HIFK peittosi Tapparan toistamiseen − Olli Palola upotti vanhan seuransa

21.10.2021
HIFK peittosi Tapparan toistamiseen − Olli Palola upotti vanhan seuransa

HIFK teki väkevän reissun Tampereelle: saldona kaksi voittoa alle vuorokauden sisään. Torstaina kaatui Tappara. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Tappara ja HIFK ottivat toisistaan mittaa kierroksen ainoassa ottelussa. HIFK peittosi tamperelaiset toistamiseen viikon sisään. HIFK on voittanut viisi edellistä kohtaamistaan Hakametsässä Tapparaa vastaan. Ottelu oli maalivahtien juhlaa.

Tappara−HIFK

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara ja HIFK tarjoilivat Hakametsän yleisölle jääkiekkoviihdettä koko rahan edestä, sillä paremmuus selvisi vasta voittolaukauskilpailun päätteeksi. HIFK on voittanut viisi edellistä Hakametsässä pelattua ottelua. HIFK kerrytti pistepottiaan kahdella Eetu Koivistoisen ja Olli Palolan ujutuksilla. Tapparan ainoa onnistuja oli Kyle Platzer.

Kuten viikko sitten, HIFK sai otteluun hyvän alun ja Tappara luisteli kentälle tunnustellen. HIFK aloitti maalinteon jo kahden minuutin pelin jälkeen. Ottelun avausmaalin tekijä oli Palola, joka voitti Tapparan paidassa kaksi maalikuninkuutta kausina 2013−14 ja 2014−15.

HIFK oli avauserässä aktiivisempi ja kiekollisempi osapuoli, mutta vahvasta otteesta huolimatta se ei onnistunut hyvän Tappara-puolustuksen edessä tekemään lisäosumia. Avauserän laukaukset merkattiin 5−13 vierasjoukkueen eduksi.

Toinen erä oli tasaisempi, ja molemmilla joukkueilla oli omat painostusjaksonsa ja maalintekopaikkansa. Toisen erän ainoasta maalista vastasi kuitenkin kotijoukkue Tappara. Anton Levtchin 1−1-tasoitusosumaa edelsi vauhdikas vaihe, sillä vain muutama sekunti ennen Tapparan maalia, HIFK:n Juha Jääskällä oli loistava tilaisuus viedä helsinkiläiset 2−0-karkumatkalle. Jääskän laukaus kuitenkin kiersi ränniä pitkin aina keskialueelle, ja Tappara pääsi kääntämään nopeasti ylivoimahyökkäyksen. Levtchi tasoitti ottelun vuoren varmasti Patrik Virran hienon esityön jälkeen.

Päätöserässä molemmat joukkueet varmistelivat tilannetta hyökäten varsin arasti. Virheille ei haluttu altistua ja ottelu eteni näin ollen 1−1-tilanteessa jatkoajalle saakka.

HIFK sai rangaistuksen vain sekunti ennen kolmannen erän päätöstä, ja Tappara pääsi näin ollen aloittamaan jatkoajan neljällä kolmea vastaan. Tapparan ylivoima ei tuottanut tulosta. Jatkoajalla ei nähty pelikatkoja, vaan koko viisiminuuttinen pelattiin neljällä neljää vastaan.

Paremmuus selvisi voittomaalikilpailussa, jossa hyvän pelannut Michael Garteig varmisti voiton vierasjoukkueelle. HIFK pelasi vuorokauden sisään toisen voittomaalikilpailunsa Hakametsässä. HIFK ja Ilves mittelivät keskiviikkona paremmuudesta.

Ottelun parhaimmistoa olivat molempien joukkueiden maalivahdit sekä puolustajat Joni Tuulola (Tappara) ja Yohann Auvitu (HIFK).


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen