Antti Pihlström ja HPK ovat löytäneet tehokkaamman vireen

14.10.2021
Antti Pihlström ja HPK ovat löytäneet tehokkaamman vireen

Antti Pihlströmin pistetahti on parantumaan päin. (Kuva: Teemu Hannula)

HPK:n kauden alku ei ollut parhaasta päästä, eikä voittoja irronnut toivotulla tahdilla. Myös joukkueen kokeneeseen kaartiin lukeutuva Antti Pihlström etsi parasta teräänsä. Nyt joukkue on uuden päävalmentajan johdossa ja suuntakin on vaihtunut kolmen ottelun voittoputkeen.

Nihkeästi kauden aloittanut HPK nappasi keskiviikkona erittäin maukkaan vierasvoiton Vaasan Sportia vastaan. Sport ehti voittaa kotiluolassaan kuusi ottelua putkeen ennen kuin HPK onnistui ensimmäisenä vierasjoukkueena hakemaan pisteet mukaansa. Samalla voitto oli HPK:lle jo kolmas peräkkäinen varsinaisella peliajalla.

Vaasa on ollut tänä syksynä vierasjoukkueille paha paikka, ja tämän allekirjoittaa myös HPK:n kokenut hyökkääjä Antti Pihlström.

– Vaasan ottelu oli todella kova, ja siinä painettiin hommia urakalla. Se saattoi olla toistaiseksi kovin ottelu, jonka olemme pelanneet. Useampikin pelaaja oli aika puhki ottelun jälkeen, Pihlström kertoo.

Muutoksen tuulet valmennusosastolla

HPK matkusti torstaina Vaasasta Ouluun. Viikonlopun ohjelmassa on ottelut Kärppiä vastaan niin perjantaina kuin lauantainakin. Reilun 300 kilometrin bussimatkan aikana oli hyvä hetki analysoida alkukautta ja joukkueessa tapahtuneita tuoreita muutoksia.

HPK hävisi kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan kuusi, mikä riitti johtopäätöksiin seurassa. Päävalmentaja Matti Tiilikainen sekä apuvalmentajat Janne Sinkkonen ja Jani Keinänen vapautettiin tehtävistään. Uudeksi päävalmentajaksi löytyi viime kaudella HIFK:ta valmentanut Jarno Pikkarainen.

– Aloitimme suhteellisen hyvin kauden ensimmäiset pari ottelua, mutta sitten homma hieman kääntyi. Puolustuspelaaminen ja tiiviys väheni ja säntäilimme vähän suuntaan ja toiseen, Pihlström toteaa.

– Nyt uuden päävalmentajan aikana on ollut selvät kehityskohteet, mihin keskitymme. Pikkarainen vaikuttaa jämäkältä äijältä ja jämäkkää peliä hän toivoo myös meiltä. Hänellä ei ole ollut vielä paljoa aikaa kanssamme, joten nämä tuoreet harjoitukset ja ottelut ovat tärkeitä sen kannalta, että mihin suuntaan olemme tästä menossa. Yritämme korjata matkan varrella pieniä asioita ja puolustuspelaaminen on niitä isoimpia osa-alueita, joihin olemme panostaneet.


Antti Pihlström tuo kokemusta HPK:n joukkueeseen. Kuva: Teemu Hannula


Myös Pihlström haki parasta virettään syyskuun aikana. Ensimmäiset kahdeksan ottelua tuottivat pisteet 0+1, mutta meneillään olevan kolmen ottelun voittoputken aikana hyökkääjä on takonut pöytään 2+1. Oulun reissulta Pihlström odottaa positiivista tulosta.

– Olin pelannut edellisen kerran maaliskuussa, enkä saanut yhtään harjoitusottelua alle ennen uuden kauden alkua, joten pientä hakemistahan nuo ensimmäiset ottelut olivat. Olin pelannut monta vuotta putkeen sentterinä ja siirryin nyt laitaan, mikä toi omat haasteensa. Nyt tuntuu jo paljon paremmalta ja helpolta.

– Pelasimme jo alkukaudesta Kärppiä vastaan hyvän ottelun Oulussa ja uskon, että pystymme haastamaan heidät nytkin. Joukkueessa on hyvä meininki ja uskoisin, että tuoreet voitot ovat tuoneet hieman lisää itseluottamusta.


---
Julkaisija: Markus Viljanen