HIFK väkevämpi kierroksen ainoassa ottelussa − Joona Luoto osui avausottelussaan

14.10.2021
HIFK väkevämpi kierroksen ainoassa ottelussa − Joona Luoto osui avausottelussaan

HIFK ja Tappara väänsivät koko illan tiukasti. (Kuva: Juuso Pellava)

HIFK onnistui kampeamaan Tapparan Liiga-kierroksen ainoassa ottelussa. HIFK:n voiton takuumiehet olivat pisteet 1+2 saalistanut Otto Paajanen sekä hienosti maalilla torjunut Niilo Halonen. Tapparan Joona Luoto osui kauden ensimmäisessä Liiga-ottelussaan.

HIFK−Tappara

>> Tilastot
>> Ottelukooste

HIFK eteni torstai-illan ainoassa ottelussa jo 3−0-johtoon kolmannessa erässä, mutta Tappara teki ottelusta jännittävän tullessaan vain maalin päähän. Lopulta Tamperelaisten kiri ei riittänyt ja kotijoukkue vei ottelun nimiinsä lukemin 4−2.

Ottelun avauserä oli kotijoukkueelta väkevä. HIFK johti ottelua avauserän jälkeen 2−0 Eetu Koivistoisen ja Juha Jääskän maaleilla. Maali oli Koivistoiselle kauden toinen ja Jääskälle kolmas.

HIFK oli ottelun alussa todella virkeä ja osoitti jo ensimmäisen vaihtokierroksen aikana, että kaikki neljä ketjua taistelevat toden teolla ottelun voitosta. Alex Broadhurstin johtama hyökkäysvitja sai kolmannella peliminuutilla hyvän painostuksen Tapparan päätyyn, mutta tamperelaisten tiivis puolustus piti pintansa Christian Heljanko viimeisenä lukkonaan.

Kuluvalla kaudella heikkoa ylivoimaa pelanneen HIFK:n heikko erikoistilannepelaaminen näytti jatkuvan samalla tasolla, kun se ei saanut pakkopeliä kunnolla pyörimään. Helsinkiläiset onnistuivat kuitenkin suorahyökkäyksen päätteeksi tekemään ottelun avausmaalin. Maalin tykitti Koivistoinen.

Avauserän jälkimmäisellä puoliskolla pelissä oli sekava vaihe. Syötöt eivät löytäneet omia lapoja, ja hyökkäyspeli oli vaikeaa kummankin joukkueen osalta.

Tappara pääsi peliin paremmin mukaan erän edetessä ja sai aktiivisella prässäämisellään HIFK-puolustajat ongelmiin. Kiekonmenetykset toivat kirvesrinnoille muutamia laadukkaita laukaisupaikkoja, mutta Niilo Halonen HIFK-maalilla onnistui pitämään maalinsa tyhjänä.

HIFK naulasi avauserässä toisenkin osuman hyvän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi. Jääskä nousi maalin takaa maalille, ja kiekko näytti menevän aavistuksen heppoisesti Heljangon selän taakse pienestä kulmasta.

Ottelun toisessä erässä roolit kääntyivät sikäli päälaelleen, että takaa-ajoasemassa ollut Tappara oli huomattavasti hyökkäävämpi ja aktiivisempi osapuoli. HIFK tyytyi enemmän varmistelemaan ja puolustamaan johtoaan. Helsinkiläiset myös onnistuivat siinä ansiokkaasti.

Erän alussa Broadhurst sai 2+2 minuutin jäähyn, ja näin Tappara pääsi hakemaan kavennusosumaa neljän minuutin mittaisella ylivoimalla. Tappara ei kuitenkaan onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa hyväksi. Tappara-hyökkääjä Kristian Tanus jakeli hyviä syöttöjä ja toi kiekkoa vauhdikkaasti ja taidokkaasti hyökkäysalueelle, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan koko joukkueelta.

Tappara sai kolmanteen erään erinomaisen alun. Se pyöritti peliä kotijoukkueen puolustusalueella erän alussa yli puolitoista minuuttia. Maalinteossa se ei kuitenkaan loistavasta alusta huolimatta onnistunut.

Kun Tapparalle maalinteko ei maistunut, HIFK käytti erän ainoan paikkansa hyväksi ja siirtyi 3−0-johtoon. Koivistoinen iski illan toisensa Tappara-puolustuksen töppäyksen jälkeen.

Tappara jatkoi ahkeraa painostamista ja aiheutti sitä kautta HIFK:lle harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä. Lopulta tamperelaisten vahva puristus tuotti tulosta. Waltteri Merelä tälläsi vierailijoiden ensimmäisen osuman maalin edestä. Maali oli Merelälle kauden neljäs.

Kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Tappara nousi jo maalin päähän. Tapparan toisen kavennusosuman iski komealla pienestä kulmasta lähetetyllä laukauksella Joona Luoto. Ottelu oli Luodolle kauden ensimmäinen Liiga-ottelu.

Tappara piti ottelun jännittävänä aina viimeisille hetkille saakka, mutta lopulta ottelun pistekuningas Otto Paajanen sinetöi joukkueensa 4−2-voitto-osuman tyhjään Tappara-maaliin. Paajanen keräsi ottelussa pisteet 1+2. HIFK:n maalilla hienosti torjunut Niilo Halonen torjui 30 laukausta 32:sta mahdollisesta


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen