Tappara ja Ilves mittelevät Tampereen herruudesta

16.9.2021
Tappara ja Ilves mittelevät Tampereen herruudesta

Ilves hallitsi tamperelaisjoukkueiden kohtaamisia viime kaudella. Miten käy tänä vuonna? (Kuva: Aarno Vuorinen)

Taisto Tampereen herruudesta kaudella 2021−2022 käynnistyy tänään.

>> Kokoonpanot
>> Liput

Tappara ja Ilves iskevät yhteen kauden ensimmäisessä kohtaamisessaan torstain kierroksen ainoassa ottelussa. Tappara on kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussaan päässyt makustelemaan makeaa voittoa sekä tappion karvasta kalkkia. Tappara haki viime perjantaina kolmen pisteen voiton Hämeenlinnasta, mutta seuraavana päivänä taipui tappioon Vaasassa. Ilvestä vastaan pelattava ottelu onkin kirvesrintojen ensimmäinen kotiottelu kuluvalle kaudelle.

Ilves pelasi avausviikolla vain yhden ottelun, josta tuloksena oli maukas 2−3-vierasvoitto viime kauden finalistin TPS:n vieraana. Ilveksen joukkueesta avausottelussa hyvässä iskussa oli kolmosvitjan keskellä hyökännyt Joni Ikonen. Ikonen keräsi ottelussa syöttöpisteen jokaiseen Ilveksen maaliin.

Viime kaudella tupsukorvat hallitsivat tamperelaisten keskinäisiä kohtaamisia. Ilves voitti viidestä kohtaamisesta neljä maalierolla 20−13. Noissa kamppailuissa Ilveksen tehokkain pistemies oli kapteeni Eemeli Suomi tehoin 0+5. Tapparan tehomiehenä hääri niin ikään kapteenin C-kirjainta rinnassaan kantanut ja tehot 0+5 mättänyt Kristian Kuusela.

Uuden lisämausteensa joukkueiden otteluihin tuo Petri Kontiolan siirtyminen Ilveksen riveihin. Tapparasta suuren jääkiekkoyleisön tietoisuuteen ponnistanut Kontiola kantaa hartioillaan suurta painetta joukkueensa tuloksenteosta.

Tapparan ja Ilveksen torstai-illan ottelun myötä myös Hakametsässä korkataan Liiga-kiekko kaudella 2021−22. Mikä olisikaan parempi tapa avata Hakametsän ovet kuin paikallisvastustajien kohtaamisella.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen