Liigassa pelattiin keskiviikkona viiden ottelun kierros -Mikkelissä ja Porissa vietettiin maalijuhlia

16.9.2021
Liigassa pelattiin keskiviikkona viiden ottelun kierros -Mikkelissä ja Porissa vietettiin maalijuhlia

HPK otti kauden ensimmäiset pisteet keskiviikkona jatkoaikavoitolla Kärpistä. (Kuva: Jussi Määttä)

Liigassa pelattiin keskiviikkona viiden ottelun kierros. Mikkelissä ja Porissa vietettiin maalijuhlia ja peräti kolme ottelua ratkesi vasta jatkoajalla. Derek Barach häikäisi kiekkoyleisöä neljän maalin illalla.

HIFK-Lukko 2-3ja. (1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Helsingissä vietettiin keskiviikkona Teemu Tallbergin ja Kristian Pospisilin välistä maalintekokilpailua. Molemmat mainituista onnistuivat maalinteossa jo avauserässä. Vastikään uuden jatkosopimuksen seuran kanssa kirjoittanut kapteeni Tallberg vei joukkueensa 2-1 johtoon toisen erän alussa. Kotijoukkueen johto kesti toisen erän lopulle ja Anrei Hakulisen maalin myötä viimeiseen erään lähdettiin 2-2 tasatilanteesta. Kolmas erä oli ottelussa maaliton, joten paremmuus ratkaistiin vasta jatkoajalla. Tällä kertaa parempi oli vierasjoukkue Lukko. Pospisil pamautti lyöntilaukauksella voittomaalin ajassa 60:50 ja näin Lukko haki kaksi sarjapistettä HIFK:n vieraana.

Jukurit-Pelicans 2-6 (1-2, 1-3, 0-1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit haki keskiviikkona jo kauden kolmatta peräkkäistä voittoaan kun se kohtasi kotonaan Pelicansin. Pelicans tuli otteluun kuitenkin viime lauantaista sisuuntuneena tehden ensimmäisen maalin jo 14 sekunnin pelaamisen jälkeen. Pelicans otti ottelusta otteen heti ensimmäisessä erässä ja se teki tuhonsa ylivoimalla. Pelicans teki keskiviikkona puolet maaleistaan ylivoimalla ja Jukurit tippui kyydistä ottelun toisessa erässä. Vieraiden puolelta ottelussa säväyttivät 1+2 tehopisteet tehnyt Lukas Jasek sekä vasta 19-vuotias debytantti Aatu Jämsen tehopisteillä 1+1. Pelicans otti Mikkelistä dominoiden kauden ensimmäiset pisteensä. Samalla Jukurien kahden ottelun voittoputki katkesi kauden kolmannessa ottelussa.

JYP-TPS 1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jyväskylässä maalittoman avauserän jälkeen vierasjoukkue TPS hyppäsi kuskin paikalle ottelun toisessa erässä. JYP sortui kahdessa ensimmäisessä erässä jäähyilyyn, mikä kasvatti painetta kotijoukkueen päädyssä. TPS johti toisen erän jälkeen 1-2 ja kotijoukkue JYP lähti kolmanteen erään taistelemaan tosissaan kolmesta pisteestä. TPS kuitenkin onnistui jäädyttämään pelaamisen johtoasemassa pitäen kotijoukkueen ilman lisämaaleja. TPS otti keskiviikon voitollaan kauden ensimmäisen voiton ja pisteet tällä kaudella. Andrei Kareyev tarvitsi TPS:n maalilla voittoon 18 torjuntaa.

Kärpät-HPK 1-2ja. (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärppien ja HPK:n välisessä ottelussa maalia saatiin odottaa aina toisen erän viimeiselle minuutille asti. HPK lähti viimeiseen erään Arttu Pellin maalilla tilanteesta 0-1. Kärppien hyvävireinen ykköskentällinen nosti kuitenkin joukkueensa tasatilanteeseen Mika Pyörälän kauden toisella maalilla. Ottelu eteni 1-1 tilanteessa aina jatkoajalle asti, jossa HPK:n ratkaisijaksi nousi kanadalaisdebytantti Michael Joly. Hyökkääjä oli koko illan vaarallinen vallaten HPK-kannattajien sydämen tehopisteillään 1+1. HPK:lle 1-2 jatkoaikavoitto tarkoitti kauden sekä ensimmäistä voittoa että sarjapisteitä.

Ässät-KalPa 5-4ja. (1-1, 1-1, 2-2, 1-0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Porissa pelattu kamppailu tarjosi hurjan määrän dramatiikkaa. Kaksi erää joukkueet etenivät käsikädessä, kunnes KalPa karkasi kolmannen erän ensimmäisellä puolikkaalla 2-4 johtoon. Ässien suuri sankari oli keskiviikkona yhdysvaltalaishyökkääjä Derek Barach. Barach aloitti kolmannessa erässä takaa-ajon illan kolmannella maalillaan ajassa 54:41. Jarno Kärki onnistui maalinteossa vain 18 sekunttia myöhemmin, joten ottelussa edettiin aina jatkoajalle tilanteessa 4-4. Jatkoajalla Barach jatkoi huumaavaa iltaansa iskemällä ylivoimalla jo ottelun neljännen maalinsa. KalPa pääsi keskiviikkona maalinteon makuun, mutta joutui silti kärsimään jo kauden kolmannen peräkkäisen tappion.


---
Julkaisija: Henri Niemelä