KalPan omat kasvatit Lasse Lappalainen ja Juuso Könönen jatkosopimuksiin seuran kanssa

10.11.2021
KalPan omat kasvatit Lasse Lappalainen ja Juuso Könönen jatkosopimuksiin seuran kanssa

32-vuotias Lasse Lappalainen pelaa KalPassa neljättä peräkkäistä kauttaan. (Kuva: Atte Rissanen)

KalPa on tehnyt jatkosopimukset kahden oman kasvattinsa kanssa. Lasse Lappalainen jatkaa seurassa kevääseen 2024 saakka kun taas Juuso Könönen pysyy seurassa kevääseen 2023 saakka.

32-vuotias Lasse Lappalainen on pelannut jokaisessa KalPan tämän kauden ottelussa tehopisteillä 6+6=12. Lappalainen siirtyi KalPan A-junioreista Mestiksen kautta SaiPaan kaudeksi 2014-15 ja Lappeenrannassa puolustaja viihtyi aina kevääseen 2018 saakka. Kaudeksi 2018-19 Lappalainen palasi kotiin ja on pelannut neljään kauteen kuopiolaisten riveissä yhteensä 168 ottelua tehopistein 28+40=68. Lappalainen teki viime kaudella oman piste-ennätyksensä Liigassa tehopisteillä 11+15=26 saaden ensimmäisen kutsunsa Suomen maajoukkueeseen Euro Hockey Tourille.

- Lappalaisen jatkosopimus on meille todella iso asia. Lasse on meidän puolustuksen johtaja ja hän pelaa isossa roolissa, tasakentällisin ja erikoistilanteissa. Lasse on puolustaja parhaasssa iässä ja on loistava asia, että pääsemme nauttimaan Lappalaisen edesottamuksista täällä Kuopiossa myös tulevaisuudessa. Lasse on kehittynyt kovasti viime vuosina ja meillä on mahdollisuus rakentaa puolustuskalusto hänen ympärilleen, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo.

23-vuotias Juuso Könönen on pelannut KalPassa tällä kaudella 20 ottelua tehopisteillä 4+2=6. Koko uransa lyhyttä IPK-lainaa lukuunottamatta KalPassa pelannut hyökkääjä iski viime kaudella 54 runkosarjaotteluun tehopisteet 13+7=20. Debyyttinsä Liigassa Könönen teki tehokkaalla KalPan A-junioreiden mestaruuskaudella 2017-18. Viiden kauden aikana Könönen on pelannut kuopiolaisten riveissä yhteensä 172 ottelua tehopistein 25+19=44.

- Könönen on hyökkäyksen monitoimityökalu. Juuso pelaa isossa roolissa ja hänessä on kaivattua rouheutta ja röyhkeyttä. "Juse" laittaa joka ilta sielunsa peliin ja on joukkueelle todella iso pelaaja. Odotamme Juusolta, että hän kykenee tekemään tulevaisuudessa entistä enemmän tulosta. Hänellä on potentiaalia koviin maalimääriin hyvän laukauksensa ansiosta, Laine kertoo.


---
Julkaisija: Henri Niemelä