Kärpät teki ryöstöretken Poriin − oululaiset takoivat seitsemän maalia

18.9.2021
Kärpät teki ryöstöretken Poriin − oululaiset takoivat seitsemän maalia

HIFK peittosi Sportin lauantai-illan taistossa. (Kuva: Juuso Pellava)

Liiga-kierros tarjosi jälleen jokaiselle katsojalle jotakin. Kärpät sinetöi voittonsa Ässistä hurjan viiden maalin avauserän turvin, HIFK syttyi hitaasti Sportia vastaan ja SaiPa puolestaan tahkosi HPK:n kanssa aina voittomaalikilpailuun saakka.

HIFK−Sport

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK:n ja Sportin välinen avauserä eteni kotijoukkueen pienoisessa hallinnassa alusta loppuun saakka. Maalittoman avauserän tilastomerkinnöiksi jäivät kummankin joukkueen yhdet kahden minuutin jäähyt. HIFK:n maalilla Niilo Halonen joutui torjumaan kiekon kertaalleen, Sport-maalia vartioinut Niko Hovinen seitsemästi. Maaleja nähtiin toisessa erässä neljä kappaletta. Kolmesta vastasi kotijoukkue. Sport meni ajassa 26.30 0−1-johtoon Turo Asplundin maalilla. Erän puolen välin jälkeen HIFK tuli kuitenkin rinnalle ja ohi kahdella salamamaalilla. Maalien välissä oli vain minuutti ja yhdeksän sekuntia. Erän viimeisellä minuutilla stadilaiset naulasivat vielä todellisen pukukoppimaalin. Erää oli jäljellä 11 sekuntia, kun Jere Innala juhli kauden ensimmäistään. Kolmannessa erässä HIFK:n tarvitsi vain suojella johtoaan, ja kolme sarjapistettä jäivät Helsinkiin 4−1-lukemin.

JYP−KooKoo

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP ja KooKoo jatkoivat siitä mihin perjantaina jäivät. Viihdyttävä ja vauhdikas ovat adjektiiveja, joilla ottelua voisi kuvailla. JYP siirtyi ajassa 16.53 1−0-johtoo Jere-Matias Alasen Liiga-uran avausmaalilla. Väkevästi ottelun avannut JYP oli ottelun avauserässä hallitsevampi osapuoli, mutta myös KooKoo sai pelistään kiinni jyväskyläläisten johtomaalin jälkeen. Toinen erä noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. JYP tuplasi johtonsa erän puolen välin jälkeen väkevän pyörityksen päätteeksi. Viitisen minuuttia JYPin maalista ja kouvolalaiset pääsivät niin ikään tulostaululle. Vahva hyökkäyspään pyöritys huipentui Joose Antosen kavennusosumaan. JYP viimeisteli kolmannen erän alussa 3−1-maalin, mikä oli vierasjoukkueelle liikaa. JYPin nuorisotähti Joakim Kemell oli jälleen hyvässä iskussa merkaten tehot 1+1. Kemell on nakuttanut alkukauteen viisi tehopistettä.

SaiPa−HPK

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lappeenrannan kiekkoilta käynnistyi kotijoukkueen vahvassa komennossa. SaiPa piti kiekkoa ja rummutti laukauksia kovalla tahdilla kohti HPK-maalia. Kotijoukkueen vahva alku palkittiin viiden minuutin pelin jälkeen, kun Valtteri Lipiäinen teki ottelun avausmaalin. Kenttätapahtumat tasoittuivat vahvan SaiPan alun jälkeen. Toinen erä mentiin niin ikään kotijoukkueen viedessä kiekonhallintaprosentin ja laukausmäärät nimiinsä. Jääkiekko on kuitenkin tulosurheilua, ja 20-minuuttisen ainoasta täysosumasta vastasi vierailija HPK. Maalista vastasi alle vuorokausi sitten Ässiä vastaan tehot 1+1 nakuttanut Michael Joly. Kolmannen erän ollessa maaliton, voittoa jouduttiin lopulta hakemaan voittomaalikilpailusta saakka. SaiPan kaksi ensimmäistä laukojaa upottivat kiekon maaliin, HPK:n vastaavat eivät. Näin ollen SaiPa sai vahvasta ottelusta palkinnoksi kaksi sarjapistettä, HPK:n taistelu tukevoitti pistepussia yhden täkyn verran.

Ässät−Kärpät

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kierroksen maalijuhlia vietettiin Porissa. Juhlien pääesiintyjänä toimi vierasjoukkue Kärpät. Oululaiset iskivät ottelussa peräti viisi ylivoimamaalia. Ottelu oli ehtinyt vanheta vain puoli toista minuuttia, kun Aleksi Mustonen vei joukkueensa 1−0-johtoon. Toiset puoli toista minuuttia myöhemmin Kärpät lisäsi johtonsa ylivoimalla 2−0:een Casey Wellmanin uran ensimmäisellä Liiga-osumalla. Kärpät takoi avauserässä yhteensä peräti viisi maalia. Illan juhlakalu, 700. pääsarjaottelunsa pelannut Mika Pyörälä iski kaksi ylivoimamaalia. Kotijoukkueen kannalta murheellinen lauantai-ilta sai jatkoa myös toisessa erässä. Kärpät takoi toisessa erässä kaksi maalia jättäen Ässät nollille. Pyörälä täydensi hattutempun illan kolmannella yv-osumallaan. Ässät ilmoittautui tulostaululle tuhoten unelman Stanislav Galimovin Liiga-uran ensimmäisestä nollapelistä kymmenen sekuntia ennen päätössummeria. Ässien lohdutusmaalin teki Roni Sevänen.

KalPa−Pelicans

>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus

KalPan voitoton taival Liigassa päättyi lauantaina, kun savolaiset kellistivät Pelicansin. Kilpirinnat ovat olleet hyvin peleissä mukana, mutta otteluiden kääntäminen ja viimeinen silaus voiton takaamiseksi ovat puuttuneet. Loistavana esimerkkinä Pelicansia vastaan ammutut 27 laukausta. Pelicans laukoi varsinaisella peliajalla kohti KalPa-maalia vain seitsemän kertaa. Pelicans johti toisen erän viimeisille minuuteille saakka 2−0, kunnes kotijoukkueen kannalta helpottavan 1−2-kavennuksen iski viime kaudella Kärpissä pelannut Kasper Puutio. Kolmannen erän puolivälissä kuopiolaiset nousivat 2−2-tasoihin Miikka Pitkäsen maalilla. KalPan kauden toistaiseksi suurimmaksi sankariksi nousi illan toisella maalillaan Puutio.

TPS−Lukko

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS ja Lukko jatkoivat tasaisten otteluiden sarjaansa lauantaina. TPS:n yhdysvaltalaisvahvistuksen Mitch Hultsin toisessa erässä syntynyt maali jäi kuin jäikin ottelun voittomaaliksi. Lukko pääsi kolmannen erän lopussa hakemaan tasoitusta ylivoimalla ja ilman maalivahtia, mutta TPS:n alakerta ei ollut yllätettävissä. Voitto hallitsevasta mestarista oli TPS:lle jo kauden toinen. Lukko on viidestä ottelustaan hävinnyt kaksi, joista molemmat viime kauden finaalivastustajaansa vastaan. Eetu Anttila vaati Liiga-uransa ensimmäiseen nollapeliin 26 torjuntaa. Ottelu oli Anttilan debyytti Liigassa.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen