HIFK ja Tappara kohtaavat illan ainoassa ottelussa − Tappara ratsastaa CHL-voitolla, HIFK:lla allaan tappioita

14.10.2021
HIFK ja Tappara kohtaavat illan ainoassa ottelussa − Tappara ratsastaa CHL-voitolla, HIFK:lla allaan tappioita

HIFK yrittää kääntää kurssinsa Tapparaa vastaan. (Kuva: Juuso Pellava)

HIFK ja Tappara kohtaavat torstai-illan ainoassa Liiga-ottelussa. Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat olleet tasaisia vääntöjä. Jatkuuko sama trendi myös tänään?

HIFK−Tappara

>> Kokoonpanot
>> Liput

Kevään 2016 finalistit kohtaavat torstai-illan ainoassa Liiga-ottelussa ensimmäistä kertaa kaudelle 2021−2022. Kummankaan joukkueen kausi ei ole käynnistynyt erityisen ruusuisesti, vaan molemmat ovat tuskailleet oman pelaamisensa kanssa.

Illan isäntäjoukkue HIFK keikkuu sarjataulukossa sijalla 10. Vaikka kausi on yhä alkutekijöissä, HIFK:n otteet viestivät isoista ongelmista. HIFK:n hyökkäysarsenaali pursuaa taitoa ja ratkaisukykyä, mutta joukkueen ylivoima on ollut toistaiseksi pahasti tukossa: HIFK:n ylivoima on sarjan toiseksi tehottominta. Helsinkiläiset onnistuvat vain noin joka kymmenennellä yrittämällä maalinteossa.

HIFK on hävinnyt viidestä edellisestä Liiga-ottelustaan neljä. Väliin mahtuu lisäksi kaksi CHL-tappiota Frölundalle. Mikäli CHL-ottelut lasketaan mukaan, seitsemästä viime ottelusta on saldona kuusi tappiota.

Helsinkiläiset pelaavat otteluita todella kovalla tahdilla, mikä vie vääjäämättä aikaa pois harjoittelusta. Torstain ottelu on joukkueelle jo lokakuun seitsemäs. HIFK on näin ollen pelannut joka toinen päivä -tahdilla.

Otteluruuhkan ja vaikeiden aikojen keskellä joukkueen päävalmentaja Ville Peltonen sekä johtavat pelaajat kuten Olli Palola ja Teemu Tallberg joutuvat koetukselle.

Tappara puolestaan katkaisi viime lauantaina neljän ottelun mittaiseksi yltyneen tappioputkensa rökittämällä Jukurit vieraskaukalossa 8−2-lukemin. Tappara sai onnistumisia laajalla rintamalla, kun peräti viisi pelaaja saalistivat kaksi tai useamman tehopisteen. Tappara jatkoi Jukurit-voiton tuomalla itseluottamuksella myös tiistain CHL-otteluun Skellefteåta vastaan, jonka Tappara vei nimiinsä 4−2.

Runkosarjan kahdeksatta sijaa miehittävä tamperelaisryhmä on ollut HIFK:n tapaan vaisuhko joukkue erikoistilannepelaamisen saralla. Kirvesrintojen ylivoima on sarjan neljänneksi heikointa. Joukkueen alivoimapelaaminen on ollut alkukaudesta sarjan keskiluokkaa.

Tappara on saanut tehoja irti neljän hyökkäysketjun voimin, mutta kirkkaimpana tähtenä on tuikkinut yhdeksän tehopistettä alkukauteen nakuttanut Anton Levtchi.

Tapparan maalilla Christian Heljanko on pelannut hyvin ja antanut joukkueelleen mahdollisuuden voittaa joka ilta yksittäisiä nukahduksia lukuun ottamatta. Torjuntaprosentissa 90,75 on vielä parantamisen varaa, mutta Heljanko on päästänyt taakseen keskimäärin vain 1,77 maalia ottelua kohti.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen