Viikonloppu käyntiin viiden ottelun voimin − Lahdessa pudotuspelirevanssi

17.9.2021
Viikonloppu käyntiin viiden ottelun voimin − Lahdessa pudotuspelirevanssi

JYP pyrkii katkaisemaan tappioputkensa KooKoota vastaan. (Kuva: Ella Taponen)

Perjantain Liiga-kierros sisältää viisi ottelua. KalPa hakee kauden avausvoittoaan Sportista ja Pelicans putoduspelirevanssia TPS:stä.

HPK−Ässät

>> Kokoonpanot
>> Liput

Illan isäntäjoukkue HPK avasi kautensa tappiolla Tapparaa vastaan, mutta avasi kauden voittotilinsä keskiviikkona Oulussa 2−1-jatkoaikavoitolla. Hämeenlinnalaiset metsästävät Ässistä kauden ensimmäistä kotivoittoansa. Porilaisten kausi on alkanut vaihtelevasti: ensin Ässät nappasi selvänumeroisen voiton Sportista, mitä seurasi tappio Lukolle, ja viimeisimmässä ottelussaan Ässät peittosi KalPan runsasmaalisen ottelun päätteeksi jatkoajalla. Ässät on iskenyt kolmessa ensimmäisessä ottelussa komeat kymmenen maalia, mutta on myös antautunut yhtä monesti. Ässien kymmenestä maalista kahdeksan on Jarno Kärjen sekä viime ottelussa neljä maalia nakuttaneen Derek Barachin käsialaa.

KooKoo−JYP

>> Kokoonpanot
>> Liput

Jyväskyläläiset aloittivat kauden pirteästi kaatamalla avausottelussaan HIFK:n jatkoajalla. Voitto-ottelua on seurannut kaksi tappiota. Kolmen ensimmäisen kamppailun otannalla JYPin parhaana pistemiehenä häärii vasta 17-vuotias Joakim Kemell. Kemell on nakuttanut kolmessa ottelussa tehot 2+1. Nuorukainen iski uransa kolmessa ensimmäisessä Liiga-ottelussa maalit, mutta putki katkesi edelliseen otteluun. KooKoolla on allaan sekä kolmen pisteen voitto että suora tappio SaiPaa vastaan. KooKoo hävisi ensimmäisen ottelun Lappeenrannassa 1−0, mutta tasoitti puntit seuraavana päivänä kotonaan 3−1-lukemin. Kouvolassa pelatussa ottelussa Heikki Liedes rokotti edelliskauden päävalmentajaansa Pekka Virtaa kahdella maalilla ja varmisti voiton kotijoukkueelle.

Lukko−Kärpät

>> Kokoonpanot
>> Liput

Viime kaudella mestaruuteen ratsastanut Lukko vei Rauman ja Oulun väliset runkosarjataistot nimiinsä voitoin 3−1. Lukko antautui Kärppiä vastaan neljässä ottelussa ainoastaan kolme kertaa pitäen Kärpät kahdesti nollilla. Joukkueiden kuudesta edellisestä ottelusta viisi on päättynyt raumalaisten eduksi. Illan kotijoukkue Lukon riveistä vahvimmin alkukaudesta ovat suorittaneet neljä pistettä mieheen tehneet Andrei Hakulinen sekä Kristian Pospisil. Kärppien paras pistemies on kolme paunaa nakuttanut Saku Mäenalanen. Myös Kärppien maalinsuulle täksi kaudeksi saapunut Stanislav Galimov on esiintynyt lupaavasti.

Pelicans-TPS

>> Kokoonpanot
>> Liput

Molemmat joukkueet saapuvat perjantai-illan otteluun täysi pistepotti taskussaan. Pelicans kävi teki onnistuneen ryöstöretken Mikkeliin onnistuen maalinteossa peräti kuudesti. TPS puolestaan turvautui omassa ottelussaan säntilliseen puolustuspeliin ja peittosi vieraskentällä JYPin 1−2. Lahtelaisten riveihin täksi kaudeksi saapunut Jan Lasek on esiintynyt pirteästi ja onkin neljällä tehopisteellään joukkueensa alkukauden tehokkain pelaaja. Viime kauden finalisti TPS:n tehokkain pelaaja on ollut tehot 1+2 viimeistellyt Markus Nurmi. TPS ja Pelicans kohtasivat viime kaudella pudotuspeleissä, missä TPS vei lopulta pidemmän korren jännittävässä viidenteen osaotteluun venyneessä sarjassa.

Sport−KalPa

>> Kokoonpanot
>> Liput

Kotijoukkue Sport pääsee perjantain otteluun hyvistä lähtökohdista, kun se peittosi edellisessä ottelussaan vahvan Tapparan. Sportin uudet vahvistukset Axel Holmström, Henrik Eriksson ja viime kaudella Kärpissä pelannut Shaun Heshka olivat hyvällä pelipäällä Tapparaa vastaan kunkin saalistettua kaksi tehopistettä. KalPa on ainoana joukkueena ilman voittoa kolmen pelatun ottelun jälkeen. Kuopiolaiset ovat taipuneet kahdesti varsinaisen peliajan jälkeen, joten pistetili ei ammota tyhjyyttään. KalPan 24-vuotias ranskalainen Hugo Gallet on ollut kuopiolaisten alkukauden valopilkkuja. Gallet on suorittanut kolme ensimmäistä ottelua piste per peli -keskiarvolla.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen