäksi se iski toiselle erätauolle mentäessä ottelun tasoihin tilanteeseen 2-2. Tasaisen ja maalittoman kolmannen erän jälkeen ottelussa edettiin jatkoajalle, joka oli sekin riskien minimoimista loppuun asti. Illan näytös eteni aina voittolaukauskilpailuun asti, jossa HIFK oli parempi maalein 1-2.

HIFK aiheutti voitollaan SaiPalle jo kolmannen peräkkäisen tappion tällä viikolla. Helsinkiläiset ottivat kolmannen voittonsa viimeiseen viiteen otteluun säilyttäen paikkansa sarjataulukossa kuuden parhaan joukossa sijalla viisi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä