Niclas Westerholm on yksi Karjala-turnauksen ensikertalaisista

11.11.2021
Niclas Westerholm on yksi Karjala-turnauksen ensikertalaisista

Niclas Westerholm on ensimmäistä kertaa maajoukkueen mukana. (Kuva: Kimmo Metsälä)

Perinteinen Karjala-turnaus pelataan 11.- 14. marraskuuta. Suomen maajoukkueen matkassa on muutamia ensikertalaisia, joista yksi on SaiPan maalivahti Niclas Westerholm. 24-vuotias maalivahti on nauttinut maajoukkuetunnelmasta ja uudesta kokemuksesta urallaan.

Leijonien matkassa on tälläkin kertaa ensikertalaisia – yhteensä neljän pelaajan verran. Yksi heistä on SaiPan maalivahti Niclas Westerholm, joka valittiin turnauksen toiseksi maalivahdiksi Jussi Olkinuoran lisäksi. Maajoukkuedebyytti maistui luonnollisesti 24-vuotiaalle maalivahdille erittäinkin hyvin.

– Oli hieno fiilis, kun sain tiedon. Ei sitä toki ehtinyt sen enempää miettiä, kun seurajoukkueella oli jo seuraavana päivänä peli, mutta kun ajan kanssa pohti, niin onhan tämä todella siisti juttu, että olen päässyt mukaan, Westerholm fiilistelee.

Westerholm hoitaa Suomen joukkueen torjuntavastuun yhdessä Olkinuoran kanssa. 31-vuotias Olkinuora on pelannut myös aikanaan SaiPassa, mikä on kaksikkoa yhdistävä tekijä. Viime kausina KHL:n huipputorjujiin noussut Olkinuora on ollut hyvänä apuna Westerholmille.

– Juttelimme heti, kun maajoukkueleiritys alkoi, ja hän auttoi minut alkuun kaikessa. On todella mukava tyyppi kyseessä.

Westerholm sai hikoilla huolella ensimmäisissä maajoukkuetreeneissään, mutta kokemuksesta jäi hyvä maku. Harjoitusten sisältö ei yllättänyt, mutta aivan perusarjen kauraa ei tekeminen kuitenkaan ollut.

– Tempo oli napsun verran kovempi, mutta sehän vain kuuluu asiaan. Hyvä fiilis jäi, enkä kokenut liian haastavaksi, vaikka haastettakin kyllä piisaa, se on selvä, hän kuvailee.


Westerholm saa urakoida huolella SaiPan maalilla. Kuva: Kimmo Metsälä


"Joka päivä pitää ladata itsensä parhaimmilleen"

Westerholmin kausi on ollut SaiPa-paidassa toistaiseksi erittäinkin onnistunut. 20 ottelun jälkeen torjuntaprosentti on 91,2 ja nollapelejäkin on kertynyt kaksin kappalein. Westerholm on 20 ottelullaan pelattujen otteluiden tilaston kärjessä. Hänellä on myös enemmän torjuntoja (445) kuin yhdelläkään toisella maalivahdilla.

Suuret pelimäärät eivät häntä haittaa, päinvastoin hän nauttii vastuusta.

– Kun pelaa vähemmän, niin yksittäiseen otteluun ehtii valmistautua huomattavasti pitempään. Jos pelaa kolmesti viikossa, niin mennään peli edellä ja joka päivä pitää ladata itsensä parhaimmilleen. Tiiviimpi pelitahti vaatii enemmän niin henkiseltä kuin fyysiseltäkin puolelta. En salli välipäiviä itselleni, eivätkä ne ole hyvästä kenellekään, Westerholm sanoo.

Suomi kohtaa torstai-iltana Venäjän ja Olkinuora aloittaa Suomen maalilla. On kuitenkin hyvin todennäköistä, että Westerholm saa vuoronsa myöhemmin joko Tšekkiä tai Ruotsia vastaan.

– Totta kai maajoukkuedebyytti on pyörinyt mielessä ja terve jännitys on päällä. Pyrin menemään päivän kerrallaan ja se hetki tulee, kun on tullakseen. On turha kasata liiaksi paineita sen suhteen. Nyt on tavoitteena pelata hyvä turnaus alle, ja keskitytään siihen täysillä.


---
Julkaisija: Markus Viljanen