JYPin Brad Lambertille yhden ottelun pelikielto

6.11.2021

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt JYPin Brad Lambertille yhden ottelun pelikiellon 5.11.2021 JYP–Ässät-ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Ottelu: JYP–Ässät
Peliaika: 11.31
Pelipäivä: 5.11.2021

1. Selostus asiasta

JYP–Ässät-ottelun peliajassa 11.31 JYP on tehnyt maalin. JYPin pelaajien luistellessa vaihtoaitioonsa Ässien vaihtoaition editse, JYPin Brad Lambert ottaa pelihanskansa pois kädestä ja näyttää keskisormea Ässien vaihtoaition suuntaan. Ottelun tuomaristo tuomitsi tilanteesta Lambertille ison rangaistuksen ja pelirangaistuksen (5+PR) epäurheilijamaisesta käytöstä.

Tilannehuone on katsonut tilanteen ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen kurinpitokäsittelyyn. Päävideotuomarin mukaan tilanteesta tulisi määrätä Lambertille ottelurangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteilta. Kurinpitodelegaatio on ratkaissut asian lausumaa pyytämättä kurinpitosääntöjen 30 §:n mukaisesti ja koska JYP pelaa jo tänään 6.11. seuraavan ottelunsa.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 75.5. II-kohdan mukaan pelaajalle, joka käyttää säädyttömiä eleitä pelin aikana tuomitaan pelirangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä. Sääntökirjan kohdan 75.6. mukaan asiaankuuluvan elin, joka on Liigassa kurinpitodelegaatio, voi tuomita täydentäviä kurinpitotoimenpiteitä.

Lambert on videotallenteen mukaan näyttänyt keskisormea poistuessaan jäältä Ässien pelaajapenkin suuntaan. Tällä perusteella Lambert on käyttäytynyt säännön 75.5. II-kohdan tarkoittamalla tavalla, josta Liigan kurinpitodelegaatio voi sääntökirjan kohdan 75.6 nojalla tuomita lisärangaistuksia.

Kurinpitodelegaatio on päättänyt, että Lambertin JYP–Ässät-ottelusta poistaminen ja yhden ottelun pelikielto on oikea seuraamus Lambertin epäurheilijamaisesta teosta.

3. Ratkaisu

JYPin Brad Lambertille määrätään yhden (1) ottelun pelikielto. Lambert on pelikiellossa JYPin seuraavan ottelun ajan.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

6. marraskuuta 2021

Liigan kurinpitodelegaatio

Sampo Liusjärvi
kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Antti Seppänen