Venäläishyökkääjä Sergei Monahov SaiPan riveihin

8.10.2021
Venäläishyökkääjä Sergei Monahov SaiPan riveihin

SaiPa on Monahoville uran ensimmäinen seura Venäjän kiekkosarjojen ulkopuolelta. (Kuva: Kimmo Metsala)

SaiPa on vahvistanut hyökkäystään 30-vuotiaalla Sergei Monahovilla. Venäläishyökkääjä omaa yli 400 ottelun kokemuksen KHL:stä.

Monahov pelasi viime kaudella Kunlun Red Starin KHL-joukkueessa 42 ottelua tehopisteillä 1+12=13. Kokenut venäläinen on pelannut koko uransa kotimaansa sarjoissa ja KHL:ssä hyökkääjälle on kertynyt kymmenen kautta kolmessa eri joukkueessa. Kunlunin lisäksi Monahov on edustanut Venäjän pääsarjassa Pietarin SKA:ta sekä Severstal Tsherepovetsia. KHL:ssä otteluita miehelle kertyi kymmenen kauden aikana 414, joista 343 Severstalin paidassa. Monahov toimi Severstalin kapteenina kaudella 2019-20.

Monahovin viisumiprosessi on käynnissä, joten vallitsevan tilanteen vuoksi maahan saapumista ei pysty tarkasti määrittämään. Loppukauden kattava sopimus astuu voimaan kun pelaaja saapuu Lappeenrantaan.

SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkasen mukaan pelaajan kanssa on neuvoteltu jo viimeaikaisia loukkaantumisia ja pelikieltoja, eikä tämä sopimus ole vastaus niihin. SaiPa on edelleen aktiivinen pelaajamarkkinoilla.

– Sergei on laadukas ammattipelaaja ja erinomainen luistelija, joka on pelannut pitkään hyvällä tasolla ja johtavassa roolissa KHL:ssä. Hyvänä yleispelaajana hän pystyy pelaamaan pelin kaikissa tilanteissa, Markkanen kommentoi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä