Kristian Kuusela osui kahdesti juhlaottelussaan − Lukko yhä Satakunnan herra

25.9.2021
Kristian Kuusela osui kahdesti juhlaottelussaan − Lukko yhä Satakunnan herra

Kristian Kuusela juhli ennen ottelua ja ottelun aikana. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Liiga-viikko huipentui täyteen seitsemän pelin kierrokseen. Lukko peittosi Ässät paikalliskamppailussa, ja Kristian Kuusela osui kahdesti 1000. ottelussaan. KalPa puolestaan saalisti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa.

KalPa−Ilves 5−0 (2−0, 1−0, 2−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa saalisti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa suvereenilla 5−0-voitolla Ilveksestä. Alkukaudella pelinsä kanssa tuskailleelle KalPalle voitto tuli makoisaan saumaan. Ottelu ratkesi kuopiolaisten tappavan tehokkaaseen ylivoimapeliin. Kilpirinnat iskivät ottelun viidestä maalista peräti neljä ylivoimalla. Eero Kilpeläinen tarvitsi kauden ensimmäiseen nollapeliinsä 15 torjuntaa. Ilves koki nyt maalijuhlien karumman puolen sen ollessa nyt ottavana osapuolena. Ilves voitti perjantaina HPK:n 6−1. KalPa sai ottelussa onnistumisia laajalla rintamalla, kun peräti viisi pelaajaa saalisti kaksi pistettä.

Kärpät−KooKoo 2−1 (0−0, 2−1, 0−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärppien ja KooKoon ottelun alku viivästyi Jussi Jokisen uraa kunnioittavien juhlallisuuksien vuoksi. Jokinen pääsi itse ääneen ottelun päätyttyä. Kärppien 2−1-voittoon päättynyt ottelu oli tasainen alusta loppuun saakka. Ottelun kaikki maalit nähtiin toisessa erässä. Hyvävireinen KooKoo-pakki Petteri Nikkilä vei vierailijat johtoon ajassa 22.21. Maali oli Nikkilälle jo kauden viides tehopiste. Kotijoukkue tasoitti tovin myöhemmin ja viimeisteli voittomaaliksi jääneen osuman erän puolen välin jälkeen. Viimeisessä erässä vierailijat hakivat tasoitusta ilman maalivahtia jo reilu kolme minuuttia ennen ottelun päätöstä. Kärpät kuitenkin onnistui tyrehdyttämään KooKoon yritykset kapteeni Atte Ohtamaan ja Mika Pyörälän voimin.

SaiPa−Pelicans 2−3 (1−1, 0−1, 1−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

SaiPan ja Pelicansin ottelu oli niin jännittävä kuin sopi odottaakin. SaiPalla ei ollut Pelicansiakaan vastaan pelillisesti mitään hätää ja jopa hallitsi ottelua, mutta tuloksenteko on lappeenrantalaisille todellista tervanjuontia. Pelicansin maalilla torjunut Jasper Patrikainen joutui torjuntatöihin 25 kertaa, SaiPan maalia vartioinut Niclas Westerholm yhdeksästi. Pelicansin tshekkivahvistus Lukas Jasek venytti pisteputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi. Jasek keikkuu pistepörssin kärjessä pistein 3+6.

Tappara−JYP 6−3 (3−1, 0−1, 3−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Myös Tapparan ja JYPin ottelun alkua venyttivät juhlallisuudet. Tapparan kapteeni Kristian Kuusela pelasi 1000. Liiga-ottelunsa. Illan juhlakalu olikin avainasemassa isäntäjoukkueen voitossa kahdella maalillaan. Tappara antoi myrskyvaroituksen päivän kunnostaan jo avauserässä takoen kiekon kolmesti JYP-maaliin. Kahden erän jälkeen peli oli jännittävässä 3−2-tilanteessa, mutta Tappara takoi myös päätöserässä kolme maalia, mihin hurrikaanipaidat eivät kyenneet vastaamaan. JYPin 17-vuotias tähti Joakim Kemell onnistui maalinteossa jo neljännen kerran kuluvalla kaudella. Nuorukainen on jyväskyläläisten pistekärki kuudella tehopisteellään (4+2).

TPS−Jukurit 2−1 (1−0, 0−1, 1−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS nappasi Jukureita vastaan jo neljännen kolmen pisteen voittonsa peräkkäin. Voittoputkensa aikana TPS:n maaliero on vakuuttava 8−3. Mikkeliläisille tappio oli kolmas putkeen. Jukurit haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut viemään kamppailua jatkoajalle. Vierailijat pääsivät päätöserässä ylivoimalle kolmeen otteeseen, mutta TPS puolusti vakuuttavasti. Ottelun voittomaalin iski kauden neljännellään jenkkihyökkääjä Mitch Hults.

Ässät−Lukko 0−6 (0−1, 0−0, 0−5)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät oli vastaantulija kotiottelussaan taistelussa Satakunnan herruudesta. Paikallisvastustaja Lukko ryösti pisteet vakuuttavan 6−0-vierasvoiton turvin. Ottelu oli kilpailijoille jo kauden toinen. Lukko vei ensimmäisen kohtaamisen lukemin 5−1. Näin ollen tämän kauden kahdessa derbyssä maaliero on mennyt Lukon hyväksi 11−1. Ottelun ratkaisuksi muodostui päätöserä. Kolmannen erän alkaessa tilanne oli kutkuttava 0−1. Vierailijat kuitenkin osuivat viimeisellä 20-minuuttisella peräti viisi kertaa. Lukko-maalilla torjunut Lassi Lehtinen tarvitsi kauden ensimmäiseen nollapeliinsä 26 torjuntaa. Ässät-veskari Linus Söderstöm venyi kiekon eteen niin ikään 26 kertaa.

HPK−HIFK 1−4 (1−0, 0−2, 0−2)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK:n ja HIFK:n välinen ottelu eteni tasaisena ottelun puoleen väliin saakka. Tämän jälkeen estradille liukui HIFK:n puolustaja Kasper Kotkansalo. 22-vuotias nuorukainen kuritti kotijoukkuetta kahdella maalilla. Kerho haki kavennusosumaa vielä päätöserän viimeisillä minuuteilla ilman maalivahtia. Haaveet ottelun tasoituksesta hupenivat kuitenkin ajassa 56.31, kun Teemu Tallberg lakaisi kiekon omalta alueelta tyhjänä ammottavaan HPK-maaliin. Kotijoukkueen ainokaisen iski avauserässä Otto Latvala. Latvalan ohella hämeenlinnalaisten näkyvimpiä pelaajia olivat hyvin torjunut Eetu Laurikainen sekä kolme jäähyä korkeasta mailasta istunut Michael Joly.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen