Aatu Räty ja Veli-Matti Tiuraniemi siirtyvät Jukureihin - Toiseen suuntaan siirtyy puolustaja Axel Rindell

31.10.2021
Aatu Räty ja Veli-Matti Tiuraniemi siirtyvät Jukureihin - Toiseen suuntaan siirtyy puolustaja Axel Rindell

18-vuotias hyökääjälupaus Aatu Räty on jäänyt Kärpissä vähälle vastuulle ja nuorukainen hakee nyt uutta vauhtia uralleen Jukureista. (Kuva: Teemu Saarinen)

Mikkelin Jukurit ja Oulun Kärpät ovat tehneet pelaajavaihtokaupan, jonka myötä Kärpät lainaa Aatu Rädyn ja Veli-Matti Tiuraniemen Jukureihin loppukaudeksi. Vastaavasti Jukurit lainaa Axel Rindellin Kärppiin niin ikään loppukaudeksi.

18-vuotias Aatu Räty on pelannut tällä kaudella Kärpissä kuusi ottelua saalistaen näissä yhden syöttöpisteen. New York Islanders varasi hyökkääjän viime kesänä toisella kierroksella numerolla 52 ja Räty osallistui syksyllä seuran järjestämälle tulokasleirille. Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueseen kuuluva hyökkääjä pelasi Kärpissä kolmen kauden aikana 53 runkosarjaottelua tehopisteillä 5+6=11.

24-vuotias puolustaja Veli-Matti Tiuraniemi on edustanut tällä kaudella Kärppiä 12 ottelussa ja Kokkolan Hermestä kahdessa Mestis-ottelussa. Kärppien junioripolun läpi käynyt puolustaja vietti viisi edelliskautta Yhdysvalloissa, joista neljä edellistä meni Mainen yliopistojoukkueessa NCAA-sarjassa.

- Nämä pelaajasiirrot auttavat niin molempia seuroja tahoillaan sekä ennen kaikkea näitä nuoria pelaajia ottamaan seuraavia askelia urillaan, kertoo Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

- Jukurit saa Aatusta monipuolisen ja urallaan eteenpäin pyrkivän sentterin. Hän on erittäin monipuolinen ja hyvin kahteen suuntaan pelaava sentteri, joka tulee olemaan takuuvarmasti vahvistus meidän keskikaistalle, Hakkarainen kuvailee.

Kärppiin siirtyvä 21-vuotias Axel Rindell pelasi Jukurien puolustuksessa alkukauteen 16 ottelua tehopisteillä 0+5=5. Rindell saapui Jukureihin kaudella 2019-20 ja pelasi heti tulokaskaudella yhteensä 47 Liiga-ottelua. Kolmen kauden aikana puolustaja pelasi mikkeliläisten riveissä yhteensä 110 ottelua tehopistein 13+40=53. Rindell kuului viime keväänä jääkiekon MM-kisoissa Suomen hopeaa voittaneeseen joukkueeseen.

- Toivotamme tervetulleeksi EHT-tason puolustaja Rindellin meille. Axel on juuri sellainen pelaaja pakistoomme, jota tällä hetkellä tarvitsemme. Tämä on hyvä ratkaisu myös Tiuraniemen kehityksen kannalta. Aatua kiitämme ajasta Kärppien organisaatiossa ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen, kommentoi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho.


---
Julkaisija: Henri Niemelä