Mikko Kousa palaa Pelicansiin loppukauden kattavalla sopimuksella

13.10.2021
Mikko Kousa palaa Pelicansiin loppukauden kattavalla sopimuksella

Mikko Kousa nähtiin edellisen kerran Pelicans-paidassa kaudella 2018-19. (Kuva: Tomi Natri)

Pelicans on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen 33-vuotiaan Mikko Kousan kanssa. Puolustaja on ennestään tuttu lahtelaisyleisölle, sillä Kousalla on urallaan takana seitsemän kautta Pelicansissa.

Kousa on pelannut kaksi edelliskautta HIFK:ssa, joista viimeisimmällä puolustaja pelasi yhteensä 50 ottelua tehopisteillä 4+25=29. Kousa tekee nyt paluun tuttuun pelikaaninuttuun, jossa hänet nähtiin edellisen kerran kaudella 2018-19. Silloin Kousa teki 54 otteluun tehopisteet 10+25=35 ja oli täten joukkueen johtavia pelaajia. Kousa saapui Pelicansin organisaatioon nuorena poikana alle 20-vuotiaiden joukkueeseen kaudeksi 2005-06 ja parin juniorikauden jälkeen puolustaja teki debyyttinsä Liiga-kentillä kaudella 2007-08. Ensimmäinen stintti Pelicansissa päättyi kauteen 2009-10, jonka jälkeen mies siirtyi ensimmäisen kerran HIFK:n riveihin. Kousa on Pelicansin ja HIFK:n lisäksi pelannut urallaan Liigaa yhden kauden sekä Lukossa että Jokereissa. Puolustajan uralle mahtuu myös 33 SHL-ottelua, 11 NLA-ottelua ja 31 KHL-ottelua.

Ulkomaan reissun jälkeen oli miehen uralla edessä toinen stintti Lahdessa. Kousa viihtyi toisella stintillä Pelicansissa kaksi ja puoli kautta kausilla 2016-19 ennen toista siirtoaan HIFK:hon. Nyt kolmannen luvun Pelicansissa kirjoittava Kousa on pelannut urallaan yhteensä 13 kautta Liigassa, joista seitsemän on kulunut lahtelaisjoukkueessa. Uralle Liiga-otteluita on miehelle kertynyt yhteensä 591 tehopistein 86+195=281.

- Olemme erittäin iloisia ja tyytyväisiä, että saimme oman kylän pojan takaisin kotiin. Kousan tasoinen pelaaja olisi vahvistus jokaiseen Liiga-joukkueeseen. Hän tuo meille kosolti kokemusta sekä kiekollista taitoa puolustukseemme. Tämä sopimus ei olisi ollut meidän taloustilanteessamme mahdollinen ilman yhteistyökumppaneiden merkittävää panostusta. Suurin kiitos sopimuksesta kuuluukin sen mahdollistaneille kumppaneille, Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

- Tuntuu hienolta palata kotiin. Pelicans on pelannut tällä kaudella erinomaista kiekkoa ja odotan jo innolla, että pääsen joukkueen mukaan sekä vetämään turkoosin paidan päälleni, Kousa kertoo.

Paluunmuuttaja Kousa liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen välittömästi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä