Jukurien tappioputki poikki Lahdessa - Ilves jatkoi voittoputkeaan HIFK:ta vastaan

20.10.2021
Jukurien tappioputki poikki Lahdessa - Ilves jatkoi voittoputkeaan HIFK:ta vastaan

Jukurit palasi voittojen tielle iskemällä seitsemän maalia Pelicansin verkkoon. (Kuva: Mikko Kankainen)

Liiga-kiekkoa pelattiin keskiviikkoiltana viidellä paikkakunnalla. Jukurit otti makean voiton Pelicansin vieraana katkaisten samalla oman tappioputkensa.

Ilves-HIFK 3-2 VL (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Molemmat joukkueet saapuivat illan otteluun kahden peräkkäisen voiton siivittämänä. HIFK hallitsi illan ottelua ja voitti maalia kohden suuntautuneet laukaukset selvästi lukemin 17-40. Maalit menivät kuitenkin tästä huolimatta Hakametsän illassa varsinaisella peliajalla tasan 2-2. Ilves meni ottelussa johtoon kahteen otteeseen, mutta HIFK tuli tasoihin yhtä monta kertaa. Maalittoman jatkoajan jälkeen ratkaisua haettiin voittolaukauskilpailusta, jossa kotijoukkueen Lester Lancaster oli kuudesta yrittäjästä ainoa onnistuja. Kolmen ottelun voittoputkessa kulkeva Ilves nousi voitolla sarjassa sijalle kuusi.


JYP-
KooKoo 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Kolmas joukkueiden välinen kohtaaminen tällä kaudella sai salamastartin kun Reid Gardiner teki maalin ensimmäisessä vaihdossa KooKoo-puolustuksen hölmöillessä. Vaikeasta alusta huolimatta vierasjoukkue kampesi itsensä otteluun mukaan jo ensimmäisessä erässä ja se hallitsi lopulta toista erää selvästi. KooKoo nousi toisessa erässä väliaikaisesti 2-3 johtoon, mutta maali vietiin joukkueelta pois maalivahdin häirinnän takia. 2-2 tilanteessa kolmannen erän lopussa ottelun ratkaisun iski Radek Koblížek ensimmäisellä maalillaan KooKoo-paidassa. KooKoolle illan vierasvoitto oli vasta kauden toinen.


KalPa-Ässät
4-3 (2-1, 2-1, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa pyrki jatkamaan vahvaa kotivirettään heikosti viime aikoina pelannutta Ässiä vastaan. Seitsemän maalia katsojilleen tarjonnut ottelu oli alusta asti kotijoukkueen hallinnassa. KalPa johti toisessa erässä ottelua kahteen otteeseen kahdella maalilla tehokkaan ylivoimansa ansiosta. Kotijoukkue nimittäin rokotti Ässiä vierasjoukkueen kahdesti kahdesta ensimmäisestä jäähystä. Ässät pääsi kolmannessa erässä maalin päähän, mutta 4-3 lukemiin päättynyt ottelu tiesi vierasjoukkueelle jo kolmatta peräkkäistä tappiota varsinaisella peliajalla. Ässät putosi illan tulosten myötä sarjan viimeiselle sijalle.


Pelicans-
Jukurit 4-7 (2-3, 2-2, 0-2)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Kuuden ottelun tappioputkessa Lahteen saapunut Jukurit pisti keskiviikkoiltana hyrskynmyrskyn. Molemmat joukkueet iskivät ottelussa maaleja tiuhaan tahtiin kaksi erää, kunnes Jukurit venyi ennakkoluulottomasti voittoon vahvalla kolmannella erällä. Jukurit teki illan ottelussa peräti seitsemän maalia, mikä on viidesosa joukkueen tämän kauden maalimäärästä. Jukurien esimerkkipelaajana toimi tänään joukkueen kapteeni Petrus Palmu, joka iski Lahden iltamaan kypärätempun. Vierasjoukkueesta vähintään kahteen tehopisteeseen ylsivät Palmun lisäksi tänään Patrik Puistola 1+1 ja Otto Mäkinen 0+3. Jukurit nousi voitolla pois sarjan viimeiseltä sijalta.


SaiPa-Lukko
2-5 (2-2, 0-2, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Hallitseva mestari Lukko oli tänään tyly vieras entisen päävalmentajansa Pekka Virran SaiPalle. Tunnepitoinen ja räiskyvä ottelu eteni kotijoukkueen komennossa ensimmäisen erän viime hetkille asti. Lukko iski itsensä kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin kun ensimmäistä erää oli jäljellä 14 sekuntia. Lukko jatkoi tehokkaana myös toisessa erässä, jonka se voitti lukemin 0-2. Alkukaudesta epäonninen Scott Pooley viimeisteli kolmannessa erässä illan Liiga-kierroksen toisen kypärätempun, joka toi vierasjoukkueelle kolme pistettä. Yhdysvaltalaishyökkääjän lisäksi ottelussa kolme tehopistettä iskivät Vili Saarijärvi 1+2 ja Anrei Hakulinen 0+3.


---
Julkaisija: Henri Niemelä