Tsekkipuolustaja Dominik Mašín Ilvekseen loppukauden kattavalla sopimuksella

14.10.2021
Tsekkipuolustaja Dominik Mašín Ilvekseen loppukauden kattavalla sopimuksella

Dominik Mašín saapuu Suomeen lauantaina ja on Ilveksen käytössä heti kun kansainväliset pelaajasiirtoon liittyvät toimenpiteet on saatu järjestettyä. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Ilves on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen 25-vuotiaan Dominik Mašínin kanssa. Tsekkipuolustaja on pelannut edelliskauden KHL-joukkue Amur Khabarovskissa.

Mašín aloitti kuluneen kauden Amurin joukkueessa, mutta sai lähteä seurasta 15 pelatun ottelun jälkeen. Viime kaudella Mašín nähtiin Tsekin maajoukkueessa ja 32 KHL-otteluun syntyi tehopisteet 2+9=11. Puolustaja varattiin NHL:ään Tampa Bay Lightningin toimesta kesällä 2014 toisella kierroksella numerolla 35. NHL-ura ei menestyksekkäässä organisaatiossa lähtenyt missään vaiheessa kukoistamaan ja Mašínin kuusi kautta Pohjois-Amerikassa kuluivat OHL:ssä ja AHL:ssä. AHL-joukkue Syracuse Crunchissa puolustaja pelasi kausilla 2016-20 yhteensä 302 ottelua tehopisteillä 17+46=63. Mašín edusti urallaan Tsekin sekä alle 18-vuotiaiden että alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta MM-kisoissa. Puolustajan edustama alle 18-vuotiaiden maajoukkue voitti MM-hopeaa Suomessa pidetyssä turnauksessa vuonna 2014.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme hankittua tässä vaiheessa kautta pelaajan, joka auttaa meitä kaikilla pelin osa-alueilla. Dominik tuo peliimme monipuolisuutta sekä kiekollista ja kiekotonta osaamista. Hän pystyy pelaamaan isot minuutit ja auttamaan meitä voittamaan, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.


---
Julkaisija: Henri Niemelä