Sportin kotitaika päättyi - JYPin ja Pelicansin voittoputkille jatkoa

13.10.2021
Sportin kotitaika päättyi - JYPin ja Pelicansin voittoputkille jatkoa

Markus Nenonen antoi HPK:lle aihetta iloon kolmannen erän alivoimamaalillaan. (Kuva: Samppa Toivonen)

Keskiviikkoilta tarjosi jääkiekon ystäville aimoannoksen jännitystä ja tiukkoja tilanteita. HPK katkaisi voitolla Sportin kuuden peräkkäisen kotivoiton taian.

Jukurit-JYP 2-3 (1-0, 1-0, 0-3)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit haki keskiviikkona paluuta voittokantaan kaoottisen viime viikon jälkeen. JYP oli taas äitynyt Joakim Kemellin johdolla huimaan neljän ottelun voittoputkeen. Tämän illan ottelun ratkaisu nähtiin vasta ottelun kolmannessa erässä. Jukurit johti ottelua 2-0 kahden erän jälkeen, mutta tänäänkään kotijoukkueen paletti ei kestänyt kokonaista 60 minuutia. JYPin tehohetki osui kolmannen erän alkuun, jossa se iski kolme maalia vajaaseen viiteen minuutiin. JYP jatkoi täten mikkeliläisten kurimusta sarjan viimeisellä sijalla. Tämän illan tappio oli Jukureille jo neljäs perättäinen varsinaisella peliajalla. JYP taas on huimassa flow-tilassa ja joukkue ei juuri nyt yksinkertaisesti suostu häviämään jääkiekko-ottelua. Nuori ryhmä on nyt kairannut viisi voittoa peräkkäin, joista peräti kolme on tullut vieraissa.


KalPa-KooKoo
2-1 ja. (0-1, 0-0, 1-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPalle tämän kauden ottelut ovat olleet huomattavasti helpompia kotona ja sama toistui myös tänään Kuopion illassa. Pienten marginaalien jääkiekko-ottelussa KalPa oli tänään maalin verran parempi Jesper Mattilan iskettyä voittomaali jatkoajan ensimmäisillä sekunneilla. Kotijoukkue oli kahden erän jälkeen 0-1 tappiolla, mutta joukkue nousi tasoihin ja lopulta ohi kahden puolustajan Hugo Galletin ja Mattilan maaleilla. KooKoon kokoonpanossa tänään debytoinut Eero Teräväinen saalisti ensimmäisen tehopisteensä uudessa seurassa saatuaan syöttöpisteen Kim Strömbergin 0-1 maaliin. Muuten niin vahvasti kautensa avannut kouvolalaisjoukkue jatkaa tappion myötä edelleen kyntämistään vierasotteluissa. KooKoo on seitsemästä pelaamastaan vierasottelusta kerännyt vain neljä pistettä. Maalinteonkin suhteen on ollut hankalaa, sillä se on onnistunut tekemään näissä seitsemässä ottelussa vain kahdeksan maalia.


Pelicans-Ilves 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans haki keskiviikkoillassa jatkoa kolmen ottelun voittoputkelleen kotiottelussa Ilvestä vastaan. Lahdessakin oli tiukkaa maalinteon suhteen ja kotijoukkue teki illan voittomaalinsa vajaat neljä minuutia ennen loppusummeria. Ilveksen joukkue sai huonoja uutisia ottelun toisessa erässä kun vastuumaalivahti Marek Langhamer loukkasi itseään poikittaisliikkeessä päätyen ontuen aina pukuhuoneeseen asti. Maalinsuulle tulleen Vadim Zherenkon johdolla Ilves pysyi ottelussa tasoissa kaksi erää, mutta Otto Kivenmäki jatkoi Pelicansin voittoputken neljän ottelun pituiseksi voittomaalilla ja tehopisteillään 1+1. Pelicans nousi voitollaan hätyyttelemään sarjakärkeä nousten jo yhden pisteen päähän TPS:stä. Ilves taas kärsi Lahden illassa jo neljännen perättäisen tappionsa. Ilveksellä on juuri nyt vaikeuksia maaliteon kanssa ja sen puristus ei riitä kääntämään pienimaalisia otteluita edukseen.


Sport-HPK 2-4 (0-1, 0-1, 2-2)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport haki keskiviikkona jatkoa maagiselle kotitaialleen kun se kohtasi Vaasan illassa piristyneen HPK:n. Uuden päävalmentaja Jarno Pikkaraisen alaisuudessa puolustustyöskentelyn uudelle tasolle saanut hämeenlinnalaisjoukkue piti Sportin ottelussa nollilla kaksi erää, mutta kolmannessa sitten vasta alkoikin tapahtua. Kotijoukkueelle osui tänään kauden vaikein kotiottelu, mutta se sai silti tappioasemassa pidettyä paineen vierasjoukkueen puolustusalueella. Paine johti useaan HPK:n jäähyyn, joiden myötä Sport nousi peliin entistä paremmin mukaan nousten kolmannessa erässä aina 2-2 tasatilanteeseen asti. Tämä ilta ei kuitenkaan ollut kotijoukkueen, sillä Markus Nenonen antoi kotiyleisölle shokkihoitoa alivoimamaalillaan kolme minuutia ennen varsinaisen peliajan loppua. 2-4-voitolla HPK saavutti jo kolmannen perättäisen voittonsa. HPK vakuuttaa varsinkin puolustussuuntaan maalivahti Eetu Laurikaisen johdolla, joka on saanut otteisiinsa edelliskaudelta tutun vireen.


---
Julkaisija: Henri Niemelä