Ville Varakas päättää pelaajauransa

19.10.2021
Ville Varakas päättää pelaajauransa

Varakas edusti neljä viimeistä kauttaan HIFK:ta kuuluen joukkueensa kapteenistoon. (Kuva: Tomi Natri)

Ville Varakas päättää upean pelaajauransa 37-vuotiaana. Puolustaja pelasi urallaan Liigassa 13 kauden aikana yli 600 runkosarjaottelua viidessä eri seurassa.

HIFK:n kasvatti murtautui ensimmäisen kerran seuransa Liiga-joukkueeseen kaudella 2003-04. Kolmella ensimmäisellä Liiga-kaudella vastuuta tuli vaihtelevasti ja Varakas lähti muun muassa hakemaan vauhtia uralleen Tsekin kiekkosarjoista kaudella 2005-06. Kaudella 2006-07 puolustaja pelasi kokonaisen kauden Mestistä Sportissa, jonka jälkeen oli vuorossa lopullinen murtautuminen Liiga-tasolle KalPassa kaudella 2007-08. Varakas viihtyi KalPassa kolme kautta ennen siirtoa Espoo Bluesin organisaatioon. Varakas teki paluun HIFK-paitaan kahden Blues-kauden jälkeen kaudeksi 2012-13. Kyseisen Liiga-kauden jälkeen Varakas siirtyi Ruotsin pääsarjaan, jossa kului kaudet 2013-17 Växjö Lakersin sekä Djurgårdens IF:n paidassa. Varakas pelasi uransa neljä viimeistä kautta paluunsa jälkeen HIFK:ssa kuuluen joukkueensa kapteenistoon. Viime kaudella Varakas pelasi HIFK:ssa yhteensä 55 ottelua tehopisteillä 4+5=9. Varakkaan uran viimeiseksi otteluksi jäi viime keväänä 5. toukokuuta voitettu pronssiottelu Tapparaa vastaan.

Varakkaan värikäs ja upea ura sisälsi kaiken kaikkiaan 13 Liiga-kautta ja 606 runkosarjaottelua. Varakas esiintyi sarjan playoffs-otteluissa yhteensä 99 kertaa voittaen joukkueensa kanssa yhden SM-hopean (Espoo Blues 2011) ja neljä SM-pronssia (HIFK 2004, 2018, 2021 ja KalPa 2009). Kovaotteinen ja periksiantamaton puolustaja edusti suurimman osan urastaan HIFK:ta, jossa kahdeksan kauden aikana Varakas kirjautti vyölleen yhteensä 353 ottelua. Varakas voitti Ruotsin pääsarjan mestaruuden Växjö Lakersissa kaudella 2014-15.

- Päätös lopettamisesta kypsyi alkusyksyn aikana. Minulle tuli muutamia tarjouksia, mutta itselläni oli sellainen fiilis, että nyt kilometrit tulivat täyteen.

– Mestaruuden voittaminen Ruotsissa oli hienoa ja pystyn katsomaan ylpeänä taaksepäin. Mutta se, mitä urasta eniten jäi käteen, on ystävät. Koko lähipiirini on tullut jääkiekon kautta ja se on se tärkein pääoma, mitä olen jääkiekolta saanut.


---
Julkaisija: Henri Niemelä