Huipputasainen Liiga-ilta − kolme ottelua viidestä ratkesi jatkoilla

17.9.2021
Huipputasainen Liiga-ilta − kolme ottelua viidestä ratkesi jatkoilla

KooKoo ja JYP kävivät tiukan taiston. (Kuva: Ella Taponen)

Liiga-kiekko pelattiin perjantaina viidellä eri paikkakunnalla. Jokaisella paikkakunnalla nähtiin maalin peli, kolmella jatkettiin paremmuuden selvittelyä 60 peliminuutin jälkeen.

Lukko−Kärpät

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko ja Kärpät aloittivat ottelun tasaväkisissä merkeissä. Molemmat joukkueet saivat painetta vastapuolen maalille ja kummallakin oli omat maalintekopaikkansa. Kärppähyökkääjät kolisuttelivat Lukko-maalin yläputkea ennen erän puoliväliä. Erän ja ottelu avausmaali nähtiin ajassa 14.35. Lukon tuore yhdysvaltalaisvahvistus Scott Pooley kuritti Kärppiä puolittaisen vastahyökkäyksen päätteeksi. Maalin jälkeen pelin hallinta siirtyi yhä vahvemmin kotijoukkueelle. Lukko sai illan kolmannen ylivoimansa toisen erän alussa, jota se ei jättänyt käyttämättä. Lukko-puolustaja Vili Saarijärvi sivalsi tarkalla rannelaukauksellaan kiekon Stanislav Galimovin räpyläkäden puolelta maaliin. Hieman ennen ottelun puoliväliä Lukko oli jo siirtyä ylivoimalla 3−0-johtoon Arttu Ilomäen laukauksella, mutta maali hylättiin maalivahdin häirintänä. Lukko haastoi tuomion, mutta turhaan. Lukko myllytti hyökkäyksiä toisensa perään kohti oululaisten kenttäpäätyä ja vierailijat olivat ajoittain hätää kärsimässä. Kaiken Lukko-painostuksen keskeltä iski kuitenkin Kärpät ja Topi Niemelä. Kärpät sai maalin myötä paremmin pelistä kiinni ja kenttätapahtumat tasoittuivat. Raumalaiset iskivät kolmannen erän avauskympillä kaksi nopeaa maalia ja siirtyivät 4−1-johtoon. Peli näytti tässä kohtaa olevan jo ohi. Oululaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan Kärpät takoi kuuteen minuuttiin kolme maalia, joista kaksi viimeistä ilman maalivahtia. Kärpät raapi itselleen yhden sarjapisteen, sillä Lukko oli voittomaalikisassa selkeästi vahvempi osapuoli. Lukon kaksi ensimmäistä laukojaa onnistuivat, Kärppien eivät.

Sport−KalPa

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Vaasassa sekä koti- että vierasjoukkue pääsi jo avauserän aikana tulostaululle. Maalinteon aloitti alle kolmen minuutin pelin jälkeen Tapparasta KalPa-paitaan matkannut Kasper Simontaival. Simontaival ja Aleksi Klemetti paineistivat ahkerasti Sport-puolustajaa pakottaen tämän virheeseen, joka tuotti nuorukaiselle oivan maalintekopaikan, mitä ei jättänyt käyttämättä. Sport tuli kuitenkin erän jälkimmäisellä puoliskolla 1−1-tasoihin Joni Nikon ylivoimaosumalla. Erikoistilanteet nousivat ottelussa avainasemaan, kun toisessa erässä KalPa takoi kaksi yv-maalia. Aapeli Räsänen iski viidellä kolmea vastaan pelatessa pelin tasoihin, ja Simontaival vei illan toisellaan joukkueensa 2−3-vierasjohtoon. Kotijoukkue pelasi kuitenkin vakuuttavan kolmannen erän ja kolme sarjapistettä jäivät Vaasaan. Michael Keränen tasoitti ottelun ylivoimalla 3−3:een, ja Turo Asplund viimeisteli voittomaaliksi jääneen 4−3-osuman neljä minuuttia ennen päätössummeria.

KooKoo−JYP

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kouvolassa ottelun alku oli laukausten muodossa aktiivisin, mitä tulee avauseriin. Kotijoukkueen maalia vartioinut Oskari Setänen torjui kymmenen laukausta virkaveli Markus Ruusun JYP-maalilla venyttyä kahdeksasti kiekon eteen. Peli oli erittäin vauhdikasta ja viihdyttävää, mutta maalinteko ontui molemmilta joukkueilta. Ottelun avausmaali nähtiin vierasjoukkue Jypin toimesta toisen erän loppupuolella. Ruotsalaishyökkääjä Adam Brodecki vei jyväskyläläiset 0−1-vierasjohtoon ovelalla ylivoimamaalilla. Brodecki toimitti kiekkoa maalille miinuskulmasta, ja peliväline löysi tiensä lopulta verkon perukoille KooKoo-pelaajien kautta. Toiselle erätauolla siirryttiinkin 0−1-vierasjohdossa, mutta kolmatta erää ei ehditty kauaa tahkoa, kun KooKoo tasoitti ottelun 1−1:een kokeneen Kim Strömbergin maalilla. Loppuerä oli maaliton, ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Viiden minuutin lisäaikaa ehdittiin pelata vain 48 sekuntia, kun Jypin ylivoima sinetöi voiton jyväskyläläisille. Ottelun ratkaisi Liiga-uransa avausmaalilla Braden Christoffer.

Pelicans−TPS

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicansin ja TPS:n välinen ottelu ehti vanheta alle neljä minuuttia, kun kotiyleisö sai aihetta tuulettaa. Tapparasta täksi kaudeksi Pelicansiin saapunut Jiri Smejkal naulasi kauden ensimmäisellään kotijoukkueen 1−0-johtoon. Smejkal huipensi nopean vastahyökkäyksen maalillaan, johon syöttöpisteet merkattiin Iikka Kangasniemelle ja Mikko Kokkoselle. Avauserän lopulla nähtiin ikävä tilanne, kun Kangasniemen taklaus nuoreen TPS-pakki Jimi Suomeen lennätti nuorukaisen kovan näköisesti kohti laitaa. Tilanteesta tuomittiin lopulta jäähy paikalle kirmanneelle ja Kangasniemeä muistuttamassa käyneelle TPS-puolustaja Ville Lajuselle. Toinen erä oli hienokseltaan vierasjoukkueen hallintaa turkulaisten hakiessa tasoitusta. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi kotijoukkueen kahden minuutin rangaistus. Kolmannessakaan erässä ei lisäosumia nähty, mikä tarkoitti Pelicansin 1−0-voittoa. Hienon ottelun Pelicansin maalinsuulla pelannut Emil Larmi venyi kiekon eteen 21 kertaa. Niin ikään ansiokkaasti esiintynyt TPS-kollega Andrei Kareev torjui 19 laukausta.

HPK-Ässät

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK ja Ässät tahkosivat yli 50 minuuttia ilman maalia, mutta lopulta molemmat saivat osumia aikaiseksi. Ensimmäinen ja toinen erä etenivät varsin tasaisesti. Molemmilla oli omat paineistusjaksonsa sekä maalipaikkansa, mutta maalivahdit pelasivat hyvin, eikä huippuvaarallisia maalipaikkoja juuri siunaantunut. Kolmannessa erässä alkoi tapahtua, kun ajassa 53.22 kotijoukkueen Markus Nenonen teki joukkueelleen vapauttavan avausmaalin. Maali oli vapauttava ja helpottava myös vierasjoukkueelle, joka intoutui maalintekoon vain kaksi minuuttia myöhemmin Teemu Lepauksen toimesta. Jatkoajalle edenneen ottelun ratkaisi HPK:n kanadalaisvahvistus Michael Joly. Joly oli kotijoukkueen sankari 1+1 tehoillaan yhdessä 23 torjuneen Daniel Lebedeffin kanssa.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen