Samu Tuomaala ja Bobbo Petersson Sportin vahvuuteen

10.11.2021
Samu Tuomaala ja Bobbo Petersson Sportin vahvuuteen

Sport lähti vahvan alkukauden jälkeen maajoukkuetauolle sijalta seitsemän. (Kuva: Samppa Toivonen)

Sport vahvistuu loppukaudeksi Pohjois-Amerikasta Suomeen saapuvalla Samu Tuomaalalla. Lisäksi 29-vuotias ruotsalaispuolustaja Bobbo Petersson liittyy joukkueen vahvuuteen 1+1-vuotisella sopimuksella.

Vasta 18-vuotias hyökkääjä Samu Tuomaala varattiin viime kesän draftissa NHL:ään Philadelphia Flyersin toimesta toisella kierroksella numerolla 46. Tuomaala kirjoitti varauksen jälkeen seuran kanssa tulokassopimuksen ja siirtyi pelaamaan AHL:ään Lehigh Valley Phantomsin joukkueeseen. Peliaika oli kuitenkin todella tiukassa, joten nuorukainen päätti palata Suomeen pelaamaan. Viime kaudella hyökkääjä pelasi Kärppien A-junioreissa 30 ottelua tehopisteillä 15+16=31. Lisäksi vastuuta tuli viidessä Kärppien Liiga-ottelussa sekä Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa nuorten MM-kisoissa.

- Tuomaala on erittäin lahjakas pelaaja, joka tulee hyvällä innolla Vaasaan. Rightin vikkeläjalkainen hyökkääjä, joka omaa hyvän laukauksen ja potentiaalin tehdä kovaa tulosta, toteaa Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

29-vuotias puolustaja Bobbo Petersson on pelannut kaksi edelliskautta Södertäljen HockeyAllsvenskan joukkueessa. Kahden kauden aikana 96 otteluun puolustaja kirjautti seurassa tehopisteet 3+16=19. Koko uransa Ruotsissa pelannut Petersson on ollut alkukauden ilman seuraa. Ruotsalainen teki läpimurron kotimaansa pääsarjaan Linköpingin paidassa kaudella 2011-13 ja otteluita on SHL:ssä seitsemän kauden aikana kertynyt yhteensä 256 tehopistein 10+32=42. Linköpingin lisäksi Petersson on edustanut urallaan SHL:ssä Örebroa, Karlskronaa sekä Djurgårdenia. Djurgårdenin riveissä puolustaja voitti hopeaa keväällä 2019.

- Petersson on hyvin liikkuva peruspakki, joka pystyy myös nykypäivän hyvään kiekolliseen peliin. Bobbo on meidän viides ruotsalaispelaajamme ja hän on erittäin innoissaan tulostaan Vaasaan.

- Sekä Tuomaala että Petersson ovat joukkueen mukana jo ensi viikolla, toteaa Jämsä lopuksi.---
Julkaisija: Henri Niemelä