Ilves vei tamperelaisten kauden avauskohtaamisen nimiinsä

16.9.2021
Ilves vei tamperelaisten kauden avauskohtaamisen nimiinsä

Ilves ja Tappara taistelivat kynsin ja hampain torstai-illan kamppailussa. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Tapparan ja Ilveksen välistä ottelua saatiin jännittää aina loppusummerin sointiin saakka.

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tapparan ja Ilveksen kauden avauskohtaaminen käynnistyi kirvesrintojen kannalta vahvasti: Tappara oli hallitsevampi osapuoli ja sen maalia vartioinut Christian Heljanko joutui torjuntatöihin vasta erän lähestyessä puolta väliä.

Tapparan hallinnasta huolimatta kauden ensimmäisen maalin Hakametsässä iski Ilves. Maalintekijänä kunnostautui Petri Kontiola. Ilves pyöritti kahden miehen ylivoimaa, ja heti kun Kyle Platzer luisteli jäähyaitiosta ulos, Ilves iski.

Tappara ei kuitenkaan kauaa suostunut olemaan takaa-ajajana, vaan tasoitti ottelun noin neljä minuuttia myöhemmin pelikellon näyttäessä aikaa 17.08. Casimir Jürgens antoi hienon vapauttavan syötön Tyler Morleylle, joka viimeisteli Tapparan 1−1-tasoituksen.

Toinen erä noudatti pitkälti samoja askelmerkkejä kuin ensimmäinenkin. Ilves sai vain neljä laukausta kohti Heljangon maalia, mutta maalipaikat olivat laadukkaita. Tappara puolestaan rummutti peräti 13 kutia kohti Marek Langhamerin vartioimaa Ilves-maalia.

Erän ainoasta maalista vastasi Ilves. Kauden maalitilinsä avannut Panu Mieho ja unkarilaishyökkääjä Balázs Sebok karkasivat nopeaan kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Sebok antoi hyvän syötön Mieholle, joka laukoi kiekon suoraan syötöstä ohi Heljangon.

Kolmannen erän alku oli maltillinen, mutta puolenvälin jälkeen alkoi tapahtua.

Kun peliaikaa oli jäljellä noin kahdeksan minuuttia, Tapparan ranskalaistykki Charles Bertrand tasoitti ottelun 2−2:een. Bertrand päivysti Ilves-maalin takatolpalla, mistä Kristian Kuuselan tarkka syöttö tavoitti hänet.

Bertrand kolisteli aikaisemmin erässä Ilves-maalin tolppaa, mutta nyt ranskalainen ei erehtynyt.

Tappara paineisti väkevästi myös maalin jälkeen, mutta Ilveksen maalilla vakuuttavasti esiintynyt Langhamer piti joukkuettaan pystyssä.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta vain kaksi minuuttia ennen päätössummeria, kun Ilveksen tuore vahvistus Nicholas Baptiste iski 2−3-voittomaalin maalin edestä.

Tappara haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua, ja Ilves raapi kolme sarjapistettä itselleen.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen