Ilkka Mikkola keskipisteenä lauantaina – Paidanjäädytysseremonia Oulussa

9.10.2021
Ilkka Mikkola keskipisteenä lauantaina – Paidanjäädytysseremonia Oulussa

Kuva: Ville Honkonen

Liiga-urallaan kahdeksan Suomen mestaruutta voittaneen Ilkka Mikkolan Kärppä-paita jäädytetään lauantaina ennen Kärpät–TPS-ottelua. Mikkolan käyttämä numero 6 on neljäs Kärppien jäädyttämä pelinumero.

Kärppien kapteenina vuosina 2007-13 toiminut Mikkola lopetti pelaajauransa keväällä 2017. Tuleva seremonia on edelleen Kärppien palveluksessa, nyt toimiston puolella, töitä tekevälle Mikkolalle suuri arvostuksen osoitus kasvattajaseuralta.

– Kokonaisuus kai tuossa päätöksessä on ratkaissut eli mitä olen omalta osaltani seuralle antanut ja mitä siellä saavuttanut. Markku Kiimalainen, Reijo Ruotsalainen ja Jari Viuhkola – tuntuu kieltämättä hienolta saada oma pelipaita ja -numero noin kovaan seuraan, Mikkola pohtii Kärppien verkkosivuilla.

– Todella paljon hyviä pelaajia on lähtenyt meiltä maailmalle ja kriteerit pelinumeron jäädytykseen ovat olleet ehkä turhankin tiukat. "Ilu" on todella menestynyt. Hän on kuulunut kapteenistoon pitkään ja on esimerkillinen kärppäläinen. Se, että Ilu on halunnut jatkaa työskentelyä Kärpissä vielä pelaajauransa jälkeenkin, kertoo hänestä paljon, Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen täydentää.

* * *

Ilkka Mikkola on Liiga-historian menestynein pelaaja. Syyskuussa 1998 käynnistyneellä, 19 kautta kestäneellä Liiga-urallaan hän edusti TPS:ää, Jokereita, Kärppiä ja Lukkoa. Mikkola voitti TPS-paidassa Suomen mestaruuden kolmesti peräkkäin vuosina 1999-2001. Ura jatkui Jokereissa, jossa mestaruusputki täydentyi keväällä 2002.

Syksystä 2003 Mikkola pelasi Kärpissä, jonka paidassa hän pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta neljästi: 2004, 2005, 2007 ja 2008. Kaudella 2004-05 Mikkola palkittiin Liigan parhaana puolustajana Pekka Rautakallio -palkinnolla ja paikalla kauden All Stars -miehistössä.

Keväällä 2014 Mikkola saavutti jo ennätyksellisen 11:nnen SM-mitalinsa. Näistä kuusi (4-1-1) on tullut Kärpissä. Mikkolalla on sekä eniten mestaruuksia kautta aikojen pääsarjatasolla että eniten mitaleita Liigan aikakaudella.

Mikkola pelasi Liigassa yhteensä 968 ottelua runkosarjassa pistein 69+244=313 ja on kaikkien aikojen ottelutilastossa seitsemäntenä. Playoffs-ottelutilastossa hän on kaikkien aikojen ykkönen 190 pelillään. Kärppien paidassa Mikkola pelasi 584 runkosarja- ja 103 playoffs-ottelua.

>> Lue lisää: karpat.fi

Ilkka Mikkolan juhlailta Oulun Energia Areenalla lauantaina 9.10. klo 18 alkaen


---
Julkaisija: Antti Seppänen