KalPa jatkosopimuksiin kolmen pelaajan kanssa

21.10.2021
KalPa jatkosopimuksiin kolmen pelaajan kanssa

KalPa teki satsauksen tulevaisuuteen kirjaamalla Mattilalle, Galletille sekä Tavernierille uudet jatkosopimukset. (Kuva: Atte Rissanen)

KalPa on tehnyt jatkosopimuksen Jesper Mattilan, Hugo Galletin ja Sami Tavernierin kanssa. Puolustajat Mattila ja Gallet jatkavat seurassa aina kevääseen 2024 saakka.

24-vuotias Jesper Mattila pelaa toista kauttaan KalPa-paidassa kuuluen tällä kaudella joukkueensa kapteenistoon. Puolustaja on esiintynyt alkaneella kaudella jokaisessa KalPan 16 ottelussa tehopistein 1+2=3. Kauden ainoa maali syntyi reilu viikko sitten jatkoajalla KooKoon verkkoon. Tampereen Ilveksen kasvatti lähti A-junioreiden jälkeen Yhdysvaltoihin, jossa hän edusti neljä kautta Bostonin yliopistojoukkuetta NCAA-sarjassa. Kyseisessä joukkueessa Mattila pelasi KalPa-hyökkääjä Aapeli Räsäsen joukkuekaverina. Viime kaudeksi Suomeen palannut puolustaja pelasi kuopiolaisten riveissä yhteensä 62 ottelua tehopistein 3+7=10. Mattilan ja KalPan välinen tuore jatkosopimus ulottuu kevääseen 2024 saakka.

Niin ikään KalPassa puolustajana pelaava Hugo Gallet on kirjoittanut seuransa kanssa jatkosopimuksen kevääseen 2024 saakka. Ranskalaisen aiempi sopimus ulottui kevääseen 2023 asti, joten seura jatkoi miehen sopimusta vuodella eteenpäin. Gallet pelaa Kuopiossa kolmatta kauttaan ja ura Liigassa on edennyt nousujohteisesti. Ranskan maajoukkueeseen kuuluva puolustaja on pelannut kaksi edelliskautta KalPan lisäksi IPK:n Mestis-joukkueessa. Tällä kaudella vastuuta on Liigassa puolustajalle tullut jokaisessa ottelussa ja tehopisteitä on syntynyt tähän mennessä 3+3=6.

24-vuotias Ranskan ja Suomen kansalaisuuden omaava Sami Tavernier nähdään KalPan hyökkäyksessä uuden jatkosopimuksen myötä kevääseen 2023 asti. Tavernier pelaa parhaillaan uransa ensimmäistä kokonaista kautta Liigassa. Alkukauden 11 pelaamaansa otteluun hyökkääjä on saalistanut kaksi syöttöpistettä. Tavernier saapui Suomeen ja KalPaan kesken viime kauden ja kirjasi jo silloin tililleen 28 otteluun tehopisteet 3+3=6.

- Kaikki kolme pelaajaa ovat tärkeitä palasia meidän tulevaisuuden kannalta. Kaikilla on korkea työmoraali ja he luovat pohjaa meidän pelaamiselle. Jokaisella pelaajalla on omat vahvuutensa ja heillä on potentiaalia kehittyä seuraavalle tasolle täällä Kuopiossa, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine sanoo.


---
Julkaisija: Henri Niemelä