CHL:n lohkovaiheen päätösottelut edessä – HIFK pakkovoiton edessä, Tappara ja Lukko varmistaneet paikkansa playoffs-peleissä

12.10.2021
CHL:n lohkovaiheen päätösottelut edessä – HIFK pakkovoiton edessä, Tappara ja Lukko varmistaneet paikkansa playoffs-peleissä

Kuva: CHL / Juuso Pellava

HIFK, Tappara ja TPS ovat kaukalossa Champions Hockey Leaguen alkulohkojen päätöspeleissä tiistaina, Lukko keskiviikkona. Tappara ja Lukko pelaavat lohkojensa kärkipaikasta, HIFK:lla on kohtalon ottelu Ruotsissa.

A-lohkossa pelaavan TPS:n kausi CHL:ssä päättyy tiistain otteluun. TPS voitti Växjö Lakersin viime tiistaina kotonaan 3-1. Tiistaina joukkueet kohtaavat Ruotsissa.

B-lohkon HIFK:n tilanne jatkopaikan osalta on selvä: joukkueen on pakko voittaa SHL:n Frölunda joko kahdella maalilla tai 4-3 päästäkseen playoffs-peleihin. Muissa tapauksissa apua tarvitaan otteluparista Mlada Boleslav – Lions Zürich.

Viikko sitten HIFK hävisi Frölundalle Helsingissä 2–3.

– Tarvitsemme kurinalaisen ja tarkan pelin, emmekä voi ampua itseämme nilkkaan, kuten viime pelissä. Tiedämme mitä odottaa ja mihin iskeä. Tilanteenvaihdot ovat isossa roolissa ja niissä meidän täytyy olla erittäin hyviä, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen tiivistää.

E-lohkon Tappara pelaa tiistaina kotonaan lohkovoitosta SHL:n Skellefteåta vastaan. Kirvesrinnat hävisivät viime viikolla Ruotsissa 1–6. Tapparan voitto tiistaina voi pudottaa Skellefteån jatkosta, mikäli Lugano voittaa samaan aikaan Eisbärenin.

– Meillä on panoksena lohkovoitto ja heillä jatkopaikka. Lohkovoitto toisi meille paremman jatko-ohjelman. Edellisessä pelissä Skellefteåta vastaan he olivat todella tehokkaita ja me emme, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola muistuttaa.

Lukko pelaa tiistaina Cardiffissa paikallista Devilsiä vastaan. Lukko varmisti jatkopaikkansa viime viikon 5–2-voitolla walesilaisista. Tiistaina panoksena on lohkon ykköspaikka, josta Lukko kamppailee saksalaisen Adler Mannheimin kanssa.

>> championshockeyleague.com

Liiga-joukkueiden lohkovaiheen viimeiset ottelut

Tiistai 12.10.
19.05 Frölunda Indians, SWE – HIFK
19.05 Växjö Lakers, SWE – TPS
19.05 Tappara – Skellefteå AIK, SWE

Keskiviikko 13.10.
21.00 Cardiff Devils, GBR – Lukko


---
Julkaisija: Antti Seppänen