Lauantain kuuden ottelun kierroksella revanssien tuoksua − Lukko halajaa voittoa TPS:stä, KooKoo JYPistä

18.9.2021
Lauantain kuuden ottelun kierroksella revanssien tuoksua − Lukko halajaa voittoa TPS:stä, KooKoo JYPistä

HIFK ja Sport tahkosivat viime kaudella kolmesti. Sport voitti otteluista kaksi. (Kuva: Juuso Pellava)

Liigan lauantai tarjoaa mielenkiintoisia vastakkainasetteluja. Saavatko Lukko ja KooKoo revanssinsa TPS:stä ja JYPistä? Entä avaako KalPa kauden voittotilinsä?

Ässät−Kärpät

>>Kokoonpanot
>> Liput

Kärpät nousi perjantaina kuudessa minuutissa kolmen maalin takaa-ajoasemasta tasoihin ja sai raavittua sarjapisteen mukaansa Raumalta. Kärppien eväät oli kuitenkin syöty 4−4-tasoituksen jälkeen, sillä jatkoajalla ja voittomaalikilpailussa Kärppien tekemisestä puuttui paras terävyys. Myös lauantain isäntäjoukkue Ässät koki tappion perjantaina, kun HPK oli terävämpi jatkoajalle venyneessä ottelussa. Molemmat joukkueet tulevat otteluun tappiot niskassaan, joten toisen putki jatkuu, toisen päättyy.

HIFK−Sport


>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK luistelee lauantain otteluun tuoreella jalalla sen pelattua edellisen kerran keskiviikkona, joskin helsinkiläiset joutuivat tuolloin ylitöihin Lukkoa vastaan käydyssä tiukassa taistossa, minkä stadilaiset lopulta hävisivät jatkoajalla. Sport taisteli tasapäin KalPaa vastaan perjantaina. Tiukka peli varmasti painaa jaloissa, mutta mahtava voitto antaa takuulla lisävirtaa joukkueelle. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti. Kolmesta kohtaamisesta Sport vei nimiinsä kaksi.

JYP−KooKoo

>> Kokoonpanot
>> Liput

JYP ja KooKoo kohtaavat toistamiseen alle vuorokauden sisään, nyt tosin paikkakunta vaihtuu. JYP niisti tiukan voiton Kouvolasta perjantaina jatkoajan päätteeksi. JYPin voiton takuumies oli tehot 1+1 nakuttanut Adam Brodecki. KooKoon maalista vastasi Kim Strömberg. Perjantain kohtaaminen oli vauhdikas alusta loppuun saakka, ja maaleja saatiin odottaa ottelun varsinaisen peliajan viimeiselle kymmenminuuttiselle. KooKoo halajaa varmasti maksaa kalavelkoja ja ryöstää pisteet Hippokselta.

SaiPa−HPK

>> Kokoonpanot
>> Liput

SaiPalla on käynnissä hyvä vire juuri HPK:ta vastaan. Joukkueiden edellisestä viidestä ottelusta neljä on päättynyt lappeenrantalaisten eduksi. Mielenkiintoista nähdä, jatkuuko SaiPan hyvä tekeminen Kerhoa vastaan myös Pekka Virran alaisuudessa. SaiPa pelasi edellisen ottelunsa tasan viikkon sitten. Viikon huilin myötä energiatasot ovat varmasti SaiPa-leirissä korkeimmillaan. HPK puolestaan tahkosi Ässiä vastaan pitkän kaavan kautta perjantaina. Tuloksena oli kuitenkin voitto, joten myös HPK pääsee hyvistä lähtökohdistaan mittauttamaan päivän kuntoaan.

KalPa−Pelicans

>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPa ja Pelicans luistelevat Niiralan monttuun hyvin erilaisista lähtökohdista. KalPa on hävinnyt kauden neljä ensimmäistä otteluaan. Avausottelu oli niukka 1−2-tappio Jukurien vieraana. Jukurit-tappion jälkeenkin ottelut ovat olleet tiukkoja, mutta maaleja kuopiolaiset ovat päästäneet näissä kamppailuissa vähintään kolme ottelussa. KalPa luo hyökkäyspäässä tarpeeksi tilanteita voittaakseen pelejä, mutta alku on ollut joukkueelta vaikea. Pelicans on puolestaan avaustappion jälkeen napannut kaksi väkevää voittoa. Ensin 2−6-vierasvoitto Mikkelistä, mitä seurasi viime kauden finalistin TPS:n nollaaminen kotiluolassa. On seuraamisen arvoista, avaako KalPa voittotilinsä lauantaina.

TPS−Lukko

>> Kokoonpanot
>> Liput

Viime kauden finalistit iskevät yhteen jo toistamiseen tällä kaudella. Lukko ja TPS antoivat alkustemmat käsillä olevalle Liiga-kaudelle viikko sitten torstaina. TPS oli 3−5-vahvempi Raumalla pelatussa ottelussa. TPS on voittanut kauden neljästä ottelustaan puolet, Lukko liitää kolmen ottelun voittoputkessa. Lukko haluaa varmasti maksaa potut pottuina, kun TPS lannisti Lukon juhlat kauden avauksessa. Kauden avauksen kenties näkyvin nimi oli TPS:n nuori hyökkääjä Juuso Pärssinen. Pärssinen nakutti ottelussa tehot 1+1.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen