Vierasjoukkueet ja maalivahdit juhlivat perjantaina − SaiPalle viides perättäinen tappio, Kärpät voittoon HIFK:sta

8.10.2021
Vierasjoukkueet ja maalivahdit juhlivat perjantaina − SaiPalle viides perättäinen tappio, Kärpät voittoon HIFK:sta

HIFK ei onnistunut ohittamaan Kärppien Stanislav Galimovia. (Kuva: Juuso Pellava)

Perjantain Liiga-kierroksella todistettiin vierasjoukkueiden juhlaa. Neljä viidestä vierasjoukkueesta onnistui raapimaan voiton. Ainoa kotivoitto nähtiin Lahdessa. Kierroksen juhlittuja sankareita olivat myös maalivahdit, sillä kolmella eri paikkakunnalla toisen joukkueen maalivahti piti maalinsa puhtaana.

HIFK−Kärpät 0−2 (0−1, 0−0, 0−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät ja HIFK kävivät tasaisen ja tiukan taiston kolmesta pisteestä. Ottelun lopullista ratkaisua saatiinkin jännittää aina kolmannen erän viimeisille minuuteille saakka. Ajassa 58.52 Kärppien Jesse Koskenkorva varmisti voiton vierailijoille viimeistelemällä kiekon tyhjään HIFK-maaliin. Ottelun toinen takuumies oli Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin torjunut venäläismaalivahti Stanislav Galimov. Venäläinen joutui tekemään töitä nollansa eteen, hän venyi kiekon eteen 22 kertaa. Ottelun avaus- ja samalla voittomaalin viimeisteli Tuukka Tieksola.

KalPa−TPS 0−1 (0−0, 0−0, 0−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kuopiossa todistettiin niin ikään huipputasaista kiekkonäytöstä. Vierasjoukkue TPS poistui ottelusta voittajana 1−0-voiton turvin. Turkulaisten voiton takuumies oli illan ykköstähdeksi valittu venäläismaalivahti Andrei Karejev. Nollapeli oli nuorukaisen kauden ensimmäinen. Karejev venyi ottelussa kiekon tielle yhteensä 25 kertaa. Voittomaali syntyi kolmannessa erässä vierailijoiden pelatessa kahden miehen ylivoimaa. Maalintekijä oli TPS:n kanadalaisvahvistus Jack Rodewald. Myös Nashville Predatorsin NHL-joukkueen harjoitusleiriltä takaisin turkulaisten riveihin palannut Juuso Pärssinen pääsi tehopisteille syöttämällä illan ainoan maalin.

Pelicans−KooKoo 2−0 (1−0, 1−0, 0−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kierroksen kolmas nollapeli pelattiin Lahdessa, kun vierasjoukkue KooKoo ei onnistunut ohittamaan kovaan vireeseen yltynyttä Emil Larmea. Larmi venyi nollansa eteen 17 kertaa. Oivan maalivahtipelin lisäksi ottelun kulminaatiopisteeksi kohosi kotijoukkueen ylivoimatehokkuus. Pelicans käytti KooKoon kahdeksasta jäähystä kaksi hyväkseen, mikä riitti ottelun voittoon. Pelicansin 2−0-osuma syntyi toisen erän viimeisellä minuutilla, mikä antoi kotijoukkueelle lisää tilaa hengittää kolmanteen erään lähdettäessä. KooKoo ei saanu kirivaihetta päälle ja näin Pelicans rikastutti pistesarakettaan kolmella.

SaiPa−Ässät 3−4 (0−2, 2−1, 1−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

SaiPa ja Ässät ottivat toisistaan mittaa kierroksen häntäpään taistossa. Tehottomuudesta kärsinyt SaiPa sai nyt maaleja tehtyä enemmän kuin yhden, mutta vastustaja rokotti neljästi, mikä oli lappeenrantalaisille liikaa. Tappio oli Pekka Virran ryhmälle viides perättäinen. Ottelussa hyvin vajaamiehisenä pelannut SaiPa ei kyennyt selvittämään ottelun viimeistä alivoimaansa, vaan vierailija Ässät teki ratkaisevan eron ylivoimalla viimeisen erän jälkimmäisellä kympillä. Ottelun voittomaalin tekijälle Lenni Killiselle osuma oli kolmas kahteen peliin.

Tappara−Lukko 1−2 (0−1, 0−0, 1−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tapparan ja Lukon välinen ottelu oli kuuma ja sisälsi runsaasti draamaa. Lukko johti avauserän avauskympillä tehdyllä Matt Abtin maalilla aina kolmanteen erään saakka, jossa alkoi tapahtua. Ensin ennen kolmannen erän puoltaväliä Tappara tasoitti pelin 1−1:een Waltteri Merelän kauden kolmannella osumalla. Tiukassa 1−1-tilanteessa edettiin "pelimiesten kympille", missä Lukko oli lopulta hitusen väkevämpi. Kolme minuuttia ennen päätössummeria Andrei Hakulinen vei Lukon 2−1-edelle, mutta alle minuutti, ja Tappara tuli 2−2:een. Niin tamperelaiset ainakin luulivat. Lukko haastoi tasoitusmaalin, mikä lopulta kannatti: maali hylättiin. Erityisen kuuman tilanteesta teki se, että Hakulisen voittomaaliksi jäänyttä osumaa tarkasteltiin videolta, ja se lopulta hyväksyttiin. Tappara ei onnistunut ohittamaan Lassi Lehtistä enää viimeisillä hetkillä pelatessaan ilman maalivahtia, ja Lukko vei mukanaan kolme sarjapistettä.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen